Milyen vizsgálatokra számíthatok, ha orvoshoz megyek?

A legfontosabb, hogy mihamarabb orvoshoz menjen a derékfájós ember, hiszen minél korábban kap pontos diagnózist, annál nagyobb esélye van a gyors gyógyulásnak. A statisztika szerint a legtöbb sérves ember egy- három évvel az első tüntetek jelentkezése után fordul orvoshoz, akkor, amikor a fájdalmak már jelentősek.

Ha orvoshoz mész, valószínűleg ezek közül a vizsgálati módszerek közül fogsz átesni néhányon, és minden bizonnyal egyik sem lesz fájdalmas.

Kikérdezés:

Amikor először látogatsz el egy orvoshoz, kérdéseket fog feltenni Neked arról, hogyan kezdődött, hogy folytatódott a hátfájások története, ill. hogy milyen erős a fájdalmad. Kíváncsi lesz arra, melyek azok a tevékenységek, testhelyzetek és tényezők, melyek enyhítik, és melyek provokálják a fájdalmadat. Ha nem ez az első eseted, akkor kíváncsi lesz arra, milyen terápiákat kaptál már, és azok mennyit segítettek.

Fizikális tesztek:

A kérdések után minden bizonnyal egy asztalra kell feküdnöd, amin a lábadat fogja mozgatni az orvos, tesztelve, mely mozdulatok okoznak, vagy nem okoznak fájdalmat. A csigolyáidat fogja nyomkodni, esetleg megkér rá, hogy hajolj előre, vagy mozgasd a törzsed balra jobbra, vagy csavarodj el.

Röntgen:

A röntgen kimutathatja a csontok törését, vagy sérülését, az ízületi felszínek kopását, fertőzést, a csonttömeg csökkenését, vagy tumort. Mivel a lágy részeket, többek közt a porckorongot nem mutatja, annak állapotára esetleg csak a csigolyák helyzetéből lehet következtetni RTG alapján.

CT és MRI:

Te láttad már, hogy

Megújult a Gyógyítsd meg az
ágyéki porckorongsérved oktatócsomag?

Ez A TELJES MEGOLDÁSRENDSZERÜNK ÁGYÉKI (DERÉKTÁJI) PORCKORONGSÉRVESEKNEK

A CT és a MRI pontosan megmutatja a porckorongok állapotát, és számos egyéb gerincproblémára is rámutathat. Az MR jobban ábrázolja a porckorongot, és a lágyrészeket, a CT a kisízületeket, és a csontokat mutatja meg jobban. Az MRI nagyon tiszta képet mutat a hát minden egyes részéről, az izmokról, szalagokról és a csigolyákról. Ezek a képalkotó eljárások fertőzéses és tumoros elváltozásokat is megmutatnak.

Ezen információk birtokában legtöbbször fájdalomcsillapítót, fizikoterápiát, gyógytornát írnak fel, melyek a hivatalos verzió szerint segítenek is.

Ha megvan a pontos orvosi diagnózisod, akkor javasoljuk, nézd meg a rendelőnk leírását!

0 Shares

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .