9 szabály – amit “kezdő gerincsérvesként” tudni érdemes…

1K Shares

“9 szabály – amit “kezdő gerincsérvesként” tudni érdemes…” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Tisztelt Máté! Kérdésem lenne következők.:1/lumbális 3-4 szakaszon ugyan azokat a gerinc tornákat kell elvégezni mint a 4-5-nél ?2/létezik, hogy gerinc sérvtől húzza be a vádlimat éjszakánként a görcs? Köszönettel Irénke!

  Válasz
 2. Üdvözlöm,
  Hova kellene fordulnom, amennyiben túl vagyok egy gerincműtéten, jelenleg is van ágyéksérvem egy másik csigolyán ami folyamatosan gyulladásban van, így minden torna (pilates, háterősítés) még nagyobb fájdalmat okoz. Az utolsó terapeuta azt mondta az egész probléma a csipőcsontból ered, úgy találta a bal oldali magasabban van ezért alakult ki a rossz tartás és minden deformáció a gerincben. A deformáció már a nyaknál is problémát okoz, recsegés-ropogás, bal kar zsibbadás és állandó idegbecsípődés formájában. Nem segítene ha speciális talpbetétet készítenék és a mellett folytatnám a jógát, pilates tornát? Köszönöm válaszukat, Lévai Ági

  Válasz
 3. Köszönöm a sok információt! 5 hónapja alakult ki a gerincsérvem, (6 hét beteg áll.) azóta minden nap tornázom, hihetetlen mennyire jó.
  kíméletes életmód, így újra tudok dolgozni.
  Zsuzsa (dekoratőr)

  Válasz
 4. Tisztelt Bene Máté!

  Folyamatosan figyelem a munkáját és a szakértelmén le vagyok nyűgözve. Nagyon sokat segít embereken, (nekem is) azonban lenne egy javaslatom a munkájával kapcsolatban. Amikor a vízről írtunk egy könyvet, akkor többek között felhívtuk a figyelmet arra, hogy a dehidráltság milyen mértékben hat a a porcokra, így a porckorongra is. De azt is kihangsúlyoztuk, hogy ha valaki sok vizet iszok de nincs hozzá mozgás akkor a szervezetben lévő víz nem jut el a porcokba. Ahhoz, hogy a porcokba eljusson a víz, (kenőanyag) ahhoz a mozgással vákumot képezünk, és csak így jut el a víz a porcokhoz. Ezt még nem hallottam öntől, hogy megemlítette volna. Ön szerint is fontos lehet ez? Hiszen a mozgást különösen hangsúlyozza. Az emberek 75 %-a 30 éves korára “klinikailag” kiszárad. És ez mind a helytelen és nem elégséges folyadék fogyasztás. Egyetért ezzel az észrevételemmel?

  Üdvözlettel: Gardalits János

  Válasz
 5. Üdvözlöm!

  Túl vagyok egy l5-ös gerincsérvműtéten. A kórházban megtanult gerinctorna elegendő-e a továbbiakban. 9 hete műtöttek . A denevérpad használata mikortól ajánlott? Szaunázni mikortól lehet?
  Ilyen jellegű információkat a neten nem találok.
  Válaszát előre is köszönöm,
  Taskó Andrea

  Válasz
 6. … és ha Ön már nem foglalkozik személyesen a páciensekkel akkor legalább elérhetőségeket adjon, azokét, akiket Ön képzett ki.

  Válasz
 7. Kedves Máté!
  Köszönöm a legutóbb küldött videót!
  Én már jó úton haladok a teljes gyógyulás felé az autodekompressziós tornának köszönhetően. Én is, mint sokan mások, túlzottan figyelem magam,a tüneteimet. Először hónapokig nem mertem mozogni, egyre gyengébbek lettek az izmaim. Hosszú utat bejárva, de szerencsére végül rátalálva az ADT-re jobban vagyok. Azt vettem észre, hogy még most is kerülnöm kell a sok előrehajolgatást és nehéz tárgyak emelését. Így rendben vagyok. Remélem, ha még erősebbek lesznek az izmaim, már ezek sem jelentenek problémát. Még egyszer köszönöm a jó tanácsokat! Üdv.: Orsi

  Válasz
 8. Tisztelt Bene Máté!

  Túl vagyok már két gerincműtéten az LIV-V-ös szakaszon. Az első műtétem 1999-ben, a második 2009-ben volt. Sajnos mind a két alkalommal (elsőnél bénulásos tünetek voltak: műtét után a jobb lábfejem lebénult, nagyon sokáig tartott a felépülési idő, s nem is jött teljesen rendbe) elviselhetetlen fájdalmaim voltak. Az eltelt közel 20 év alatt nagyon sok mindent megtapasztaltam a betegségemmel kapcsolatban, megtanultam a gyógytornákat, melyeket ha nem is minden nap, de igyekszem rendszeresen végezni. Az utóbbi egy-két évben azonban azt vettem észre, hogy indokolatlanul nagy izomlázam alakul ki (kevés, s szerintem nem is nehéz munkavégzés után is)! Izmaim hamar elfáradnak, fájnak az ízületeim. Igaz, hogy 62. évben vagyok, de úgy látom, hogy az utóbbi egy évben talán túlságosan is leépült az izomrendszerem. A jobb lábamban történt bénulás miatt annak idején azt mondta az orvos, hogy úgy fogom érezni, mintha érszűkületes lenne. Sajnos egyre jobban tapasztalom, hogy ez a lábam hidegebb és hamar fázik. Valóban érszűkület lehet benne, vagy a műtét következménye ez az érzés. Szintén felfigyeltem arra, hogy mindkét lábamon látványosan megjelennek a visszerek, a régebbiek megerősödnek, de szinte naponta jelennek meg új seprő visszerek.
  Szeretném Öntől megkérdezni, hogy a fent említett problémáim összefüggésben lehetnek-e a korábbi porckorongsérv műtétekkel?

  Köszönöm türelmét és várom szíves válaszát!

  Köszönettel: Lipcsei Lászlóné

  Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .