Szeretnéd tartósan is egészségesnek tudni a nyakad?

Az a tapasztalatom, hogy ehhez általában más is kell, mint kezelni egy aktuális nyaki sérvet / gyakori becsípődést / lágyrészfádalmat. 

A jogászok azt mondják, hogy a törvény nem ismerése nem mentesít a felelősség alól. Ez sajnos a gerincünk használatának esetén hatványozottan igaz.


A mai életmód rengeteg statikus helyzete a nyak helytelen tartásának és működésének kedvez.


Ha huzamosabb ideig rosszul ülünk:

 • Az idegrendszer más izomrostokat is elkezd használni az előre helyeződő fej súlyának megtartásához. 
 • Ez a minta idővel könnyen a második természetünkké válik, és így minden ébren töltött percünk a nyakunk öntudatlan terhelésévé válhat.
 • Peches esetben - és sajnos ez a gyakoribb - a felvett rossz helyzethez alkalmazkodva a lágyrészeink / izmok, szalagok, kötőszövetek, ízületi tokok, stb./ megrövidülnek, így idővel már kijönni is lehetetlen a rossz ízületi helyzetből - és a rossz mintha hatása tartóssá válik a nyaki gerincünk alkatrészeire. 


Az eredmény:

Állandó túlterhelés a nyaki gerinc alkatrészein...


Ha sosem tanították meg, hogyan lehet leellenőrizni, majd úgy használni a nyaki gerincünket, hogy ne gyakoroljuk nap közben öntudatlanul túlterhelést a porckorongokra, a nyaki csigolya közti ízületekre, a nyaki gerincet áthidaló és működtető izmokra, akkor a tünetek kialakulásának az esélye egyértelműen megnő.

Ha kialakult egy tünet vagy patológia pl.:

 • egy nyaki gerincsérv,
 • izomfájdalom a lapocka körül
 • ízületi irritáció pl. elalvások / becsípődések 
 • vagy egyéb nyaki gerinc eredetű tünetek / derékfájás, vállproblémák, szédülés, stb.../
Bene Máté nyak tréning

Akkor valamilyen terápiás formát fogunk kapni, mely magát a kialakult sérülést, a porckorongsérvet, az irritált kisízületet, vagy a fájó izomzatot kezelik, így:

 • megoldják az izomzat feszültségét
 • kimozgatják az irritált ízületet
 • mozdulatokkal vagy műtéttel hatnak a sérvre

Ezek szuper módszerek, hiszen a fájdalom jelenléte az életünkben nem elfogadható, így a csillapításuk mindenképp szükséges...

Viszont 16 év degeneratív gerincbetegek mozgásterápiájával és napi szinten a téma tanulmányozásával töltött év alatt ennek ellenére egy erős hiányérzetem alakult ki:

Ha kezeljük a tünetet, vagy azt a szövetet, ami épp a tünetet okozza, de:

 • nem kezeljük azt az idegrendszeri mintát, ami miatt állandóan túlfeszütek az izmok,
 • nem tanuljuk meg magunkon felismerni és szokás szinten korrigálni az előre helyezett fej súlyának hatásait,
 • ha a probléma testen belüli okaként / számos különböző tünet forrásaként, sokszor pedig fenntartóját jelen lévő tényezőt, a folyamatos túlterhelést az egyenletben hagyjuk, akkor sokkal nehezebben múlhatnak el a tünetek, sokkal könnyebben újulhatnak ki a problémák. 

Ezért összeállítottam egy lényeglátó programot, mellyel a probléma okát kezdheted el felszámolni.

Gyógyítsd meg a nyaki porckorongsérvedet program

Gyógyítsd megy a nyaki porckorongsérvedet videó

Videós oktatóanyag, amely segít tartósan is rendezni a nyakad működését

Ez nem egy terápiás csomag, nem elsősorban a tünetet célozza, hanem a nyak egészséges működését tanítja ( újra ) meg Neked.

A szubjektív véleményem az, hogy ez minden tartós és rendszerszinten hatékony javulás minimumfeltétele, hiszen ha egy rossz futóműbeállítású autóval közlekedsz, akkor hamarosan újabb és újabb alkatrészcsere szükségességére lehet számítani.

Viszont ha jól van beállítva a futómű - a sérülés nyilván ilyenkor sem kizárt - de a esélye radikálisan lecsökken, ill. a javítások hatása már tartós tud lenni. 

Mit tartalmaz az oktatóanyag?

 • A tematikus videóleckékben megmutatom, hogyan alakul ki a nyaki gerinc helyes működése, majd hogyan alakul át ez a minta. Hogyan tanulja fel az idegrendszer más izomrostok használatát a fej súlyának megtartásához, kialakítva ezzel egy nyaki porckorongokat / izmokat / ízületeket terhelő alaptartást.
 • Átnézzük és megérzed, hogy ezt hogyan ismerheted fel magadon - de akár még a szomszédodon is - évekkel a nyaki tüneteinek a kialakulása előtt – és milyen egyszerű technikákkal lehet megszüntetni ezt a tartást.
 • Ezzel a lépéssel - és célzott gyakorlatokkal - elindulunk a nyaki sérv és egyéb degeneratív nyaki patológiák testen belüli okának felszámolásának útján. Azt gondolom, hogy ez a lépés az, amivel jelentősen lecsökkenthetjük a nyaki gerinc problémák kialakulásának vagy kiújulásának esélyét.
 • Bemutatom, hogy milyen izmok aktiválásával ill. milyen izmok ellazításával - célzott mozdulatok - lehet korrigálni a nyaki sérvet okozó és gyakran fenntartó erőket. ( A nyaki ADT technikák a biomechanika elveire építve nem csak a porckorongra, hanem közben az egész rendszerre hatnak, így rendszerszinten segítenek megállítani azokat a nyíró és kompressziós erőket, melyek a problémát a testen belül igen sokszor megtartják.)

Természetesen emellett átnézzük a hétköznapi élet praktikus kérdéseit is:

 • Hol legyen az autóülésed a kormányhoz képest, mekkorát dőljön az ülés hátlapja, hogy álljon a fejtámla, mennyire legyen nyújtva a könyököd vezetés közben? 
 • Milyen trükkökkel tudsz oldalt vagy háton alvóként úgy aludni, hogy a nyakadnak jó legyen? ( sajnos a hason alvóknak a legkisebbek a lehetőségeik itt)
 • Mire érdemes rendszeresen figyelmeztetni magad, hogy tartós lehessen egy javulás?
 • Miért romlik általában sokkal gyorsabban egy mai ember nyaki gerince, mint a szüleink/nagyszüleink korosztályának, és ez hogyan ellensúlyozható? ( nem csak attól, hogy többet ülünk )
 • Milyen technikával lehet a nyaki csigolyáidat úgy mozgatni, hogy ezzel egy potenciális nyaki gerincsérv sérvet is TARTÓS javulásnak lehessen indítani? ( ezek olyan célzott mozdulatok és izomaktivitások, amire nap közben is figyelni érdemes) 

Ez így  jól hangzik, de lehet benned is felmerült a kérdés, hogy...

Ki az a Bene Máté, és miért hasznos, amit mond? 

Bene Máté vagyok, a degeneratív gerincbetegségek kezelésére szakosodott gyógytornász-fizioterapeuta.

Rendszeresen adok elő kórházak és egyetemek szakmacsoportos továbbképzésein, gyakran találkozhattál velem a médiában és gerincbetegeknek szóló előadásokon.

Gerincproblémás embereknek szóló hírleveleimet 56.000 ember olvassa, a Gerinctprevenciós oktatóanyagaimat - többek közt ennek az anyagnak az "ágyéki gerinces" verzióját - már több mint 10.000-en vásárolták meg. Ingyenes tanácsadó videóim megtekintése több milliós.


Én hoztam létre az ország legnagyobb gerincprevencióról szóló konferenciáját a Gerinc Napot.

Közel 2000 jógaoktatót és fitness edzőt tanítottam meg arra, hogy miként figyeljenek oda az vendégeik gerincére, óráik alatt.

A porckorongsérv moden mozgásterápiáját célzó ADT kezelési módszeremet 25 gyógytornász és orvos alkalmazza itthon.


NMPT nevű saját preventív rendszeremet pedig már több, mint 200 instruktor tanítja az országban.

Kinek ajánlom a videó alapú oktatóanyagot:

 • Aki okosan, gondolkodva, tudatosan akar tenni a nyaki gerincének a helyreállításáért -  és aki egy hathatós segítséget - térképet - szerete a tartós egészség elérésének útján. 
 • Aki megunta, hogy minden terapeuta mást mond, és a saját józan eszével akarja átlátni, hogy hogyan működik és indítható el egy jó irányba a nyaki gerincének működése.
  / egyébként jellemzően azért mond mindenki mást, mert minden rendszer  más irányból közelíti meg az azonos problémát - ha tudod, hogyan működik a rendszer, akkor a látszólagos ellentmondások között fel fogod fedezni a "közös nevezőt". /
 • Aki meg akarja előzni, hogy az ágyéki gerinc problémái után nyaki problémái is kialakuljanak és fordítva.

A korrektség jegyében azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy kinek nem
tud segíteni a program:


Az anyag - tünetek esetén - a gyógytornászi, orvosi kezelés MELLETT vagy után jelent nagy segítséget a nyaki gerinc egészséges működésének kialakításában.

(A legjobb lenne persze évekkel a tünetek kialakulása ELŐTT végigvenni a tréning anyagát, de annyira optimista nem vagyok, hogy azt gondoljam, hogy valaki bármilyen előzmény nélkül  olvasná ezeket a sorokat.) 


Mindenképp el akarom kerülni, hogy bárki azt gondolja, hogy hivatalos diagnózis és az orvosának meglátogatása nélkül érdemes önkezelésbe fognia. / sajnos az gyakori internetes jelenség, amitől elhatárolódom./

 

Ezek mellett viszont óriási segítség lehet, mert sajnos a tapasztalatom az, hogy sokszor pont ezek a lényeges ismeretek és korrekciós szokások azok, melyek valamiért nem jutnak el a betegekhez - így a teljes rendszer javításának elmaradásával a tünetek is gyakran fennmaradnak, vegy rendszeresen térnek vissza.

Aki szerintem szintén ne vegye meg anyagot:  

1.
Rengeteg ember gondolja úgy valamiért, hogy a "több a jobb".
Én ebben nem hiszek - úgy gondolom a zárat sem "sok" kulcs nyitja, hanem a megfelelő - ezért az anyagban nincs túl sok felesleges mondat - nem húzom az időd csak azért, hogy értelmetlenül feldúsítsam az programot - sőt! Igyekeztem annyira rövidre csinálni, amennyire csak tudom, hogy minél könnyebben sajátíthasd el.

A dolog most összesen kb.két és fél óra, de dolgozom rajta, hogy a frissítésekben
 - ezeket automatikusan küldöm minden korábbi vásárlónak - még lényeglátóbb lehessen majd.

2. Aki gyakorlatok "özönét" várja tőle: 

Kutatások sora mutatja, hogy "tornázni" csodás dolog - kellően hatékony is a degeneratív problémák kezelésében - de nagyságrendekkel hatékonyabb lehet  megtanulni a hétköznapokban úgy használni a gerinced, ahogy az "szereti".

Ilyenkor tudnak valóban adaptálódni újra a "rendes terheléshez" a szöveteink, ilyenkor tud idővel kialakulni egy tartós átalakulás. Ezért bár könnyen megtehetném, hogy "közkívánatra telepakolom" a programot mindenféle gyakorlattal, de fontos nekem, hogy a programom 110%-ig önazonos legyen - azt adjam, amit családtagnak is javasolnék vagy én is csinálnék hasonló helyzetben - így ha "rengeteg gyakorlatra" vagy egy gyógytorna programra vágysz amit minden nap csinálhatsz istrukciók alapján, akkor ne rendeld meg, mert csalódni fogsz benne - ez nem erről szól.

Akkor rendelj, ha nincsenek ilyen jellegű prekoncepciód, hanem egy értelmes, logikus és a nyakadra tartósan ható dolgot szeretnél megtanulni: ebben az esetben Tiéd az anyag és szerintem nagyon jó eséllyel szeretni fogod.

Mennyibe kerül a Gyógyítsd meg a nyaki porckorongsérvedet videótréning?

A "Gyógyítsd meg a nyaki sérved" videótréning ára bruttó 12.900 Ft, viszont mivel rengeteg időt töltünk most otthon , ami erősen növeli a mozgásszervi problémák esélyét, ezért ha egyszerre rendeled meg a 2023-as Gerincnapunk felvételével, akkor akciós áron vásárolhatod meg a csomagot.

"Gyógyítsd meg a nyaki sérved!"
videós oktatóanyag

Gyógyítsd megy a nyaki porckorongsérvedet videó

12.970 Ft

 • Mi az oka a nyaki gerinc hibás működésének, hogy vezet el a tünetek kialakulásához? 
 • A porckorongsérv testen belüli okának kiiktatása és a korrekciók
 • A helyes nyaki gerincműködés megtanulása és szokássá tétele.
 • A mozgástartomány megőrzése 
 • A nyaki gerinc és a többi ízület összefüggései és a gyakolratok elméleti háttere. 
 • Praktikus megoldások a hétköznapok kérdéseire / autóülés, alvás, monitor, mozgás /
Legkedvezőbb ár

"Gyógyítsd meg a nyaki sérved!"
videós oktatóanyag +
A Gerinc nap 2023 videófelvétele

Nyakas+gerinc nap akciós csomag

Most 22.940 Ft helyett

19.470 Ft

Az itt bal oldalon található "A Gyógyítsd meg a nyaki sérved!" oktatóanyag mellett megkapod még az eddig legerősebb élő rendezvényünknek, a Gerinc Nap 2023-nak a felvételeit. ( Erre a rendezvényre a jegyeket 3 óra (!) alatt kapkodták el, így a 300 fős rendezvény meg kellett ismételnünk. ) 

A fentebb található "A Gyógyítsd meg a nyaki sérved!" oktatóanyag mellett megkapod még az alábbi előadásokat is a Gerinc Nap 2019-ről:

 • A nyak megőrzése: drága és kétes értékű csodakütyük helyett mi az, ami tényleg működik, ingyen van és bármikor tudod csinálni. 
 • A gerinc stabilitása: Miért nem edz a tigris, miért esünk vissza gyakran, és mi az, amivel MINDIG tudod javítani a gerinced állapotát bárhol jársz?
 • Néha a gerinc már rég meggyógyult, de az idegrendszer túl jól "megtanult fájni". Ez a jelenség nagyon sok embert érint, és túl sokszor nem ismerik fel. Ebben a részben tanulunk egy stratégiát, hogyan "szoktasd le" az idegrendszered a fájdalomról.
 • Mit várhatsz az egyes terápiás formáktól. Ez után sokkal pontosabban fogod tudni,hogy milyen esetben melyik terápia ígéretének mikor lehet hinni, és közben eloszlatunk rengeteg tévhitet is, ami a gerincbetegek körében terjed.
 • Hogyan árt a gerincednek a mobilod? Dehogy!!!
  SMS-nyak nem létezik - a mobilod ennél sokkal rafináltabban "támad". Ennek a neurológiai hátteréről, a dopamin függőségről és egy lehetséges "önvédelmi stratégiáról" tanulunk majd ebben a leckében.  
 • Miért fájdít meg ugyanaz a gyógytorna, ami a barátomat meggyógyította - pedig azonos az MRI leletünk eredménye? Ebből a leckéből logikusan megérted, hogy mik a te gyakorlataid melyek nem azok - és ami talán még fontosabb: miért!?

Mi fog történni, miután megrendeled az oktatóanyagot?


Elsősorban "gyógyító" és nem "eladó" cég vagyunk, ezért a megrendelésedet egy gyors automata rendszer bonyolítja le, aminek köszönhetően a dolog meglehetősen pontos és megbízható. Amint kitöltötted az űrlapot, két percen belül küldünk Neked két emailt:

 • Egyet, ami a számlát tartalmazza
 • És egyet, amiben lesz egy link, ahol beállíthatod a jelszavadat a hozzáférésedhez.

Ezután az anyag tematikus leckéi azonnal nézhetők is.

Egy dolog van, amire kérem mindenképp figyelj oda, hogy az emailcímedet helyesen írd be, mert egyedül ez tud keveredést okozni, és kérem olvasd is el a visszaigazoló emailt: minden benne lesz, hogy hogyan állítsd be magadnak jelszavad.

/ faék egyszerű a dolog, de ha bármilyen kérdésed adódna, akkor az info@porckorong.hu-ra küldj egy emailt, és mielőbb segítünk! /


Üdvözlettel és kitartó gyakorlást kívánva:

Bene Máté
--
Gerinc specialista fizioterapeuta,
ADT / NMPT instruktor