Hogy néz ki egy porckorongsérv műtét?

Bár ennek a blognak és a porckorong.hu-nak  a műtét elkerülése a célja, mégis sokan kérdezik, mi történik egy porckorongsérv műtét közben! Az alábbi videókban megnézhetitek!

Ágyéki gerincsérv műtét:

2.

Nyaki gerincsérv műtét:

( diszkektómia fúzióval)

https://www.youtube.com/watch?v=onI0638gqm8

Feliratkoztál már a porckorong.hu Gyógyítsd meg a porckorongsérved c. ingyenes email tanfolyamára? Ha még nem gyorsan pótold ezt a hiányosságot! Kattints fent a porckorong.hu menüpontra!

Te láttad már, hogy

Megújult a Gyógyítsd meg az
ágyéki porckorongsérved oktatócsomag?

Ez A TELJES MEGOLDÁSRENDSZERÜNK ÁGYÉKI (DERÉKTÁJI) PORCKORONGSÉRVESEKNEK

26 Shares

“Hogy néz ki egy porckorongsérv műtét?” bejegyzéshez 46 hozzászólás

  1. Ez a csigolyák közül kikanalazós megoldás horrorfilmbe illő.
    Inkább tornázok, de ezt köszönöm nem kérem!

    Válasz
  2. Sziasztok.Hétfőn lettem túl a gerincsérv műtéten.Muszáj volt,jobb lábam zsibbadt,fájt.Örülök, hogy túl vagyok rajta.Annyira jó érzés,hogy a műtét után 2-3 órával már nem volt a lábfájás,zsibbadás.Ébredés után azért van fájdalom rendesen,de az ember megkapja a 2-3 fájdalom csillapítós infúziót,utána minden oké:) Másnap felkeltem,sétáltam.A műtét helye fáj,de fájdalomcsillapító gyógyszerrel csökkenthető.Amit adnak,ha kérünk.
    Röviden: Bementem hétfőn 1-kor,minden papírom kész volt már.17:21-kor megjelent a betegszállító. Vetkőzés,kocsira fekvés,betol a műtőbe!Pár zöld ruhás tesz-vesz.Branül beköt,másik orvos oxigént adagol egy maszkon, kb 20 mp és aludtam is.Az ágyamban ébredtem.Meg könnyebültem ébredés után.De aki úgy van,ne halogassa a műtétet.Nem kell félni,nagyon tudják mit csinálnak!Engem Dr.Kiss Tibor műtött a János kórházba!Mindenkinek ajánlom,aki arra szánja magát!

    Válasz
  3. A műtétet nézve valóban szörnyűnek tűnik az egész eljárás, de egyet nem szabad elfelejteni, minél idősebb az ember annál nehezebben gyógyul fel bármilyen műtétből.
    Engem 2004-ben műtöttek, akkor 22 éves voltam, szörnyen fiatal egy ilyen műtéthez, de akkor már 5 éve jártam orvosról orvosra, akik mind ostobának néztek és senki sem kért számomra egy MR vizsgálatot, fizikoterápiák százán estem túl de minden csak egyre rosszabb lett, a leg váratlanabb helyzetekben lettem rosszul, már rettegtem egyedül kimenni az utcára. Aztán egy kedves ismerősöm útján kaptam egy telefonszámot, amely az Országos Gerincgyógyászati központban dolgozó Dr. Rusz Roland száma volt. Bár a várakozási idő nagy, de a vizsgálat, ami minimum fél óra, és a szükséges MR kiértékelése után végre megszületett a diagnózis.
    A sok rossz tapasztalat ellenére fontos elmondani, hogy nem akarnak a sebészek egyből vágni, de el kell fogadni a tényt, hogy van olyan helyzet amikor nincs más megoldás. Én kaptam gondolkodási időt, ami alatt tovább próbálkoztam a gyógytornával, de egy újabb rosszullétet követően döntöttem, hogy én nem akarok így élni tovább.
    A műtét jól sikerült, annyira, hogy szeptember 2-án műtöttek és december 25-én vígan táncoltam nővérem esküvőjén.
    Mi a tanulság? Mindenki vonja le a saját következtetéseit.

    Válasz
  4. sziasztok!én 16  éves vagyok most.És már 2 éve szenvedek.Először 14 éves koromban voltak problémák.ÜLtem az ágyamon és mikor fel akartam kelni nem tudtam lábraállni.A földön csúszva mentem el anyáig h segítsen.AZtán másnam suliba is úgy mentem h alig tudtam járni.Nem is tudom elmondani ezt az érzést.Olyan voltam mint egy nyomorék:(.Elmentünk háziorvoshoz ő meg elküldött kivizsgálásra.Aztán orvosról orvosra jártunk.De nem tudták megmondani mi a bajom.Pesten a Heim pál-ban röntgeneztek és ott mondták meg h mi a gond.Aztán mondták h megműtik .De nem akartam.Tornáztam,úsztam is.És most rá 2 évre megint előjött de már nem csak azon a helyen fáj ahol azelőtt hanem egy újabb helyen is.Zsibbad  a lábam.Meg a kezem.De nagyon félek  aműtéttől nem merem bevállalni.

    Válasz
    • Kedves Betty!

      A porckorongsérves fiatalsági rekorderünket erősen megközelíted, mert Ő is 14-éves volt, bár a leírásod alapján ez nem feltétlen sérv. Nagyon vad, hogy egy RTG alapján 14 évesen műtét merül fel, mint megoldás. A lábzsibbadás nem jó jel, de innen könnyedén lehet ezt javítani műtét nélkül, főleg 16 évesen. A leírásod alapján úgy tűnik azért nagyon sok félelem faktor is van ebben a történetben. A legelső, amit tenni javaslok, a tudástár elolvasása és az ülőhelyzet mielőbbi korrigálása – ha van rá mód az iskolában is.

      Üdv:
      m.

      Válasz
    • Nyugodtan műtesd meg. Semmi baj nem fog történni. Persze lehet tornázni is, de a legváratlanabb pillanatokban kiújulhat, és egy életre meg lehet bénulni miatta. Engem hat napja operáltak, ma 4 kilómétert gyalogoltam.

      Válasz
  5. Szervusztok!
    Szeptember 14-én műtöttek az Országos Gerincgyógyászati Központban. Szerettem volna elkerülni a műtétet, de mivel nagyon fájt a lábam, és főleg állás közben, így nem volt más választásom. A műtétből semmit sem éreztem. Előtte elmagyarázták, hogy mit és hogyan fognak tenni, alapos felvilágosítást kaptam. A műtét után azonnal megszűnt a lábfájdalom, majd előjött egy kisebb szövődmény, ödéma, a begyulladt ideggyök, idegszál körül. Emiatt ismét fájt a lábam, de ahogy múlt a gyulladás és szívódott fel az ödéma, egyre jobb lett. Aztán az erős gyógytornától visszaestem, de felvilágosítottak, hogy ez elő szokott fordulni, hiszen a torna nyújtó és erősítő gyakorlatai az idegszálat és érintik, azt is nyújtjuk….de ez átmeneti, idővel elmúlik. Most erre várok, hogy a fájdalom megszűnjön és mehessek vissza dolgozni, mivel főleg állva dolgozom és amíg az nem fájdalommentes, addig nem tudok visszamenni.
    Akinek műteni kell a sérvét, annak ajánlom az Országos Gerincgyógyászati Központot, az ottani idegsebészeket. Ha csak véleményt, vizsgálatot szeretne, akkor is ezt a helyet ajánlom. Profik….tapasztaltak….odafigyelnek az emberre. BIZALOM…erre épül az orvos és beteg kapcsolata és ezt döbbenetesen betartják.
    Nos ennyit tudtam írni….
    Jobbulást Mindenkinek!
    tamás

    Válasz
    • Kedves Tamás!

      Köszi az értékes hozzászólást!
      Kitartást a gyógytornához, és remélem mihamarabb visszatérhetsz a munkába!

      Jobbulást!
      máté

      Válasz
    • Kedves Tamás!

      Hasonló cipőben járok, mint az Ön által leírt szituáció. Túl vagyok a sikeres porckorongműtéten (egy hete) de vissza-visszatér az ideg ödémásodása miatti lábfájdalmam. Szörnyen aggasztó és ijesztő a fájdalom. Érdeklődni szeretnék, hogy Önnél ez meddig tartott, hogy volt és mit tehetek azért, hogy meggyorsítsam a folyamatot? Most így ennyi év távlatából mik a tapasztalatai a műtétet követő időszskot illetően?
      Köszönöm, ha válaszol:
      Molnárné Rómer Melinda

      Válasz
  6. Sziasztok! Eltelt fél év a műtét után és már szinte minden rendben van velem! Dolgozom, bírok aludni és már szinte semmi nem emlékeztet a 2010. Decembertől 2011. Júniusig érezhető fájdalomra, szenvedésre! Tökéletesen felépültem és azóta minden megváltozott!
    Ne féljen senki a műtéttől, mert utána már csak jobb lehet!

    Válasz
  7. Sziasztok!ÉN hegesztőként dolgozom és nagyon sokszor kényszer pozíciókban kell végeznem a munkám.Nekem is úgy kezdődőtt ahogy már itt a sorstársak leírták.Nagyon a lábamba sugárzott a fájdalom és a zsibbadás.Éjjelente annyira fájt hogy fájdalomcsillapítókat szedtem míg aztán az se segített ez kb.1 hónapig bírtam aztán elmentem a sebészetre ahol már mindjárt kiderült hogy mi is a baj.Ott mondták hogy kérjek időpontot az MR-i vizsgálatra ami 3 hónap múlva lett esedékes addig sajnos így dolgoztam.Mikor eljött az idő megbeszéltem a főorvos úrral hogy mikor műtene el is mentem Kecskemétre az Idegsebészetre és ott befeküdtem rá két napra megoperáltak és másnap elengedtek haza!A felgyógyulásom 6 hónapba került azóta is jól érzem magam és próbálok a mozdulatokra is kicsit jobban oda figyelni!Engem dr Kiss Ákos Csaba operált meg nagy szakmai tudásáért ezúton is szeretnék köszönetet mondani és biztatok minden sorstársam hogy ez rutin műtét nem kell félni tőle!Tisztelettel Szűcs László

    Válasz
  8. Sziasztok!
    Lassan 1 éve, hogy megműtöttek. Azóta már visszatértem a focihoz is. Az elmúlt 1 évben sikerült 12 kg-ot híznom 🙂 Sajnos a műtét előtti időben a fájdalom miatt nem bírtam már enni sem, így lefogytam. De azóta megváltozott az egész életem. Össze szedtem magam, a munkámat is 100%-osan tudom végezni. Mindenkinek kitartást, aki előtt sajnos még egy ilyen műtét áll! De utána teljes változás várható, pozitív irányban!

    Válasz
  9. Sz.iasztok!
    Engem még most műtöttek május 15-én. Sajnos már olyan fájalmaim voltak, hogy semmit sem tudtam csinálni ( feküdni és aludni sem). A műtét másnapján már szinte fájdalom nélkül járkáltam a kórház folyosóján. Ne féljetek a műtéttől! Most lábadozom, gyógytornára járok, hamarosan úszni is. Nagyon jól érzem magam! Csak ajánlani tudom az Országos Idegtudományi Intézetet, s egy végtelen rendes gerincsebészt: Várady Péter főorvos urat!!!
    Köszönök neki mindent!!!

    Válasz
    • Szia Erika!

      Bár ennek az oldalnak a profilja a műtét nélküli megoldás, nagyon örülök a referenciáknak és beszámolóknak, hogy egy műtétes esetben kihez érdemes fordulni, és mik voltak a tapasztalatok. Ezzel nagyban könnyíted azok dolgát,akik tanácstalanok, hogy kihez és merre forduljanak. Sok sikert a rehab szakaszhoz!

      Üdvözlettel:
      m.

      ui:
      a műtét után is érdemes a tudástárat és az ingyenes tanf-ot rongyosra olvasni, mert ezzel teljesen elejét lehet venni a kiújulásnak.

      Válasz
  10. Sziasztok  ! 33 éves vagyok és nagyon elkeseredett május első napjaiban kezdődtek a fájdalmaim egyik reggel iszonyatos fájdalommal ébredtem amit semmilyen fájdalom csillapító nem enyhített és nem szüntetett , így dolgoztam egy hétig még , de elviselhetetlen volt minden perc , meg voltam lepődve saját magamon mert elég magas a fájdalom küszöböm . A lényeg hogy miután nem ment tovább jelentkeztem a házi orvosomhoz  szokásos eljárási menet RTG , idegsebészet MR . Eredmény : nyaki gerincsérv 2 db , egy kiszakadt sérv , most készülök a Szent János idegsebre mert a műtét került szóba egyetlen lehetséges orvoslásként 3 orvos véleményét kértem ki eddig az eredményeimet látván mind azt  mondta hogy csak műtéttel lehet megoldani a problémát . Minden fájdalom a bal karomba és a bal lapockám alá koncentrálódott , zsibbadás a bal felkaromban könyékig és a bal kéz első 3 ujj várom a következő véleményt amit pénteken megkapok  remélem ! Rettenetesen félek a műtéttől !!!!!!!

    Válasz
    • Szia Zsuzsa!

      Tudom könnyen mondom, mert nem az én nyakam, de ne aggódj! Nyaki szakaszon még nem láttam rosszul sikerült műtétet.
      Elölről történik, így nem sérülhet semmi fontos. Egy kedves régi páciensem – szintén lemezelt nyaki sérv műtött – pont most tette le negyven után a kyokushin karate danvizsgát, ami nem egy kispályás fizikai teljesítmény!

      Drukkolunk Neked, de aggodalomra nyaki sérv esetén szinte semmi ok!
      Megműtenek, és ha minden jól megy, akkor hamarosan jól leszel, és örülni fogsz, hogy belevágtál.
      ( tudom ez hülyén hangozhat egy “porckorongsérv gyógyítás műtét nélkül” c. oldalon, de ha ennyire egybevágóan mindenki azt mondja, hogy műtét, akkor nincs kérdés. )

      Üdv:
      m.

      Válasz
  11. Kedves Máté !
    Szinte majd el sírtam magam mikor megnéztem mi is történik egy sérv műtét alatt ! Valóban meglepődtem azon amit a válaszodban olvastam viszont boldog lettem attól , hogy ilyen hamar válaszoltál és megint csak azt a választ kaptam , hogy ne féljek a műtéttől! Még nem tudom felfogni ezt az egész dolgot, az én gondolkodásommal nem összeegyeztethető a műtét fogalma bár volt már benne részem más területen ! Viszont pár napja már nem zsibbad a bal karom sehol sem, ez jó jel lehet ? , vagy csak a kiszakadt sérv  már nem gyakorol akkora nyomást az idegekre ? Megőrülök és még mindig a sírás kerülget ha csak eszembe jut , hogy én is kés alá kerülhetek ! Azért köszönöm a biztatást , ha nem bánnád beszámolnék arról is , hogy mit mondtak a Szent János kórházban !? Még egyszer köszönöm a válaszodat ! Üdv Zsuzsa 🙂

    Válasz
    • Kedves Zsuzsa!

      Várjuk a beszámolót!
      Az, hogy nem zsibbad a karod, mindig nagyon jó jel!
      Addig is kitartást!
      Üdv:
      m.

      Válasz
  12. Sziasztok! 
    2006-ban nagyon zsibbadt a bal lábam és ismeretlen fájdalom kerített hatalmába. MR-i felvételre a fájdalom miatt alig tudtam elmenni. Porckorongsérvem olyan méretű volt, hogy gerincsebész "orvosom"  azt mondta, "ha nekem ilyen sérvem lenne, megműttetném magam" . Megbeszéltük a műtét időpontját, de mivel szabadságra ment ,erre egy hónap múlva kerülhetett volna sor. Földön fekve, fájdalomcsillapítókkal vártam a műtét idejét. Egy ismerősöm tanácsára, felkerestem László doktort (Vaszilij Dulganov BIO–MED center) és állapotfelmérést kértem. Első kérdése az volt, hogy az elmúlt pár hónap óta javult vagy romlott az állapotom. A sok pihenés, gyógyszerek  hatására valóban kicsit jobban éreztem magam, mint korábban. Erre Ő azt válaszolta, akkor miért akarja megműttetni magát. 10 akupunktúrás kezelést javasolt elsőre, minden nap kellett menjek. 5 kezelés után elmúlt a bal lábam zsibbadása, majd egyre jobban lettem. Folyamatosan gyógytornára kellett járjak és manuálterápiás kezelésre. Nem szabadna sokat ülnöm, sokat kellene sétálnom, tornázni minden nap. Nem szabad szakszerűtlenül emelni, sokat hajlongani.  
    Műtétmentes jobbulást kívánok mindenkinek!
    Üdv: Gyuri

    Válasz
    • Szia Gyuri!

      köszi szépen a beszámolót!
      Nagyon örülök, amikor konkrét helyeket neveztek meg, mert ez támpontot adhat a többiek számára is!

      Üdv:
      m.

      Válasz
  13. Már 5 hete eleinte "szörnyű" fájdalmak jelentkeztek jobb-deréktól bokáig, később fokozatosan enyhült, – majd MR-vizsgálat kimutatta a porckorong sérvet, ami kiszakadt. – Neurológus orvosom műtétet javasolt, háziorvosom és családom (rossz tapasztalatokra hivatkozva) ellenzi a műtétet. – Közben a pihentetés és gyógyszerek hatására "szinte" fájdalommentes vagyok. – Véleményeket gyűjtök.
                        Köszönettel: Csaba 

    Válasz
    • Szia Csaba!

      Szinte fájdalommentes lettél pihenés és gyógyszerek hatására a szörnyű fájdalomtól egy kiszakadt sérvvel?
      Hol itt a kérdés? 😛
      A kiszakadt “cucc” magától felszívódhat, a Te esetedben ez szépen történik is.
      Keress egy nagyon jó gyógytornászt – úgy tudod eldönteni, hogy ki az, hogy van egy rakás gyógyult sérves betege, semmi más nem számít- és ess neki a gerinctornának. Ezzel párhuzamosan olvass el itt a porckorongon MINDENT, nézd meg az összes videót, és tarts be mindent, ami itt le van írva.
      Igy gyakorlatilag megoldottá válik a kérdés.

      Üdv:
      m.

      Válasz
  14. Sziasztok !
    Végre megvan az eredmény amire annyira vártam ! A János kórház idegseb. főorvosa megvizsgált ( Dr. Lajkó András ) és azt mondta , hogy ő nem műtene meg mert javul a dolog már nem zsibbadok nem fáj a karom , de egy rakás gyógyszert kaptam cserébe . Augusztus második felében kell mennem kontrollra  ! Minden jól alakul , pénteken dolgoztam hogy próbára tegyem  magam , de eléggé érzem most a bal felkarizületem ami a hónaljtő külső és váll felső részén nyomást érzek érdekes le sem tudom igazán írni milyen érzés ! Talán korai lenne megint dolgozni vele ? Kérdésem az lenne Máté 5 féle fájdalom csillapító izomlazító gyógyszerekkel dolgozhatok ? (3 szak, komoly odafigyelés ,nagy nyomás, koncentrálás ,nagy felelősség ) orvosi eszközöket gyártok  ( sztóma urin betegeknek ) állandó ülő munka előre döntött fejjel ? Vagy várjak míg teljesen regenerálódik a gyógyszerektől a sérves  terület ?
    Válaszodat előre is köszönöm !
    Megkönnyebbült  Zsuzsa 🙂

    Válasz
    • Szia Zsuzsa!

      Szuper!:)
      ( mondjuk ez után “Viszont pár napja már nem zsibbad a bal karom sehol sem, ez jó jel lehet ?” után ez már várható volt, de kár lett volna elkiabálni.:)
      A munka tekintetében nem tudom, mit tanácsoljak. Szerintem még korai, de ezt elvileg Te pontosan érezni fogod: ha rosszabb utána, akkor korai, ha nem, akkor a dolog vállalható.

      Egy dolgot még mindenképp tudnod kell: a gyógyszerek maradéktalanul nem oldják meg ez a kérdést.
      Egy nagyon jó McKenzie-s gyógytornászt kéne keresned – úgy tudod eldönteni, hogy ki a jó, hogy rengeteg gyógyult sérves betege van, és nem arról, hogy híres v. annak mondja magát – és a segítségét igénybe venni. Elvből sosem ajánlom itt a blogon a Gerincszervizt, de ha távolságban nem megoldhatatlan, azzal sem járnál rosszul, ha hozzám eljönnél egyszer. ( ez a súlyosabb nyaki sérv eléggé sikerterületünk)

      Szép napot, és jobbulást!
      m.

      Válasz
  15. Szép napot mindenkinek:-)
    2012 májusában üz.balesetben sérültem,éles fájdalom a derék jobb oldalán!
    Vizsgálatok,kezelések sora következett vég nélkül amikor 46 nap szenvedés után elküldtek idegosztályra mert hiába mondtam addig,hogy zsibbad a jobb lábam semmibe vették!
    ideggyógyász=MR vizsgálat kérés!
    MR-n egyértelműen leszakadt porckorong ami a gerincvelő felé tart:-(
    Országos Ideg Tudományi Intézet volt a köv.állomás!
    Aug.3-án végre megműtöttek (2012) 4.én reggel már sétáltam nem zsibbadt a lábam és nem húztam:-))))efyenes gerinccel büszkén sétálgattam 6-án hazajöttem és már gyógytornász is volt nálam aki nagyon aranyos kedves:-))))
    Féltem a beavatkozástól de semmit nem éreztem és az anasztes asszisztens volt az utolsó képem aki bekötötte az infúziót,utánna a helyemen ébredtem az első arc a gyermekem és édesanyám arca volt:-))))))mosolyogva ébredtem és nagyon jól érzem magam!
    Köszönet a neurológus doktornőnek:-)))Dr Járányi Éva
    De legnagyobb hálám a OITI azon belül Dr Padányi  Csaba adjunktus úrnak!
    Köszönök neki és csapatának mindent Ők igazi profik:-)))))))
    Ne féljetek a műtéttől utána minden más:-)))))) 44 éves vagyok és örülök ,hogy túl vagyok rajta:-)))))
     
    Köszönöm Padányi adjunktus Úr:-)))))

    Válasz
  16. Sziasztok nekem 1 hónapja vannak fájdalmaim jobb lábamban és zsibadás meg állapították porckorong sérv ami kiszakadt,ha valaki Kaposváról tudna ajánlani sebészt megköszönném

    Válasz
  17. Kedves Ferenc Kaposvárról!
    6 napja műtöttek, a Kaposi Mór Oktatókórházban, Dr. Horváth Zoltán osztályvezető főorvos. (napközben el lehet érni – inkább fél8 előtt, vagy dél után- közben műt )
    Múlt hét kedden mentem el hozzá megmutatni a ct-eredményem, másnapra be voltam írva a műtétre. Kiszakadt brutál nagy  sérv, lábzsibbadás – de mindez fájdalommentesen. Nem tudtam a zsibbadó lábamon lábujjhegyen megállni.
    Gyorsan lezajlott minden, szombaton hazajöttem. Most lábadozom, és remélem a legjobbakat. Az biztos, hogy nem gyerekjáték, kitartás és türelem.

    Válasz
  18. Szeretettel üdvözlök mindenkit!
    Kedves Bene Máté Zoltán! Először is köszönöm Önnek ezt az oldalt! Régóta böngészgetem,sóhajtozom nagyokat..milyen jó is volna megúszni gerincműtéteket.Azok között az emberek között lennék akik gerincbetegek és nagyon örülnének ha nem kellene műteni.Sajnos mégis csak van okom félni nekem is.Jövő7en lesz itt Szegeden egy nyaki porckorong műtétem.Nem árulok el nagy titkot,iszonyatosan félek!!!
     Voltam már lumbális gerincsérvemmel kórházban,akkor csak injekciókat kaptam a gerincembe,6 db-ot..semmit nem használt.Tavaly novemberben volt mind ez. Azóta is sokat fáj,főleg a menstruációs időszakban.De most meg a nyakam…Tavaly volt már egy MRI-m akkor azt mondta a pécsi idegsebész,10éven belül műteni kell.Nos nem váratott magára.Jövő7 csütörtök.Műtét.Zsibbadt a kezem,ujjam,nyakam és a lapocka alatti fájdalmak.Gyógytorna használt valamicskét..de visszatértek a fájdalmak.Az itteni idegsebész szerint,nem várhat a dolog,nagyon csúnya a mostani leletem.Olyan mint egy 80éves emberé…egyáltalán, a nyaki szakaszon már nincs agyvíz,a sérv már a g.velőt nyomja 3 csigolyánál.+ meszesedés csúszás előrehaladott kopás…világ életemben sportoltam.Ez az ami éltet, a mozgás.Remélem a műtét után nagyon hamar dolgozhatok ismét és folytathatom kerékpár túráinkat a párommal és az edzéseket…nagggyon-naggyon félek!!!!!!!!!!!!!!!!!! Napok óta fejgörcsöm van az idegeskedésektől,pedig nem vagyok fejfájós kos létemre:-))
     Azok akiket műtöttek,olvasgattam beírásaikat,kicsit megnyugodtam.Sokan írják,hogy utána már jobb lehet…jobb lesz…és Ön is Kedves Zoltán, írta,hogy nyaki műtét "eltolásról"még nem hallott. Úgy legyen ezek után is!!!
    Mindenkinek nagyon jó egészséget,lábadozást és kitartást!
    Zita

    Válasz
    • Kedves Jánosa Zita!

      Jobbulást kívánok Önnek!
      Az ilyen leveleket olvasva mindig a thai boxoló ismerősöm jut eszembe, aki most tette le a kyokushin karate dan vizsgáját – ami szintén nem egy kispályás történet. Neki pár évvel ezelőtt három nyaki csigolyáját lemezelték össze. Előtte túlsúlyos volt, mozgásszegény életet élt, ma viszont a fittség szobra.
      Lehet ez egy új és teljesen egészsége élet kezdete!

      Üdvözlettel:
      m.

      Válasz
  19. Köszönöm szavait! 
     Ha thai boxoló nem is leszek,de talán visszanyerem önmagam és tovább bicajozhatok.
    Üdvözlettel: Zita
    🙂

    Válasz
  20. Jó napot Kívánok!
    Szeretnék érdeklődni: 2012 aug 15.-én operáltak porckorongsérvvel.Másnap már nem éreztem semmilyen fájdalamt,harmadnap elengedtek haza. Aznap éjjel nagyon nagy görcsös fájdalommal telt az éjszaka és reggel vissza is vitt a mentő az idegosztályra ahol gyógyszeres kezeléssel 22.-én újból haza engedtek. Javult az állapotom de 23.-án meglepve tapasztaltam,hogy nem tudom a lábfejemet mozdítani felfelé irányba. Ismét kórház ahol az MR vizsgálat után (ami több gyulladásos pontot jelzett) antibiotikum szedése mellett további szigorú fekvést írtak elő amit betartok immár 3 hete. A fájdalom lassan de enyhült /bár még mindig folyamatosan van a derekam tájékán mindkét oldalon/. A lábfejem azóta sem tudom mozdítani 1 mm-ert sem,
    A tiszteletteljes kérdésem, hogy ez  a helyzetem elfogadható és egy hosszabb gyógyulás folyamata vagy nézessem meg más szakorvossal is , nem e maradt esetleg porcdarab a műtét során benn ( bár az MR nem mutatott ilyent )?
    Teljesen tanácstalan vagyok mert nem tudok semmit! Lehet mert "szerintem"az orvosom nem tájékoztat megfelelően ,részletesen, vagy ezen nincs is mit tovább tjékoztatni hanem türelemmel gyógyulni? Nem tudom. Nekem mindig azt mondták a több mozgás a megfelelő az ilyen műtét után,ehhez képest 3 hete ágyban fekszem mert nem merek kimenni egy kicsit sem sétálni.
     
    Kérem a leírtak alapján ha valaki véleményezni tudná a helyzetemet / nem tanácsra gondolok / nagyon megköszönném és igazán megnyugtató lenne!
     
    Előre is köszönöm , Tamás 

    Válasz
    • Tisztelt Tamás!

      Sajnos nem tudom, ez rendben van-e így.
      Mindenképp forduljon az orvosához – ha úgy érzi nem kapott megfelelő tájékoztatást- akkor esetleg az Önt operáló orvoson kívül egy másik orvoshoz IS!
      (Tapasztalatból Dr.Erbszt Andrást maximálisan merem javasolni, korrekt embernem ismerem, aki nem titkolózik. )

      Jobbulást kívánva:
      m.

      Válasz
  21. Sziasztok!
    Sajnos sürgős mütétet javasoltak ,.Több helyen érdeklődtem végül a Honvéd kórházba műtenének, Dr Veres Róbert..Nem mondom, hogy teljesen jól lennék, zsibbad a jobb karom, éjszakánként rosszul alszom, de nincsenek azok a komoly tünetek, amiről itt olvasok. Félek a műtéttől, de mivel a sérvem nyomja az ideggyököt, azt mondják lebénulhatok.  Ismeri valaki a fenti orvost? Ezidáig nagyon jó véleményt hallottam róla.

    Válasz
  22. Sajnos en mar ketszer atestem rajta a masodik mutetem elott ket honapig fol se birtam kelni az agybol annyira fajt nekem megvaltas volt a mutet most mar csak a talpam van elzsibbadva

    Válasz
  23. Sziasztok engem 2012 .10. 21 én operáltak meg a borsodabauj gerin sebészeten,nagyon féltem én is a mütétől olyan nyira hogy a mütét előti nap meg is szöktem a korházból, a családom vitt vissza nagy nehezen,én hegesztő ként dolgozom és ott elég sokat kell hajolgatni tekeredni,olyanira fájta a jobb lábam hogy szinte nem is tudtam már járni szörnyű volt ,a mütét után ugy ébredni hogy nem zsibad a lábad aszt nem lehet elmondani menyire jó érzés,6 honapig husztam igy ,kicsit még fáj a lábam de nem anyira mint előtte lasan fokozatosan kell eből felépülni

    Válasz
  24. Sziasztok!
    Erika vagyok 2 gyermekes anya.Idén márciusban egy éjszakán úgy kelltem fel hogy nem tudtam megmozdulni.Úgy éreztem magam mint aki lebénult és iszonyatos fájdalmam lett.Eljártam terápiára kapam a fájdalom csillapítókat,és nyakmerevítővel kelltem és feküdtem 3 hónapon át mire egy kicsit javult az állapotom.Ugyanis a bal karom egészen a lapockámig iszonyúan zsibbadt és görcsölt felváltva szünet nélkül.Az utolsó terápiám szeptemberben ért végett és ekkor lettem elküldve MR vizsgálatra ahol kiderült, hogy nyaki gerincsérvem van a 6.csigolya alatt bal oldalon laterálisan nagy 7mm vastag, ami nyomja az ideggyököket , a durazsákot és gerincvelőt is.A háziorvosom azt mondta hogy protézis gyanus keressek fel egy idegsebészt.Kérem tisztelettel ez tényleg protézis gyanus?Nincs más megoldás erre?Bármit megtennék csak ne kelljen műtét hozzá

    Válasz
    • Szia Erika!

      A következőt javaslom: mielőbb menj el egy olyan sebészhez, aki nem feltétlen arról híres, hogy rögtön vágni akar. ( Dr.Erbszt András pl. ilyen a Doctorfit Klinikán) Kérdezd meg, van-e lehetőséged arra, hogy elkerüld a műtétet. Ha azt mondja, hogy nincs erre mód, akkor műttesd meg. Ha azt mondja, hogy nem sos a műtét, és van lehetőség egy kört futni a műtét előtt, akkor szeretettel várlak, hogy megtanuld a teendőket a sérv centralizálásához.
      Üdvözlettel:
      m.

      Válasz
  25. Sziasztok! 49 éves vagyok,favágással,daruskocsi vezetéssel foglalkozom 28 éve.2009-ben lett sérvem ,ezt még fél évig húztam aztán egyik napról a másikra elkezdett rohamosan romlani az állapotom,2009 karácsonyát már a földön fekve töltöttem iszonyatos fájdalmak közt,a lábam elkezdett lebénulni,így sok választásom nem volt….2010 januárjában műtött a Gerincgyógyászati Központban Bancherowski professzor úr.Igazából tünetmentes alig-alig voltam,pedig sportolok,vigyázok magamra,persze ez nem a műtét hiányossága,ott professzionális ellátást kaptam minden szinten.Akkor ott a betegtársak mondogatták: tíz éven belül újra kiújul….Hát tavaly óta egyel feljebb a IV-es is bejelentkezett…De most már sokkal többet tudok,hála ennek az oldalnak is,és nem adom fel olyan könnyen,keresek egy ADT terapeutát….Már most sokat enyhített a fájdalmakon hogy Máté videóiban látott gyakorlatokat csinálgatom. Köszönöm! 🙂

    Válasz
    • Kedves Zsolt!
      Mielőbbi jobbulást kívánok! Igen, a műtéttel az a probléma, hogy megoldja a sérvet, de nem oldja meg azt a hiányosságot – a gerincet tehermentesítő
      fűző működése – ami a sérvet ( is ) okozza. Igy ennek rehabilitásása nélkül nehéz megúszni a következő probléma jelentkezését. Kitartást a gyakorláshoz, és
      drukkolunk, hogy ez esetben el tudd kerülni a következőt – szerencsére ha elkapod a dolgot, erre több az esély.
      Üdvözlettel: m.

      Válasz
  26. Sziasztok! A problémám több, mint egy hónapja kezdődött lábzsibbadással, láb- és derékfájdalommal. A gyógyszeres kezelés ellenére tovább romlott az állapotom, így kerültem az idegsebészetre, ahol 10 alkalmas Medrol kúrát írtak elő. A diagnózis: pockorongsérv, amit MRI felvétel alátámasztott. Sajnos csak 7 infúziós kezelésig jutottam el, az állapotom tovább romlott, ezután bekerültem a székesfehérvári idegsebészeti osztályra (konzervatív terápiaként) Neodolpasse infúziós kezelésre. Ebből 6 db-ot kaptam, úgy tűnt javulás állt be és hazaengedtek. A gyógytornára azt mondták, amíg gyulladásban van az a terület nem lehet végezni. Otthoni kezelésként Mydetont és Apranaxot írt fel az orvos. Viszont az állapotom ismét rohamosan romlik, már mosdóba is alig tudok kimenni a fájdalomtól. Az orvosomhoz január 7-én kell visszamennem.
    Milyen esélyem van a műtét elkerülésére? Van még más konzervatív kezelés? Mivel lehetne a gyulladást levenni?

    Válasz
    • Szia!

      Nagyon nehéz kérdés ez, mert természetesen a Téged kezelő orvosra kell hallgatni. Ha családtagomról lenne szó azt javasolnám neki, hogy SOS kezdjen el olyan mozdulatokat végezni, ami fájdalommentes és semmiképp sem provokálja az akutan gyulladt területet – pl. háton fekve húzza talpra a lábát, teljesen lazítsa el a derkát, majd finoman emelje a füle mellé a kezeit és a derék 110%-os lazán tartás mellett gyengéden nyújtózzon – hogy elindíthassa az érdemi porckorong centralizációt és a gyök felszabadítását, de lehetséges, hogy a Te esetedben az ilyesmi valamiért kontraindikált, így természetesen mindenképp keress fel egy szakembert. Szerencsére a sérvek többsége idővel megoldja magát, így az idő jó eséllyel Neked dolgozik, viszont amíg a helyzet rosszabbodik, jó lenne megkeresni egy másik orvost, aki tud segíten ia gyulladás csökkentésében, a fájdaom csillapításában, esetleg a fájdalom okainak pontosabb feltérképezésében.

      üdvözlettel és mielőbbi jobbulást kívánva: m.

      Válasz
  27. Sziasztok,

    Engem háromszor műtöttek l4-l5 szegmensen. Az első műtét 2022 március 1-én történt. Azonnali indoka jó volt akut eset voltam mert iszonyú derék fájdalom mellett a teljes jobb lábam lebénult. Nem éreztem semmit és meg sem moccant. A műtét után 3-4 hónappal később már teljesen jól voltam, hiányosságok nélkül sikerült a felépülés. Aztán 2022 decemberében derék fájdalom nélkül kb. 2 hétig nyomó érzést éreztem a combomban (szintén jobb láb) két ünnep között elindultam sétálni és láss csodát mint derült égből villámcsapás szó szerint (egy pillanatig éreztem) le esett a lábfejem. Így két ünnep között kórházba kerültem szteroidos infúzió, MR stb. 5 napig voltam bent. Kiderült, hogy ismét egy kisebb sérv, de nem kell műteni. Májusig a lehetséges összes opciót megpróbáltam, nem túlzok! Oszteopatia, lágy lézer kezelés, akupunktúra, gyógytorna konstans, újra tanítottak járni valami gépen, ez is a rehab része volt, elektro terápia, ideg blokád, masszázs, úszás, de semmi! Így hát májusban előre egyeztetve ismét megműtötték, ami után sokkal rosszabb lett az elsőnél. Ahogy rá által a lábamra azonnal szúrták, égető érzést érzetem. Azt mondták ne ilyedjek meg ez a regeneráció része, az ideg úgy regenerálódik, hogy fáj, akár mint előtte. Na jó elfogadtam, de az állapotok folyamatosan romlott. Két hónappal utána már annyira rosszul voltam, hogy az ágyból csak járó bottal tudtam felállni és 1 perc múlva nagyon óvatosan elindulni, minden lépést átgondolva. Azonnal kerestem az operáló orvost mert MR-ek sora, következett, de semmi extra n volt rajta. Aztán pár hónappal később kiderült, hogy Micro instabilitá, ödéma és elfogyott a porckorongok. Az mr-en is alig látszott valami. Most műtöttek harmadszor két hete , fúziós műtét porckorong csere. Műtét után iszonyúan fajt mindkét lábam. Most viszont ideg rangatózás, égő érzést érzek. Valamikor teljesen olyan érzés mintha elengedne a lábam, de valamikor szorító érzést érzek a lábfej felett és a térd alatt miden fele változóan. Szeretném kérdezni, hogy esetleg ezzel kapcsolatban valakinek valami tapasztalat vagy vélemény? Ez tényleg a regeneráció része vagy én akarok túl gyorsan meggyógyulni, esetleg valami nem sikerülhetett? Köszi a válaszokat!

    Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .