Nyaki porckorongsérv torna – autodekompressziós irány.

A videóban a nyaki gerincsérv megelőzéséhez és kezeléséhez kaphattok ötleteket, és megmutatok pár hibás, esetleg veszélyes mozgásirányt, amit érdemes elkerülni.

Bene Máté

Gerincspecialista fizioterapeuta, az autodekompressziós gerincterápia (ADT) kidolgozója. A porckorong.hu alapítója, aki a saját módszerével gyógyult meg a nyaki porckorongsérvéből.

Kérdésed vagy véleményed van? Kattints ide és írd meg kommentben!
Kürti Gábor - 2017-08-05 Válaszolok

Nagyon szeretem az anyagaidat, de jo lenne ha a hang minosegen tudnatok javitani, hogyne legyen visszhangos, esetleg egy direkt mikrofonnal. Tudom, hogy nem ez a lenyeg, de sokat dobna az osszessegen.
Tisztelettell
Gabor

Mezei György - 2017-08-05 Válaszolok

Kedves Máté!
Jó pár éve a reumatológus doktornő ( ő sajnos már nem él) száraz akasztást írt ki nekem a nyaki és gerinc fájdalmaimra. Ez úgy működött, hogy széken ülve, az állam alatt kalodába zárva egy kötél segítségével felfelé
húztak, és használt.A mostani doktor akihez járok ezt nem ismeri.Érdekelne a véleményed.Előre is köszönöm.

Mezei György - 2017-08-05 Válaszolok

Megpróbálom a javasolt gyakorlatokat is.

Aleksandar - 2017-08-05 Válaszolok

Kedves Máté,
Képzelj el egy fogtechnikust , asztalnál dolgozni 8-10órát. Én fogorvos vagyok a két ikerlányom pedig fogtechnikus. A hideg kiráz amikor nézem őket hogy ülnek az asztalnál. Mivel hogy én asztalossággal is foglalkozom , lekoppintottam egy Olasz profi asztalt ,ÉS AZON VAN ALSÓKAR TÁMASZTÓ DESZKÁK- kb.olyan hosszúk mint az alkar -könyékig…,erősen az asztallal színtbe erősítve . Szerintem ez nagyon megkönnyíti az agész kar súlya tartását a válnak és ezáltal a nyaki gerinc és a Plexus brachialis szabadon múködését is. NEM AKARJÁK HASZNÁLNI …mindkettőnek folyton zsibbadnak a tenyerei …főleg a N. ulnaris beidegződési területén …de néha szélesebben is. Mi a véleményed ???
Kérlek , ha megírod az honlapodon is , ezenkívül nekem is írd meg a todnado@stcable.net E-mail címre is. Előre is köszönöm . Dr. Laluja Sánodor(Alekszandar) . Én már a problémáimat szorgalmasan kijavítottam – neked köszönve -NAGYON KÖSZÖNÖM AZ UTASÍTÁSAIDAT , SOKSZOR MEGKAPOM , de most rá szeretnék erősíteni a lányaimnál a tudásod értékelésére .

Zajickova Ildiko - 2017-08-06 Válaszolok

Kedves Máté
4 éve találtam az oldadra, akkor vásároltam meg a “gyógyíts meg a porckoronsérved. c. könyvedet a gyakorlatokkal. A férjem akkor gerincmütét előtt állt, egy 11mm -es gericsérvvel, amire szerencsére 2 hónapot kellett várni. Mivel ngyon nem akarta mütetni magát, / de nagyon komoly fájdamai voltak/ megbeszéltük, hogy addig is elkezd a könyved segítségével tornázni. Nagyon becsületesen csinálta, használta a denevérpadot is az utasításaid alapján. A vége az lett, hogy mire müteni kellett volna, elmúltak a fájdalmai, nem lett mütét, és azóta is MINDEN NAP tornázza a gyakorlatokat, használja a denevérpadot. Mára mr tünetmentes, nincsenek fájdalmai, MRI-t nem csináltatott, nem tudjuk mekkora most a sérve, de nem ez a fontos, hanem az eredmény. Szeretném megköszöni a segítséget, amit a könyved és a videók nyújtottak. Haa nem velünk történik ez talán el sem hiszem, de mindenkinek elmondjuk, akiknek hasonló problémái vannak és felétek irányítjuk öket.
További sikeres munkát kivánunk.
Üdvözlettel Zajíček Ildikó

Péch Éva - 2017-08-07 Válaszolok

Kedves Máté, van ötleted, hogyan tudok ilyen gyakorlatot a kezek segítsége nélkül jól csinálni? Épp most vizsgálnak ki alagút szindrómára, nem terhelhetem a kezeimet.

    Máté - 2017-08-07 Válaszolok

    Kedves Éva!

    A kéz ebben a gyakorlatban max. 2%-ot segít, erőt nem fejt ki, inkább irányt mutat, úgy, mint a konditerembe a segítő haver, aki kb. két ujjal segíti a kigyúrt barátját. 🙂 Ami fontos: az alagút szindrómák többségének szintén a tartás zavara az oka, ami így irritációkat okoz a helytelen tartás miatt zsugorodott területeken áthúzódó lágyrészeken, idegeken. Ezt fel kell oldani. Egy szakértő gyógytornászt lenne érdemes megkeresni, mert a lokális terápiák átmeneti eredményeket tudnak elérni a legtöbbször.
    üdvözlettel:m.

Szabo Robert - 2017-11-14 Válaszolok

Kedves Máté.
Szabó Róbert vagyok. Londonban elek és az elmúlt másfél hónapban vizelet visszatartási problém lett. Elmentem a háziorvosomhoz a felirt gyógyszert beszedtem de a probléma tovább fajult. Elmentem a barátommal a kórházba akkor már a derekam is fájt és zsibbadt a lábam. Azt mondta az orvos szedjek fájdalomcsillapítót semmi bajom nincs. Nem nyugodtam meg… A testvérem segítségével hasi ultrahangot ( bakteriális fertőzés gyanú miatt) illetve egyidejuleg lumbalis szakaszra rontgent es MR vizsgálatot kértünk. A röntgen teljesen jó. Az MR eredmény kis ízületi arthrosis-t mutatott ki a 4-5 LB csigolya között. Az idegsebész aki megnézte azt mondta tornával helyre hozható DE a vizelet problémák nem onnan erednek.
Vissza kellet jönnöm londonba a munkám miatt. Elmentem egy csontkovacshoz ( elmondasa szerint ismeritek egymast). Akkor már a bal kezem lábam arcom zsibbadt. Természetesen megropogtatott.. sokkal jobban lettem. Kb 1 héttel ezelőtt a nyakam iszonyatosan elkezdett fajni a zsibbadas akkor vissza jot, es a vizeleti inger tegnap óta újra kiser illetve a bal kisujjam fájdalmasan zsibbadt tegnap éjszaka.. újra elmentem a csontkovacshoz. Eszre vettem es a csontkovacs is eszre vette hogy csukja izom vonalában levő korong jobb oldali iranyba el van csuszva. Januárban megyek haza nyaki mr vizgalatra. Illetve rendeltem deneverpadot és elkezdtem a nyújtásokat. Nagyon szepen kérlek segíts nekem kétségbe vagyok esve! Megírnád nekem emailben is? Illetve januárban személyesen szeretnek találkozni veled ha lehetséges. Elore is nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
Emailcím: kismajom222@gmail.com

A megjegyzésedet írd a dobozba!