A porckorong.hu már sok ezer embernek segített...

Olvasd el mit írnak ők rólunk!

Mikor pár éve diagnosztizálták nálam a porckorongsérvet, elég rosszul érintett, mivel 4 éves korom óta sportolok és hirtelen "mozgáskorlátozott" lettem. Teljesen magam alatt voltam, és a neten keresgélve találtam ezt is azt is, ami nem arról szól, hogy tablettákkal várjam a csodát. Néhány sikertelen terápia után eljutottam Bene Mátéhoz, aki közvetlen volt és érthetően, türelmesen elmagyarázta a gyakorlatokat a javulás érdekében.
Ezeket a gyakorlatokat végezve és a videóit nézve, írásait olvasva változott meg minden.

Mára teljesen tünetmentes vagyok, ami azt jelenti, hogy elmúlt az állandó derékfájásom, farba és combba sugárzó fájdalom és a lábujjzsibbadás.

Változott a szemléletem is, hiszen magamon tapasztaltam, hogy ez csak egy állapot, ami a helyes testtartással és a korrekciós gyakorlatokkal helyrehozható és fenntartható.

Most már ugyanúgy edzek, mint előtte, és nem tartok a sérv kiújulásától, mert tudom mi az ami árt, és mi az ami használ.

Ezt munkám során a személyi edzésben is sikeresen alkalmazom a vendégeimnél.

Kocza István

2017 áprilisában diagnosztizáltak nálam kiszakadt nyaki porckorongsérvet. Mivel erős fájdalmaim is voltak, már sebésszel is konzultáltam a műtétről. Orvosom az operáción kívül más megoldást nem említett, bár én a műtét előtt szerettem volna valami alternatív módszert is kipróbálni. Már időpontom is volt az operációra, amikor egyik jógaoktató barátom ajánlotta a porckorong.hu oldalt. Ott kikerestem a hozzám legközelebbi autodekompressziós gyógytornászt. Megmutattam Boglárkának a leleteimet, és biztatott, hogy érdemes megpróbálnom a kezelést. A tőle tanult gyakorlatoknak, a kapott tanácsoknak és pozitív hozzáállásomnak köszönhetően fokozatosan csökkentek a fájdalmak. Most, 4 hónappal később minimálisan érződik a sérvem. Zsibbadt karomba az izomerő fokozatosan tért vissza, és most is rendszeresen erősítem gyakorlatokkal. Örülök, hogy nem a műtétet választottam.

Németh Ádám (44), Budapest

LITKEI LEVENTE ADT TERAPEUTA ESTE - NEM MÚLÓ SZÉDÜLÉS/FEJFÁJÁS: 

Panaszaim monoton ülőmunkát végző munkahelyemen, tarkó, nyak és hátfájással kezdődtek, majd gyakori szédüléssel, állandó fejfájással és állandó nyomás érzésével a fejben folytatódott. 

A szédülés és a fejfájás miatt sokszor féltem, hogy elájulok. Mindennapi tevékenységemben és a munkahelyen is állandó zavaró tényező volt. Odáig fajult, hogy a munkámat nem tudtam elvégezni, így betegállományba kellett mennem. A hétköznapi tevékenységeimben is gátolt, nem tudtam zökkenőmentesen főzni és takarítani. Az egész életemre, környezetemre kihatott.

A háziorvosom a folyamatos ülőmunkára hívta fel a figyelmem. Ez okozza a problémáimat. Adott egy tájékoztató füzetet a  nyaki tornáról és javasolta, hogy keressek fel egy masszőrt. Mivel ezek sem segítettek, elküldött neurológiára, kardiológiára, röntgenre, nyaki ultrahangra, de minden vizsgálat negatív lett. A fejfájásra kaptam gyógyszert. Próbáltam tornázni és rendszeresen jártam masszázsra, semmi nem segített, egy idő után elkezdtem egyre jobban félni ezektől a szédüléses rosszul létektől. Ezek következtében kialakult nálam egy fajta pánikbetegség is. Mivel semmi sem segített beutaltak a pszichiátriára. A szédülés, rosszul létek miatt kialakult egy szorongásos betegségem. 

Édesanyám kórházban dolgozik, és az ő munkatársa révén találtunk rá az ADT terápiára. Levente megnézte a röntgenem és elmondta, hogy a nyakam szabályos görbülete kiegyenesedett, sőt még egy kicsit el is kezdett a másik irányba görbülni. Ezzel együtt meg is nyugtatott, hogy ezt helyre tudjuk hozni, és nagy valószínűséggel a panaszaim is el fognak múlni.

A kezelések az elején kicsit fájdalmasok voltak, viszont volt olyan gyakorlat is, ami kifejezetten kellemes volt. Éreztem, hogy az egész nyakam megkönnyebbül. 

Fokozatosan elmúlt az állandó fejfájásom, a tarkómban jelentkező fájdalom is megszűnt. A szédüléses panaszaim is elmúltak. Mindent ugyanúgy tudok csinálni, mint azelőtt. A hétköznapjaim újra normálisak lettek. Sajnálom, hogy nem találtam rá előbb az ADT-re, akkor talán ez a szorongásos betegségem nem alakult volna ki. Megváltozott a testtartásom, próbálok tudatosan figyelni a helyes ülő pozíciókra. A szorongáson kívül minden panaszom elmúlt. Köszönöm szépen, most jól érzem magam!

Varga Tímea (27) Jászárokszállás

Pár korábbi komment a Porckorongos Facebook oldalról

...és néhány olvasóm kommentje a Porckorongos blogról

4 éve találtam az oldadra, akkor vásároltam meg a “gyógyíts meg a porckoronsérved. c. könyvedet a gyakorlatokkal. A férjem akkor gerincműtét előtt állt, egy 11mm-es gericsérvvel, amire szerencsére 2 hónapot kellett várni. Mivel ngyon nem akarta műtetni magát, de nagyon komoly fájdamai voltak, megbeszéltük, hogy addig is elkezd a könyved segítségével tornázni. Nagyon becsületesen csinálta, használta a denevérpadot is az utasításaid alapján. A vége az lett, hogy mire műteni kellett volna, elmúltak a fájdalmai, nem lett műtét. Azóta is MINDEN NAP tornázza a gyakorlatokat, használja a denevérpadot. Mára már tünetmentes, nincsenek fájdalmai, MRI-t nem csináltatott, nem tudjuk mekkora most a sérve, de nem ez a fontos, hanem az eredmény. Szeretném megköszöni a segítséget, amit a könyved és a videók nyújtottak. Ha nem velünk történik ez talán el sem hiszem, de mindenkinek elmondjuk, akiknek hasonló problémái vannak és felétek irányítjuk őket.


További sikeres munkát kivánunk.
Üdvözlettel Zajíček Ildikó

Köszönöm videón kapott hasznos tanácsokat. Reggelente 15-20 percen keresztül végzem a nyújtó gyakorlatokat, vezetésnél használom a deréktámaszt ill. magam készítette ékpárnát is. Túlzás nélkül állítom a fájdalmaim enyhültek.


Gorzó László

Köszönöm a sok tanulságos informáciot és a leckéket! Sokat segitett Nekem az ott elolvasott tanacsok. Már majdnem rendben vagyok, de nagyon kell még vigyáznom.


Pall Erika

Mindenekelőtt nagyon szépen köszönöm a megküldött anyagokat, rengeteg dolgot tanultam belőlük.
Ilyen fantasztikus összeállítást porckorongsérv témában se angol, se német nyelven nem találtam, gratulálok Önöknek!


Lövei Emese

Koszonom a hasznos informaciot. Orulok, hogy magyar vagyok es olvashatom anyanyelvemen ezt az oldalt hasznos informacioival az Onok jovoltabol. Eszak-Amerikaban az igazsagot biztosan nem tudnam meg ilyen modon, hiszen mindenki elott nyikvnvalo itt csak egy dolog szamit: a profit. Gerincbeteg vagyok, tobb Foldreszen jartam kezelesekre, es amikor otthon vagy Europaban jarok mindig felkeresek egy ismertebb specialistat. Ahol elek jelenleg, ott csak tuneti kezelest kapok nem orvoslast, valasztasom azonban nincs, mindegy mennyi penz all rendlkezesre. A Nagy Mozgato tartsa meg jo szandekat! 


Alex L

Ezuton szeretném megköszönni a sok segitséget amit az email tanfolyamon kaptam!!
Nagy lombàris sérvem màr jàràsképtelenségre kényszeritett. Az infiltràcio utàn a rendszeres gyakorlatok, az uszàs, a denevér-àgy hasznàlata teljes javulàst és a mütét elkerülését tették lehetövé.Külön becsülésre mélto a tudàs ingyenes, demokratikus megosztàsa¨Mégegyszer nagyon köszönöm, mindenkinek ajànlom!


Kiss-Bodolay Nóra

2010 decemberében még háromhetes fekvésre "ítéltek" az orvosok – sajnos, a kapitális ágyéki sérvem miatt. Azóta rendbe hoztam magam az általad leírtak alapján. Van saját készítésű ékpárnám és a kocsiban hengerpárnám is. Mindenki azt kérdezi még ma is, hogy mikor műtöttek, illetve milyen gyógyszert szedek. MINDENKINEK üzenem, NEM műtöttek, és NEM szedek SEMMILYEN gyógyszert, viszont a Máté tornáját végzem – mostanában már trehány módon, csak ritkán (hetente1-2-szer). Köszönöm a videókat – már csak azért is, mert eszembe juttatják, hogy MINDIG vigyáznom kell, hogy az állapotom megmaradjon. Köszönet mindenért.


Deres János

Köszönöm a kiváló tanácsaidat, énnekem nagyon jók ezek a gyakorlatok. Hálásan köszönöm.

Aradi Erzsébet

Ismerd meg a porckorongsérvedet!

4 részes INGYENES videósorzat, amiből megtanulod a porckorongsérv praktikus  tudnivalóit. Azért hasznos, mert ha érted a miérteket, akkor könnyebb megoldani a dolgot.