ÚJ VIDEÓ: Porckorongsérvesek gyakori tévhitei – káros tévedések a gerincsérv körül

A videó a gerincérvesek leggyakoribb téveszméiről szól, melyeket sajnos elvétve még pár old-school terapeuta is osztanak. Ezeket oszlatjuk el ebben a porckorong.hu videóban. Ha csak bizonyos részletek érdekelnek:
– 0:00 miért nem egy mozdulat okozza a porckorongsérvet, és hogy lehet, hogy a fő probléma nem ott van, ahol a sérv?
– 2:23 – miért nem a “tutiság” egy MRI felvétel, és miért nem lehet kizárólag az MRI-re gerincterápiát építeni?
– 5:09 – miért rombol a sok ijesztgetés és flegma üzenet, amit a gerincbeteg ember kap.
– 7:29- miért nagyon (!) nem jó pihenni, aztán abbahagyni a sportot gerincsérv vagy gerincprobléma esetén?
– 9:58 – miért nem(!!!) kell “ezzel a sérvvel már együtt élnie” és miért szerencsésebb, ha önjelölt gyógyítók helyett inkább orvoshoz és gyógytornászhoz fordulsz?
Bővebb infó gerincbetegeknek:
www.porckorong.hu

Bene Máté

Gerincspecialista fizioterapeuta, az autodekompressziós gerincterápia (ADT) kidolgozója. A porckorong.hu alapítója, aki a saját módszerével gyógyult meg a nyaki porckorongsérvéből.

Kérdésed vagy véleményed van? Kattints ide és írd meg kommentben!
Izabella - 2017-10-25 Válaszolok

Kedves Mate! Nyaki(6 csigolya)és derék(1 csigolya) szerveket állapították még nálam. 34 éves vagyok. Szeretnek meggyógyulni. Van egy 4 éves lányom és egy 10 éves fiam. Tudnál nekem segíteni? Koszonom!

  Bene Máté - 2017-11-05 Válaszolok

  Kedves Izabella!

  köszönöm a bizalmat! A sérvek döntő többsége műtét nélkül is meggyógyítható. Érdemes minden hasznos infót elolvasni / megnézni itt, majd keresni egy szakembert aki a témával foglalkozik – pl. autodekompressziós gyógytornászt v. orvost. Ők fognak tudni pontos és személyre szabott tanácsokkal segíteni.
  Üdvözlettel:
  máté

Dia - 2017-11-06 Válaszolok

Kedves Máté! Az alsó két csigolyámnál van két centralis protrusio ami a durazsákon enyhe benyomatot okoz. Március óta fáj a derekem és a bal lábam . 26 éves vagyok nagyon szeretnék már olyan lenni mint ezek előtt ( azóta nyújtó gyakorlatokat és mckenzi tornát csinálom) Tudnál nekem tanácsolni még valamit?

  Bene Máté - 2017-11-28 Válaszolok

  Kedves Dia!

  Egy autodekompressziós terapeuta megkeresése, majd után egy-két privát NMPT órán megtanulni, hogy mit kell tenni szerintem a titok.
  Emellett nézd végig, hogy milyen feladatok voltak a nyári kihívásunkban, és kezdd el csinálni a folyamatot. Ha komolyan veszed a kérdést, akkor ez a kombó nagyon durva eredményeket adhat, csak végigcsinálni nem egy könnyű történet.

  Üdvözlettel:
  Máté

Tímea - 2017-11-27 Válaszolok

Szia Máté!
Tanácsodat szeretném kérni.10X17x20 mmes kiszakadt sérvem van az LV-SI résben ami elég nagy bal láb fájdalmat és lábfej zsibbadást okozott.Ischiászos infúzióra a tünetek szépen csökkentek,mára /2 hét telt el/a lábszáram feszül csak és enyhe zsibbadás maradt vissza.Idegsebésszel beszéltem,a műtétet nem javasolta véleménye szerint a sérv fel fog szívódni.Pár hét múlva javasolja a gyógytornát és úszást.Abban szeretném kérni a tanácsodat,hogy mit javasolsz, az általad kifejlesztett módszer megfelelő lenne e számomra.Elsősorban az instabilitást és a további sérvesedést szeretném elkerülni.A munkám sajnos székhez köt,de beszereztem egy farokcsontnál kivágott ékpárnát.Válaszodat előre is köszönöm!

  Bene Máté - 2017-11-28 Válaszolok

  Szia Tímea!

  Amit írsz, a kiszakadt sérv felszívósásának a folyamatára utal. Egyértelműen az autodekompressziót majd utána az NMPT-t ajánlom. A szegmentális instabilitás kezelésére ezeket tartom ma a leghatékonyabb eszközöknek. Ha volt egy kiszakadt sérved, akkor biztos akadnak még hibás minták itt-ott a testedben az ülő munka miatt. Ezek sokat fognak tudni segíteni, hogy többet ilyen ne alakuljon ki.

  Üdvözlettel:
  máté

Tímea - 2017-11-29 Válaszolok

Kedves Máté!

Köszönöm szépen a gyors választ!Szeretném
megkérdezni,hogy meddig szünetel a rendelésed?

A megjegyzésedet írd a dobozba!