Hengerpárna fotelhoz


Mikor lesz jó neked?


A hengerpárna akkor az ideális segítség, ha inkább hátra dőlve, a székedbe "belefolyva" szoktál elhelyezkedni. Azokban az irodai székekben, kanapékban, besüppedős fotelekben lesz ideális Neked, ahol hátra dőlsz, besüppedsz és elterpeszkedsz.


Hogyan segít?
- egy kis biomechanika.


Üléskor a csigolyák elülső része összenyomódik, ami a porckorongokra olyan irányba fejt ki terhelést, ami egy porckorongsérv esetén kedvezőtlen - akár a tüneteket is fokozhatja.

Ha megnézed ezt a bal oldali ábrát, az előre dőlő ember folyamatosan "kifelé nyomó" erőt gyakorol az ágyéki porckorogjaira. 

Szerencsére a porckorongok extrém erősek, így rendesen bírják a strapát, de ha már sérültek voltak, vagy vannak gerinces tüneteink, akkor jobb megkímélni őket a folyamatos sérvesítő erőktől. 

A deréktámasz a jobb oldali képen látható homorú helyzetbe tereli vissza a gerincet, így jelentős terhet levéve a porckorongokról. 


Miért a Benergo hengerpárnát javaslom?


A porckorong.hu-n alapelv, hogy semmilyen felesleges kütyüt, csodavackot nem javaslok neked, kizárólag azt, amit tényleg hasznos és nem kiváltható mással.

/ Ha megnézed az oldalt, alig van fent javasolt termék, ami nem véletlen: szinte minden amit ma rá akarnak sózni a gerincbeteg emberekre, úgy gondolom, hogy:

a.) vagy teljesen felesleges,
b.) vagy sokkal értelmesebb megoldás helyettük mozogni egy kicsit.Ülni viszont muszáj - sajnos hosszan is muszáj,
így ez egy olyan kérdés, amit meg kell oldani.


A Benergo ergonomikus kiegészítőinek a kidolgozáságban benne voltam -  és bár zéró anyagi érdekem javasolni őket - róluk tudom, hogy anyagválasztásában, görbületeiben, méreteiben ideálisak.

A másik nagy előnyük, hogy nincs bennük olyan felesleges bonyolítás, ami ronhatná az alkalmazhatóságukat, vagy ok nélkül emelné az árukat.Ezért javaslom ezt a hengerpárnát számodra.  


Ezt a hengert egy volt páciensem, jó barátom gyártja, aki személyes érintettség miatt nagyon komolyan veszi, hogy jól működjön a dolog. 

Ha bármilyen kérdésed adódna a párnával/postázással/bármivel kapcsolatban, nyugodtan keresd Krasznai Zolit a következő telefonszámon: 06 70 3398676 - szívesen ad felvilágosítást. 

Ⓒ 2024 | Porckorong.hu | Bene Máté Zoltán
Adatkezelés tájékoztató | ÁSZF