Porckorongsérv – kérdések és válaszok

0 Shares

Ebben a topicban a hozzám érkezett leveleket válaszolom meg. Természetesen név és minden olyan elem nélkül, ami felismerhetővé tenné a kérdezőt, viszont nyilvánosan, hogy a hasonló problémáktól szenvedők is okulhassanak belőle!

Zsibbadó lábak, úszás és Ceragem:

Szia kedves Máté!

Ne haragudj, hogy itt az iwiw -en zavarlak, én egy szorgalmas porckorong.hu oldal olvasó vagyok, de ott nem találtam lehetőséget közvetlenül üzenetírásra. Sajnos én is porckorongsérvel küzködöm, ezért is találtam az oldaladra. Nagyon sok magyarázatot találtam az oldaladon olyan kérdésekre, amelyekre az orvosok számomra elég érthetetlen választ adtak. De még mindig sok kérdésem lenne. Én mindenképpen elhatároztam, hogy meggyógyulok, 33 évesen két kicsi gyerekkel nem szeretnék fájdalmak közt élni. Lévén, hogy sopronban élek nehézkes eljutni hozzád, de mindenképpen szeretnék. Soha nem végeztem ülő munkát, felszolgáló voltam, viszont sohasem sportoltam. December elején egy éles fájdalommal kezdődött minden, előtte nem voltak derékproblémáim. Azóta a deréktáji fájdalmam majdhogynem megszünt, néha érzem, a lábamba viszont azóta is sugárzik, ami igen kellemetlen tud lenni. Hol erősebben, hol kevésbé. Bármit képes lennék megtenni, hogy meggyógyuljak! Jelenleg hetente kétszer úszom és keresek valami igazán jó pilates vagy jóga oktatót eddig kevés sikerrel. Mit tehetnék még a javulás érdekében? A Mc-kenzie-t én is csinálom, azóta szünt meg a deréfájás. Ja és párszol voltam Ceragem masszázságyban, ami úgy érzem jót tett a lábzsibbadásnak. Tudnál vélemény írni erről? Nagyon vegyes véleményeket hallottam róla!
Nagyon köszönöm, hogy végig olvastad a levelem és örülnék, ha pár sorban válaszolnál!

Köszönettel:
H.T.

Kedves H.T!

Nincs mit! Most jöttem haza egy hosszabb szabadságról, így hamarosan frissítem az oldalt, és remélem azokra a kérdésekre is meg fogjátok találni a választ, melyekre eddig még nem.

A kérdéseidre válaszolva:

Az úszás jó! Ha úgy érzed, segít, akkor folytasd bártan. A betegek  tapasztaltai alapján úgy tűnik, hogy az úszás van, akinek segít, és van, akinek semmit nem használ. Ha viszont úgy tapasztaltad, hogy segít, akkor érdemes folytatnod.  sokat.

Jóga és pilates:

Erről a témáról napokon belül írok egy külön blogbejegyzést. Leírom majd, hogy hogyan érdemes jógázni, melyik jógairányzat lehet hasznos sérveseknek, és megpróbálok oktatókat is ajánlani. (sokszor tartok továbbképzéseket jógaoktatóknak, a legügyesebbek listáját megpróbálom előkeríteni, és esetleg felteszem Őket ide)

A derékfájás elmúlása kontra zsibbadás:

Ha fordítva írod, jobban örültem volna. Ha a lábad zsibbad, az legtöbbször annak a jele, hogy az ideggyök még érintett. Hogy a McKenzie-re jobb lett a derekad, szuper! Arra érdemes törekedni a gyógytornászodnak, hogy a gyöki érintettség is csökkenjen, azaz a zsibbadás is múljon.

Ceragem ágy:

Sajnos személyesen még nem próbáltam a Ceragemet.  Sok páciensem mesélt róla nagyon jókat, és csak 2 volt, akinek rosszabb lett tőle az állapota, viszont Ők nagyon súlyos sérvekkel rendelkeztek, így gyanítom bármitől rosszabbul lettek volna, ami kimozgatja a csiolyáikat.

Attól, hogy meleget csinál a hátad körül az ágy, nem kell tartanod. Sokan mondják, hogy a meleg fokozhatja a gyulladást. Ez ebben az esetben azért nem áll, mert a sérved elég mélyen van ahhoz a testedben, hogy ez a meleg ne okozzon gondot ( a bőr-az izom-a szalagrendszer- a csigolya csontos tövisnyúlványa, a csigolyaiv mind a meleg és a sérv közé áll) viszont az izmaid sérv miatti kötöttségét oldhatja a masszázs és a meleg ilyan fajta kombinációja. Tehát ha úgy érzed, hogy jót tesz, akkor szerintem használd bátran a Ceragemet. A véleményem az, hogy ha valami jól esik, az porckorongsérves kérdésben rossz nem valószínű, hogy lehet…

Szép napot!
Bene Máté

0 Shares
Kérdésed vagy véleményed van? Kattints ide és írd meg kommentben!

A megjegyzésedet írd a dobozba!

0 Shares
Share
Pin