Gyógyítsd meg az ágyéki porckorongsérved!

Oktatóanyag - a gyors és céltudatos megoldásért! 

Közel húsz éve foglalkozom porckorongsérves emberek műtét nélküli terápiájával, és


egyre inkább azt látom, hogy a porckorongsérves emberek útja nagyon hasonló: 


 • Amikor még csak kezdődik a baj, sokszor egy “egyszerű lumbágó” diagnózissal "rálegyintenek" a problémájukra - pedig ez az a pont, amikor még nagyon könnyű lenne hatékonyan beavatkozni és elkerülni a komolyabb tüneteket.
 • Az első sérves panaszok megjelenésekor gyakran hiába érzed, hogy ez most egy komolyabb dolog lesz, mint a korábban, sokszor csak hónapokkal a felerősödött tünetek, vagy a lábba sugárzó fájdalom után derül ki, hogy porckorongsérvről van szó.
 • Gerincsérvesként az ember gyakran betegfórumokon kapott tippekre építve kapkod ide – oda. Sok az egymásnak teljesen ellentmondó infó, ami további bizonytalanságot okoz. 
 • Aztán amikor a kielégítő javulás késik, sokszor a műtét lehetősége is felmerül, ami a betegtársak elmondásaiból kiindulva nem mindig kecsegtet sok jóval…

A  bejárt út nagyon  hasonló tud lenni,

ráadásul a folyamat a kontrollveszett jellegéből fakadóan elég stresszes is...

Ezen az elég tipikus helyzeten szerettem volna egy pontos - a gerincbetegekkel végzett munkánk napi tapasztalataira, és a modern fizioterápiás kutatásokra épülő kapaszkodóval - segíteni.

Bene Máté porckorongsérv gyakorlat


Ezért kezdtem el 10 éve összeállítani a "Gyógyítsd meg a porkcorongsérved!" oktatóanyagot. A program először egy pdf dokumantum volt, ami folyamatosan fejlődött, és 2017-re egy komplett, videó alapú anyaggá érett.

A legújabb frissítése a második "lezárás" alatt készült el, és 2021 január végére teljesen új kutatási eredményeket integrálva segít a gerincproblémás embereknek.

A lényeglátó program, mellyel a probléma okát kezdheted el felszámolni.

Gyógyítsd meg az ágyéki porckorongsérvedet program

Gyógyítsd meg az ágyéki porckorongsérved videós oktatócsomag

Videós oktatóanyag, amely segít tartósan is beállítani a derekad működését

Mit tartalmaz a "Gyógyítsd meg az ágyéki  porckorongsérved!" program?

(VAGY AHOGY A vásárlói HÍVJÁK: A "DEREKAS ANYAG")

 • Mi az ágyéki gerincsérv pontosan, mi okozza, milyen rizikói, következményei vannak ennek a gerincbetegségnek, mit mondanak a betegfórumok "rémregényei" helyett az objektív kutatások a gyógyulási esélyeiről?   
 • Hogyan lehet drasztikusan csökkenteni sérv és az instabilitás kialakulásának, rosszabbodásának, esetleges ismételt kiújulásának az esélyét?
 • Mikor szükséges feltétlenül műtét?
 • Hogyan tudsz úgy ülni, állni, hogy az kényelmes és egészséges legyen a gerinc számára?
 • Mik lehetnek az okai annak, amkor az ember MRI képe "tiszta" - úgymond egészséges -  mégis úgy fáj, mintha valamilyen komoly gondunk lenne? 
 • Mi lehet az oka, ha nem működtek eléggé korábbi kezeléseid? Mit érdemes tenned, hogy a kezeléseid jobb eséllyel tudjanak hatásossá válni? (  Sokszor ez nem a kezelések, hanem a napi rutin, ill. az életmód, vagy akár a problémához való mentális viszonyulás kérdése is lehet.)
 • Mikor mit érdemes mozogni, hogy javulásnak indulhasson a derekad? Az oktatóanyagban egyrészt bemutatom azt az autodekompressziós mozgásprogramot, mely az orvosi és gyógytornászi kezelések mellett - a ő jóváhagyásuk mellett -  sokat segíthet a gerinc egészségmegőrzésében. 
 • Majd megnézzük azt is, hogy milyen mozdulatokat és terhelési viszonyokat érdemes egy sport vagy jógaórán elkerülni a gyógyulás után is.  (Nagyon kevés ilyen van, de ezekkel jó tisztában lenni, mert nem biztos, hogy minden oktató ért kellő mélységben ehhez. ) 
 • Aztán megmutatom azt is, hogy a sérv óvatos korrekciója ( fent ) önmagában miért ritkán elég a tartós eredményhez. Arról is beszélek, hogy mit tehetsz, hogy az eredmény hosszú távú legyen, a probléma kisebb eséllyel újuljon ki - sem a korábbi, sem új területeken.
 • Miért fordul elő, hogy egy nyaki probléma - pl. sérv -  után rövid idővel a derékban is tünetek - és fordítva - ill. hogyan függenek össze a gerincproblémák a különböző szakaszokon. 
 • Hogyan lehet elkerülni a tipikus gerinces sportsérüléseket, és milyen elvek mentén érdemes terhelni a gerincet, hogy attól egyre erősebbek legyünk? 

Tisztelem az időd, ezért a videóleckéket annyira lényeglátóra és tömörre készítettem, amennyire csak lehetett - de az anyag jelenleg így is több, mint 8 óra hosszú.

Feldolgozhatod fokozatosan is, akár témakörönként, de egyben is megnézheted - rögtön elkezdheted azok gyakorlását / életmódba építését.

Célszerű először megérteni a "miérteket" - azt gondolom, hogy ez segíthet erősebb motivációt kialakítani a "hogyanokhoz" is. Úgy gondolom, hogy egyszer mindenképp megéri rászánni az egész anyag megtekintésére az időt, mert életed végéig hasznos befektetés elsajátítani a gerinc megfelelő használatát.

Mi az autodekompressziós terápia (ADT) és miért segít a tartós megoldás elérésében? 

Negyedéves gyógytornász-fizioterapeuta hallgató koromban egy sportsérülés következtében nyaki porckorongsérvem alakult ki. Pár hét után a fejemet is alig tudtam mozdítani, és a tricepszem olyan szinten atrofizálódott, hogy egy idő után a karom alapvető mozgatása is nehezemre esett. Ebben az állapotban az idegsebész azt mondta, hogy szinte biztos, hogy meg kell majd műteni gerincemet.

A tanulmányaim ellenére sajnos ( szerencsére? ) túl sok mindent még nem tudtam a gerincsérvek bevett terápiás módjairól, viszont azt elég biztosan láttam, hogy ha saját magamnak nem találok ki valamit, akkor ennek nagyon rossz vége lehet számomra… 

Szerencsére az anatómiai, biomechanikai alapjaink nagyon erősek voltak, így inkább bevetettem magam az akkor a Szentkirályi utcában lévő egészségügyi könyvtárba, és addig bújtam a szakirodalmat, míg pár nap alatt fejben kb. összeraktam egy logikus megoldást.

Három hét múlva megszűntek a tüneteim, gyakorlatilag szabadon tudtam mozgatni a fejemet és pár hónap múlva újra kezdhettem az edzéseket. Bár korábban minden mással akartam foglalkozni a szakmán belül, csak az "unalmas reumatológiával" és a gerinccel nem, pillanatok alatt vált a hobbimmá és az érdeklődésem központi területévé a témakör. 

Azóta ritkán telt el nap úgy, hogy ne faltam volna ide vágó kutatásokat, és most - lassan 20 év elteltével -  porckorongsérves emberek ezrei köszönhetik a gyógyulásukat a később összeállított rendszeremnek. 

25 gyógytornász és orvos kolléga kezel az országban gerincsérves betegeket az autodekompresszió ( ADT) módszerével, és nagyon jó érzés, hogy már az „unokáim” sikersztorijait olvashatom. 

Bene Máté gerinc előadás

Azóta is folyamatosan törekszem a sérves emberek informálására, és a régi dogmák helyett modern kutatásokra épülő mozgásterápiás technikák terjesztésére.


Rendszeresen adok elő kollégáknak szóló szakmacsoportos képzéseken, kórházak és egyetemek továbbképzésein, és tanítom / terjesztem a módszerem is. 

Ennek részként került sor arra is, hogy elkészítsük a “Gyógyítsd meg az ágyéki gerinced autodekompresszióval!” című oktatóanyagot, mely rengeteg olyan tudnivalót tartalmaz, amit véleményem szerint a sérves embereknek feltétlenül tudniuk kell(ene), hogy az orvosi és gyógytornászi kezelések mellett könnyebbé válhasson az útjuk egy tartós megoldás felé. 

A porckorong.hu oktatóanyagait már több mint 8000-en megvásárolták, miért érdemes csatlakoznod hozzájuk?

 • Ha végigolvastad a porckorong.hu anyagait, vagy láttad már pár videómat, akkor tudod, hogy a legérthetőbben, és kb. milyen szemlélet mentén törekszem a porckorongsérves emberek tájékoztatására. Ez a derekas oktatóanyag hasonló stílusban, tömény céltudatossággal törekszik a segítségedre sietni.
 •  Azt gondolom, hogy ma egy gerincsérves embernek az orvosi és gyógytornászi kezelések mellett a rájuk zúduló ellentmondó információk káoszában főképp TUDÁSRA van szüksége, és ezt a program egy modern, nagyon lényeglátó és gyakorlatias módon adja meg.
 • Nem 50 újabb tornagyakorlatot - a torna csak az egyik, bár tény, hogy néha fontos eleme a hatékony megoldásnak - hanem alapelveket, a betegekkel végett napi munka során a végletekig optimalizált gyakorlati tudnivalókat, és az idődet tisztelő mozgásprogramot adok, ami arra a néhány legfontosabb területre fókuszál, ami szerintem a legfontosabb.  
 • Ha egyszer megvásárolod a programot, akkor az anyag újabb frissítéseihez "élethosszig" hozzáférsz a zárt felületen. (a korrektség jegyében: nem hetente vagy havonta frissítek, kb. 3-4 évent érik össze egy ilyen, de akkor érdemes újra elővenni az anyagot.) 

Ez a program nem tünetekre fókuszál, hanem a Gerinc egészséges működését tanítja (újra) Neked!


A szubjektív véleményem az, hogy a gerinc helyes használatának az újra elsajátítása minden tartós és rendszerszinten hatékony eredmény minimumfeltétele, hiszen ha egy rossz futóműbeállítású autóval közlekedsz, akkor hamarosan újabb és újabb alkatrészek kopogására, sérülésére lehet számítani.

Viszont ha egyszer rendesen beállítjuk a futóművet, majd utána rendeltetésszerűen használjuk, akkor jó eséllyel már nem túl sokat kell foglalkoznunk vele.

Bene Máté NMPT Instruktorok között

Természetesen a fentiek mellett átnézzük a hétköznapi élet praktikus kérdéseit is:

 • Milyen mozdulatokat kerülj el egy jógaórán? Nagyon szuper a jóga mozgásrendszere, de néhány mozdulata keményen porckorongterhelő tud lenni, és az oktatód nem biztos, hogy olyan mélységben ért ehhez, hogy biztonsággal ki tudja szűrni ezeket./ 
 • Milyen trükkökkel tudsz beállítani helyes ülőpozíciót az autóban
 • Mire érdemes rendszeresen figyelmeztetni magad, hogy tartós lehessen egy javulás?
 • Miért baj, hogy nem járunk eleget, és mire figyelve érdemes járni ahhoz, hogy az hozzájáruljon a helyes gerincműködés visszaállításához? 
 • Milyen tartási szokásokat érdemes felvenni ahhoz, hogy a gerincedről le vedd az állandó túlterhelést

Ez így  jól hangzik, de lehet benned is felmerült, hogy:

Vajon Neked miért lesz hasznos az, amit tanítok? 

Bene Máté vagyok, a degeneratív gerincbetegségek kezelésére szakosodott gyógytornász-fizioterapeuta.

Rendszeresen adok elő kórházak és egyetemek kötelező és válaszható szakmacsoportos továbbképzésein, gyakran találkozhattál velem a médiában és gerincbetegeknek szóló előadásokon.

Gerincproblémás embereknek szóló hírleveleimet közel 60.000 ember olvassa. Ezt a "derekas anyagot", aminek most a tájékoztatóját olvasod,  több, mint 8000-en vásárolták meg, az ingyenes tanácsadó videóim megtekintése pedig sok milliós.


Én hoztam létre az ország legnagyobb gerincprevencióról szóló konferenciáját a Gerinc Napot.

Közel 2000 jógaoktatót és fitness edzőt tanítottam meg arra, hogy miként figyeljenek oda az vendégeik gerincére, óráik alatt.

A porckorongsérv moden mozgásterápiáját célzó ADT kezelési módszeremet 25 gyógytornász és orvos alkalmazza itthon.


NMPT nevű saját preventív rendszeremet pedig már több, mint 200 instruktor tanítja az országban.

3 kevésbé nyilvánvaló dolog,
amiben még segíthet a program: 


Az gerinc egészségét szerintem lehetetlen pénzben mérni, de ha kiszámolnád, hogy, mennyibe került eddig a porckorongsérved, akkor a tapasztalat az, hogy az ember tud ijesztő számokat kapni. Úgy gondolom, hogy a témában való felkészültség sok kiesett munkaórát, betegszabadságokat, zsebbe csúsztatott boríték vagy gyógyszer kifizetését előzheti meg.  

Azt gondolom, hogy rengeteg felesleges körtől is megóvhat ez az anyag. Az internet tele van téves információkkal - elég felütni az első betegfórumot -  vagy kétes végzettségű „szakemberek” néha túl magabiztos üzeneteivel. Az oktatóanyag egy erős tudományos háttérrel rendelkező, de egyben gyakorlatias utat mutat, ezzel sok bizonytalanságot - így felesleges tiszteletkört megelőzhet. 


Emellett - bármekkora közhely -  úgy gondolom, hogy az információ korában a minőségi információ az, ami rengeteg értéket adhat nekünk. Ebbe a programba azokat a tudnivalókat építettem bele, amit 20 év porckorongsérves és gerincbeteg emberek kezelése után hasonló helyzetben én is szeretnék tudni.


A korrektség jegyében azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy kinek nem javaslom a programot:


Az oktatóanyag - tünetek esetén - a hivatalos kezelés MELLETT vagy után jelent nagy segítséget a gerinc egészséges működésének kialakításában.

Persze a legjobb lenne a tünetek kialakulása ELŐTT végigvenni ennek a tréningnek anyagát, de annyire optimista nem vagyok, hogy azt gondoljam, hogy valaki bármilyen előzmény nélkül, puszta kíváncsiságból olvasná ezeket a sorokat.


Mindenképp el akarom kerülni, hogy bárki azt gondolja, hogy hivatalos diagnózis és az orvosának meglátogatása nélkül érdemes önkezelésbe fognia. (Sajnos ez egy gyakori internetes jelenség, amitől elhatárolódom.)

 

Ezek mellett / után viszont óriási segítség lehet, mert sajnos a tapasztalatom az, hogy sokszor pont ezek a fontos ismeretek és korrekciós szokások azok, melyek valamiért nem jutnak el a betegekhez - így a teljes rendszer javításának elmaradásával a tünetek is gyakran fennmaradnak, vegy rendszeresen térnek vissza. 

Szintén nem javaslom kollégák számára a programot - őket nagy szeretettel várom a Bene Gerincakadémia szakmai képzésein, ahol az ő nyelvükön, terapeuta nézőpontból tanuljuk meg ugyanezeket az elveket.

Mennyibe kerül a "Gyógyítsd meg az ágyéki porckorongsérved!" videótréning?

Mivel rengeteg időt töltünk most otthon , ami erősen növeli a mozgásszervi problémák esélyét, összeraktam egy csomagajánlatot is. A gyógyítsd meg az ágyéki porckorongsérvedet oktatóanyagot a legutóbbi Gerincnap felvételével együtt igazán akciós áron elérheted.

"Gyógyítsd meg az ágyéki porckorongsérved !"
videós oktatóanyag

Gyógyítsd meg az ágyéki porckorongsérved videós oktatócsomag

16.970 Ft

 • Mi az oka az ágyéki gerinc hibás működésének, és pontosan mitől alakulnak ki a tünetek? 
 • A porckorongsérv korrekciójára szolgáló gyakorlatok, és azok tudományos háttere érthető nyelven. 
 • A "gerinc helyes használatának kialakítása - ha ezekre nem figyelünk, a terápiák kis eséllyel lesznek hasznosak. 
 • A helyes terhelés elvei - hogy egyre erősebbek legyünk tőle 
 • Miért vándorol a fájdalom sokszor gerincszakaszról -gerincszakaszra vagy ízületre, és mit tehetünk ez ellen. 
 • Praktikus megoldások a hétköznapok kérdéseire / autóülés, alvás, monitor, mozgás /
Legkedvezőbb ár

"Gyógyítsd meg az ágyéki
porckorongsérved!"
videós oktatóanyag +
A Gerinc nap 2023 videófelvétele

Gyógyítsd meg az ágyéki porckorongsérved videós oktatócsomag + Gerinc Nap 2019

Most 26.940 Ft helyett

23.470 Ft

Az itt bal oldalon található "A Gyógyítsd meg az ágyéki
porckorongsérved!" oktatóanyag mellett megkapod még a Gerinc Nap 2023 teljes felvételét. Ez az eddigi legerősebb rendezvényünk volt - tele rengeteg hasznos tudással. 

A fentebb található "A Gyógyítsd meg a nyaki sérved!" oktatóanyag mellett megkapod még az alábbi előadásokat is a Gerinc Nap 2019-ről:

 • A nyak megőrzése: drága és kétes értékű csodakütyük helyett mi az, ami tényleg működik, ingyen van és bármikor tudod csinálni.
 • A gerinc stabilitása: Miért nem edz a tigris, miért esünk vissza gyakran, és mi az, amivel MINDIG tudod javítani a gerinced állapotát bárhol jársz?
 • Néha a gerinc már rég meggyógyult, de az idegrendszer túl jól "megtanult fájni". Ez a jelenség nagyon sok embert érint, és túl sokszor nem ismerik fel. Ebben a részben tanulunk egy stratégiát, hogyan "szoktasd le" az idegrendszered a fájdalomról.
 • Mit várhatsz az egyes terápiás formáktól. Ez után sokkal pontosabban fogod tudni,hogy milyen esetben melyik terápia ígéretének mikor lehet hinni, és közben eloszlatunk rengeteg tévhitet is, ami a gerincbetegek körében terjed.
 • Hogyan árt a gerincednek a mobilod? Dehogy!!!
  SMS-nyak nem létezik - a mobilod ennél sokkal rafináltabban "támad". Ennek a neurológiai hátteréről és az "önvédelmi stratégiáról" tanulunk majd ebben a leckében.  
 • Miért fájdít meg ugyanaz a gyógytorna, ami a barátomat meggyógyította - pedig azonos az MRI leletünk eredménye? Ebből a leckéből logikusan megérted, hogy mik a te gyakorlataid melyek nem azok - és ami talán még fontosabb: miért!?

Mi fog történni, miután megrendeled az oktatóanyagot?


Elsősorban "gyógyító" és nem "eladó" cég vagyunk, ezért a derekas anyag megrendelésedet egy automata rendszer bonyolítja majd, aminek köszönhetően a dolog meglehetősen gyors és megbízható.  Amint kitöltötted az űrlapot, két percen belül küldünk Neked két emailt:

 • Egyet, ami a számládat tartalmazza
 • És egyet, amiben lesz egy link, ahol beállíthatod a jelszavadat a hozzáférésedhez.

Ezután az anyag tematikus leckéi azonnal nézhetők is.

!!! Egyetlen dolog van, amire kérem nagyon figyelj oda, hogy az emailcímedet mindenképp helyesen írd be, mert egyedül ez tud keveredést okozni !!!


Ha két percen belül nem érkezne meg az aktiváló link és a számla, akkor jó eséllyel a promóciók vagy a spam mappában előkerül. 


Ha bármilyen kérdésed adódna, akkor az info@porckorong.hu-ra küldj egy emailt,
és mielőbb segítünk! 


Üdvözlettel és kitartó gyakorlást kívánva:

Bene Máté
--
Gerincspecialista gyógytornász- fizioterapeuta,
az ADT és NMPT módszerek tulajdonosa