Szeretnéd tartósan is egészségesnek tudni a nyakad?

Az a tapasztalatom, hogy ehhez általában más is kell, mint kezelni egy aktuális nyaki sérvet / gyakori becsípődést / lágyrészfádalmat. 

A jogászok azt mondják, hogy a törvény nem ismerése nem mentesít a felelősség alól. Ez sajnos a gerincünk használatának esetén hatványozottan igaz.


A mai életmód rengeteg statikus helyzete a nyak helytelen tartásának és működésének kedvez.


Ha huzamosabb ideig rosszul ülünk:

 • Az idegrendszer más izomrostokat is elkezd használni az előre helyeződő fej súlyának megtartásához. 
 • Ez a minta idővel könnyen a második természetünkké válik, és így minden ébren töltött percünk a nyakunk öntudatlan terhelésévé válhat.
 • Peches esetben - és sajnos ez a gyakoribb - a felvett rossz helyzethez alkalmazkodva a lágyrészeink / izmok, szalagok, kötőszövetek, ízületi tokok, stb./ megrövidülnek, így idővel már kijönni is lehetetlen a rossz ízületi helyzetből - és a rossz mintha hatása tartóssá válik a nyaki gerincünk alkatrészeire. 


Az eredmény:

Állandó túlterhelés a nyaki gerinc alkatrészein...


Ha sosem tanították meg, hogyan lehet leellenőrizni, majd úgy használni a nyaki gerincünket, hogy ne gyakoroljuk nap közben öntudatlanul túlterhelést a porckorongokra, a nyaki csigolya közti ízületekre, a nyaki gerincet áthidaló és működtető izmokra, akkor a tünetek kialakulásának az esélye egyértelműen megnő.

Ha kialakult egy tünet vagy patológia pl.:

 • egy nyaki gerincsérv,
 • izomfájdalom a lapocka körül
 • ízületi irritáció pl. elalvások / becsípődések 
 • vagy egyéb nyaki gerinc eredetű tünetek / derékfájás, vállproblémák, szédülés, stb.../
Bene Máté nyak tréning

Akkor valamilyen terápiás formát fogunk kapni, mely magát a kialakult sérülést, a porckorongsérvet, az irritált kisízületet, vagy a fájó izomzatot kezelik, így:

 • megoldják az izomzat feszültségét
 • kimozgatják az irritált ízületet
 • mozdulatokkal vagy műtéttel hatnak a sérvre

Ezek szuper módszerek, hiszen a fájdalom jelenléte az életünkben nem elfogadható, így a csillapításuk mindenképp szükséges...

Viszont 16 év degeneratív gerincbetegek mozgásterápiájával és napi szinten a téma tanulmányozásával töltött év alatt ennek ellenére egy erős hiányérzetem alakult ki:

Ha kezeljük a tünetet, vagy azt a szövetet, ami épp a tünetet okozza, de:

 • nem kezeljük azt az idegrendszeri mintát, ami miatt állandóan túlfeszütek az izmok,
 • nem tanuljuk meg magunkon felismerni és szokás szinten korrigálni az előre helyezett fej súlyának hatásait,
 • ha a probléma testen belüli okaként / számos különböző tünet forrásaként, sokszor pedig fenntartóját jelen lévő tényezőt, a folyamatos túlterhelést az egyenletben hagyjuk, akkor sokkal nehezebben múlhatnak el a tünetek, sokkal könnyebben újulhatnak ki a problémák. 

Ezért összeállítottam egy lényeglátó programot, mellyel a probléma okát kezdheted el felszámolni.

Gyógyítsd meg a nyaki porckorongsérvedet program

Gyógyítsd megy a nyaki porckorongsérvedet videó

Videós oktatóanyag, amely segít tartósan is rendezni a nyakad működését

Ez nem egy terápiás csomag, nem elsősorban a tünetet célozza, hanem a nyak egészséges működését tanítja ( újra ) meg Neked.

A szubjektív véleményem az, hogy ez minden tartós és rendszerszinten hatékony javulás minimumfeltétele, hiszen ha egy rossz futóműbeállítású autóval közlekedsz, akkor hamarosan újabb és újabb alkatrészcsere szükségességére lehet számítani.

Viszont ha jól van beállítva a futómű - a sérülés természetesen ilyenkor sem kizárt - de a esélye jelentősen lecsökken, ill. a javítások hatása már tartós tud lenni. 

Mit tartalmaz az oktatóanyag?

 • A tematikus videóleckékben megmutatom, hogyan alakul ki a nyaki gerinc helyes működése, majd hogyan alakul át ez a minta. Hogyan tanulja fel az idegrendszer más izomrostok használatát a fej súlyának megtartásához, kialakítva ezzel egy nyaki porckorongokat / izmokat / ízületeket terhelő alaptartást.
 • Átnézzük és megérzed, hogy ezt hogyan ismerheted fel magadon - de akár még a szomszédodon is - évekkel a nyaki tüneteinek a kialakulása előtt – és milyen egyszerű technikákkal lehet megszüntetni ezt a tartást.
 • Ezzel a lépéssel - és célzott gyakorlatokkal - elindulunk a nyaki sérv és egyéb degeneratív nyaki patológiák testen belüli okának felszámolásának útján. Azt gondolom, hogy ez a lépés az, amivel jelentősen lecsökkenthetjük a nyaki gerinc problémák kialakulásának vagy kiújulásának esélyét.
 • Bemutatom, hogy milyen izmok aktiválásával ill. milyen izmok ellazításával - célzott mozdulatok - lehet korrigálni a nyaki sérvet okozó és gyakran fenntartó erőket. ( A nyaki ADT technikák a biomechanika elveire építve nem csak a porckorongra, hanem közben az egész rendszerre hatnak, így rendszerszinten segítenek megállítani azokat a nyíró és kompressziós erőket, melyek a problémát a testen belül igen sokszor megtartják.)

Természetesen emellett átnézzük a hétköznapi élet praktikus kérdéseit is:

 • Hol legyen az autóülésed a kormányhoz képest, mekkorát dőljön az ülés hátlapja, hogy álljon a fejtámla, mennyire legyen nyújtva a könyököd vezetés közben? 
 • Milyen trükkökkel tudsz oldalt vagy háton alvóként úgy aludni, hogy a nyakadnak jó legyen? ( sajnos a hason alvóknak a legkisebbek a lehetőségeik itt)
 • Mire érdemes rendszeresen figyelmeztetni magad, hogy tartós lehessen egy javulás?
 • Miért romlik általában sokkal gyorsabban egy mai ember nyaki gerince, mint a szüleink/nagyszüleink korosztályának, és ez hogyan ellensúlyozható? ( nem csak attól, hogy többet ülünk )
 • Milyen technikával lehet a nyaki csigolyáidat úgy mozgatni, hogy ezzel egy potenciális nyaki gerincsérv sérvet TARTÓS javulásnak lehessen indítani? ( ezek olyan célzott mozdulatok és izomaktivitások, amire nap közben is figyelni érdemes) 

Ez így  jól hangzik, de lehet benned is felmerült a kérdés, hogy...

Ki az a Bene Máté, és miért hasznos, amit mond? 

Bene Máté vagyok, a degeneratív gerincbetegségek kezelésére szakosodott gyógytornász-fizioterapeuta.

Rendszeresen adok elő kórházak és egyetemek szakmacsoportos továbbképzésein, gyakran találkozhattál velem a médiában és gerincbetegeknek szóló előadásokon.

Gerincproblémás embereknek szóló hírleveleimet 56.000 ember olvassa, a Gerinctprevenciós oktatóanyagaimat - többek közt ennek az anyagnak az "ágyéki gerinces" verzióját - már több mint 10.000-en vásárolták meg. Ingyenes tanácsadó videóim megtekintése több milliós.


Én hoztam létre az ország legnagyobb gerincprevencióról szóló konferenciáját a Gerinc Napot.

Közel 2000 jógaoktatót és fitness edzőt tanítottam meg arra, hogy miként figyeljenek oda az vendégeik gerincére, óráik alatt.

A porckorongsérv moden mozgásterápiáját célzó ADT kezelési módszeremet 25 gyógytornász és orvos alkalmazza itthon.


NMPT nevű saját preventív rendszeremet pedig már több, mint 200 instruktor tanítja az országban.

Kinek ajánlom a videó alapú oktatóanyagot:

 • Aki okosan, gondolkodva, tudatosan akar tenni a nyaki gerincének a helyreállításáért -  és aki egy hathatós segítséget - térképet - szerete a tartós egészség elérésének útján. 
 • Akinek megunta, hogy minden terapeuta mást mond, és a saját józan eszével akarja átlátni, hogy hogyan működik és indítható el egy jó irányba a nyaki gerincének működése. ( jellemzően azért mond mindenki mást, mert mindenki más irányból közelíti meg az azonos problémát - így ha tudod, hogyan működik a rendszer, akkor  a látszólagos ellentmondások között is sok tud lenni a közös nevező. )
 • Aki meg akarja előzni, hogy az ágyéki gerinc problémái után nyaki problémái is kialakuljanak és fordítva.

A korrektség jegyében azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy kinek nem
tud segíteni a program:


Az anyag - tünetek esetén - a gyógytornászi, orvosi kezelés MELLETT vagy eselteg után jelent nagy segítséget a nyaki gerinc egészséges működésének kialakításában.

(A legjobb lenne persze évekkel a tünetek kialakulása ELŐTT végigvenni a tréning anyagát, de ennyire optimista nem vagyok, hogy azt gondoljam, hogy valaki bármilyen előzmény nélkül  olvasná ezeket a sorokat.) 


Mindenképp el akarom kerülni, hogy bárki azt gondolja, hogy hivatalos diagnózis és az orvosának meglátogatása nélkül érdemes önkezelésbe fognia. ( sajnos az gyakori internetes jelenség, amitől elhatárolódom.)

 

Ezek mellett viszont óriási segítség lehet, mert sajnos a tapasztalatom az, hogy sokszor pont ezek a leglényegesebb ismeretek és korrekciós szokások azok, melyek valamiért nem jutnak el a betegekhez - így a teljes rendszer javításának elmaradásával a tünetek is gyakran fennmaradnak, vegy rendszeresen térnek vissza. 

Mennyibe kerül a Gyógyítsd meg a nyaki porckorongsérvedet videótréning?

A "Gyógyítsd meg a nyaki sérved" videótréning ára bruttó 12.900 Ft, viszont mivel rengeteg időt töltünk most otthon , ami erősen növeli a mozgásszervi problémák esélyét, ezért ha egyszerre rendeled meg a 2019-es Gerincnapunk felvételével, akkor akciós áron vásárolhatod meg a csomagot.

"Gyógyítsd meg a nyaki sérved!"
videós oktatóanyag

Gyógyítsd megy a nyaki porckorongsérvedet videó

12.970 Ft

 • Mi az oka a nyaki gerinc hibás működésének, hogy vezet el a tünetek kialakulásához? 
 • A porckorongsérv testen belüli okának kiiktatása és a korrekciók
 • A helyes nyaki gerincműködés megtanulása és szokássá tétele.
 • A mozgástartomány megőrzése 
 • A nyaki gerinc és a többi ízület összefüggései és a gyakolratok elméleti háttere. 
 • Praktikus megoldások a hétköznapok kérdéseire / autóülés, alvás, monitor, mozgás /
Legkedvezőbb ár

"Gyógyítsd meg a nyaki sérved!"
videós oktatóanyag +
A Gerinc nap 2019 videófelvétele

Nyakas+gerinc nap akciós csomag

Most 22.940 Ft helyett

19.470 Ft

Az itt bal oldalon található "A Gyógyítsd meg a nyaki sérved!" oktatóanyag mellett megkapod még az alábbi előadásokat is a Gerinc Nap 2019-ről:

A fentebb található "A Gyógyítsd meg a nyaki sérved!" oktatóanyag mellett megkapod még az alábbi előadásokat is a Gerinc Nap 2019-ről:

 • Miért nem gyógyul a legtöbb gerincproblémás ember úgy, ahogy lehetne? 
 • Praktikus hétköznapi tanácsok a gerinc egészséges használatához.
 • A nyaki gerinc összefüggései a többi gerincproblémával.
 • A gyerekek gerincének megőrzése
 • A gerincfájdalom pszichés komponensei - a krónikus fájdalom egy lehetséges eredete.
 • Résztvevők kérdései és válaszok

Mi fog történni, miután megrendeled az oktatóanyagot?


Elsősorban "gyógyító" és nem "eladó" cég vagyunk, ezért a megrendelésedet egy gyors automata rendszer bonyolítja le, aminek köszönhetően a dolog meglehetősen pontos és megbízható. Amint kitöltötted az űrlapot, két percen belül küldünk Neked két emailt:

 • Egyet, ami a számlát tartalmazza
 • És egyet, amiben lesz egy link, ahol beállíthatod a jelszavadat a hozzáférésedhez.

Ezután az anyag tematikus leckéi azonnal nézhetők is.

Egy dolog van, amire légyszi mindenképp figyelj oda, hogy az emailcímedet helyesen írd be, mert egyedül ez tud keveredést okozni. 


Ha bármilyen kérdésed adódna, akkor az info@porckorong.hu-ra küldj egy emailt, és mielőbb segítünk! 


Üdvözlettel és kitartó gyakorlást kívánva:

Bene Máté
--
Gerinc specialista fizioterapeuta,
az ADT és NMPT módszerek megalkotója