Szeretné​l véget vetni a sikertelen porckorong kezelések sorozatának?

Akkor érdemes öt percet szánnod ennek az oldalnak a végigolvasására!

Ma azt gondolom, hogy a  porckorongsérves emberek egy tipikus utat járnak végig:

 • check
  Amikor még csak kezdődik a baj, sokszor egy “egyszerű lumbágó” diagnózissal "rálegyintenek" a problémára - pedig ez az a pont, ahol nagyon könnyű lenne hatékonyan beavatkozni és elkerülni a komolyabb gerinces tüneteket. 
 • check
  Az első sérves panaszok megjelenésekor gyakran hiába érzed, hogy ez most egy komolyabb dolog lesz, mint a korábbi derékfájdalmak, sokszor csak hónapokkal a felerősödött tünetek, vagy a lábba sugárzó fájdalom után derül ki, hogy porckorongsérvről van szó.
 • check
  Gerincsérvesként az ember gyakran betegfórumokon kapott tippekre építve kapkod ide – oda. Ezek közül a szakemberek közül sokan egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat mondanak, ami további bizonytalanságot okoz. 
 • check
  Aztán amikor kielégítő javulás nincs, gyakran a műtét lehetősége is felmerül, ami a betegtársak elmondásaiból kiindulva nem mindig kecsegtet sok jóval…

A betegek többsége mindent megtesz, mindent kipróbál - sokszor ez is a gond része - ennek ellenére az állapotuk gyakran mégis csak átmenetileg lesz jobb, a probléma kiújul, vagy éppen romlik…


Ez az elég tipikus helyzet az, amin szeretnék egy pontos - a gerincbetegekkel végzett munkánk napi tapasztalataira, és a modern fizioterápiás kutatásokra épülő kapaszkodóval - segíteni minden érintett embernek!

Szerencsére a porckorongsérv talán az egyik legegyszerűbb betegség, a megelőzésének és a kezelésének egyszerű szabályai vannak.

Ezeket azt gondolom, hogy minden degeneratív gerincbetegnek ismernie kellene, mert a "szabályokat" betartva drámai mértékben nő meg a gyógyulás esélye, csak éppen ezeket a tudnivalókat egy "futószalagkezeléseken" nincs idő megosztani a betegekkel.


Problémát jelent az is, hogy 1987 óta a tudomány olyan szinten fejlődött és gyorsult fel a gerincbetegségek terápiáját illető ismeretek tekintetében, amit az oktatásunk nem volt képes követni, ezért sokszor előfordul, hogy régi ismeretek szerint kezelnek betegeket. Ez nem rossz, de közel nem olyan hatékony, mintha arra építenénk, amit most tudunk.
Az ADT ( autodekompressziós)  terápián résztvevő betegeink többsége rettentő boldog volt, amikor végre részletesen elmagyaráztuk, mi az oka a problémának, mit lehet tenni ellene, mit szabad csinálni, és mit érdemes elkerülni vele.


Máig hatalmas élmény látni, hogyan csillan fel a szemük, amikor megtudják, és a rövid magyarázatunk után saját szemükkel is belátják, hogy van egy olyan módszer, ami a porckorongsérv okát képes kezelni, és nem csak a tüneteket, és ezzel hamarosan megszabadulhatnak a fájdalmaiktól.


Az is nagyon jó érzés, amikor az ember rádöbben, hogy a gyógyulása utána a legtöbb sportot, hobbit, tevékenységet – sokszor a felesleges és teljesen tudománytalan ijesztgetések ellenére – változatlanul, vagy pár apró módosítást betartva nyugodtan gyakorolhatja tovább.


Sajnos az ADT-s rendelésünkre nem jöhet el mindenki, ezért már régóta terveztem, hogy ezeket az információkat modern oktatóanyag formájában megosztom mindenkivel


A jó hír az, hogy ez az anyag végre elérhető - 2018-tól már egy modernebb, videó alapú formában. 


Gyógyítsd meg a porckorongsérved!

Elektronikus oktatócsomag

Ebben az elektronikus oktatócsomagomban érthető nyelven leírok és megmutatok rengeteg dolgot, amit szerintem egy gerincbeteg embernek tudnia kell, a sérv okaitól kezdve egy olyan mozgásprogram bemutatásáig, mellyel az ember az eü. ellátás mellett otthon elkezdheti a gerincének karbantartását!

Az anyagból megtudhatod a választ a Téged érdeklő kérdésekre:

Sok év terápiás munka után pontosan tudom, hogy mik azok a dolgok, amire kíváncsi leszel, mert a pácienseim általában hasonló dolgokra kíváncsiak: 

 • check
  Mit jelent a gerincsérv pontosan, mi okozza, milyen rizikói, következményei vannak ennek a gerincbetegségnek?
 • check
  Mivel lehet elkerülni sérv kialakulását, rosszabbodását, műtét utáni ismételt kiújulását?
 • check
  Mikor kell feltétlen műtét, és mikor csak otromba - és meglehetősen káros - ijesztgetés a „ha nem akar műtétet, akkor majd jöjjön vissza, ha lebénult” jellegű durva kommunikáció.
 • check
  Hogyan tudsz úgy ülni, állni, és méregdrága matrac nélkül is úgy aludni, hogy az kényelmes és egészséges legyen számára!
 • check
  Mit lehet gyakran elnézni a porckorongsérveseknél, azaz mit érezel akkor, amikor a látszat ellenére nem a sérv fáj… ( sokszor a nyilvánvaló MRI kép ellenére sem a sérv fáj. Tünetmentesek képén is sokszor szerepel sért, ami sok terápiás tévút oka volt. ) 
 • check
  Ha nem, akkor miért nem működtek az eddigi kezeléseid, és mit érdemes tenned, hogy ezek hirtelen elkezdjenek hatásosnak lenni?
 • check
  Mit kell tened, hogy megvédd a gyermekeid gerincét azoktól a gerincbetegségektől, melyek menetrendszerűen érintik a mai fiatalokat?
 • check
  Mit érdemes tenned, hogy javulásnak indulhasson a gerinced? Az oktatóanyagban bemutatom azt az autodekompressziós mozgásprogramot, mellyel el tudod kezdeni a sérvedet centralizálni – helyreállítani. Aztán megmutatom azt is, hogy a sérv centralizálása miért nem elég a tartós eredményhez, és mi az, ami még fontosabb ahhoz, hogy az eredmény tartós legyen, a probléma ne újuljon ki, sem a korábbi, sem új területeken. ( sajnos ma még ez is elég gyakori jelenség)
 • check
  Miért újul ki a nyaki sérv sokszor a derékban és viszont, hogyan függnek össze a gerincproblémák, és a láb boltozatai? Hogyan érdemes korrigálni a cipő belsejét?

Az anyag egy írásos részből, és egy tematikus, több mint egy órányi videót tartalmazó videótárból áll.Aki megrendeli az anyagot belépést nyer az itt fent látható TAGOK című zárt oldalhoz, ahol folyamatosan frissülő információk találhatók. ( Ez azért hasznos, mert a gerincre vonatkozó tudományos kutatások elképesztő tempóban fejlődnek, így bár az anyag szerintem világ szinten is nagyon modern – 2018-as a legújabb kutatás, amire a korrekciós technikák építenek - a tartalmát folyamatosan igyekszem frissíteni és naprakészen tartani.)

Miért más ez az oktatóanyag?

Ha végigolvastad a porckorong.hu anyagait, vagy láttad pár videómat, akkor tudod, milyen érthetően, és milyen szemlélettel törekszem a porckorongsérves emberek tájékoztatására. Az oktatóanyag hasonló stílusban, és tömény céltudatossággal törekszik a segítségedre sietni.


 Azt gondolom, hogy ma egy gerincsérves embernek a rá zúduló ellentmondó információk káoszában elsősorban TUDÁSRA van szüksége a gyógyulásához, és ezt a program nagyon új, nagyon lényeglátó és gyakorlatias módon adja meg.


Nem 50 újabb mozdulatot, hanem alapelveket, a betegekkel végett napi munka során letisztított ismeretanyagot, és az idődet tisztelő mozgásprogramot adok, ami arra fókuszál, ami a leglényegesebb a gyógyuláshoz ( sajnos sokszor pont ez a lényeg veszik el a túl sok, és nehezen követhető technika között- ) 

Mi ez az autodekompressziós terápia (ADT) ?

Negyedéves fizioterapeuta hallgató koromban egy sportbaleset ért, aminek következtében súlyos nyaki porckorongsérvem alakult ki. A fejemet alig tudtam mozdítani, és a tricepszem olyan szinten atrofizálódott, hogy egy idő után a karom mozgatása is nehezemre esett. Ebben az állapotban az idegsebész azt mondta, hogy szinte biztos, hogy meg kell műteni gerincemet.

A tanulmányaim ellenére túl sok mindent nem tudtam a témáról, viszont azt láttam, hogy hacsak saját magam nem találok ki valamit, akkor ennek nagyon rossz vége lesz számomra… Szerencsére az anatómiai , biomechanikai alapjaink jók voltak, arra lehetett építeni, így inkább napokra bevetettem magam az akkor a Szentkirályi utcában lévő egészségügyi könyvtárba, és addig bújtam a szakirodalmat, míg pár nap alatt fejben kb. összeraktam a megoldást. Három hét múlva megszűntek a tüneteim, gyakorlatilag szabadon tudtam mozgatni a fejemet és pár hónap múlva újra kezdhettem az edzéseket. 

Most, lassan 15 év elteltével porckorongsérves emberek ezrei köszönhetik a gyógyulásukat a rendszeremnek. 40 orvos és gyógytornász kolléga kezel gerincsérves betegeket az autodekompresszió ( ADT) módszerével, és nagyon jó érzés, hogy már az „unokáim” sikersztorijait olvashatom. ( Ami viszont zavar, hogy a már zömében akkor elérhető kutatásokat - pl.min múlik és min nem egy sérves tünet - viszonylag kevés terápiás irányzat követi. ) 
Azóta is fanatikusan törekszem a sérves emberek informálására, és a működő, régi dogmák helyett modern kutatásokra épülő mozgásterápiás technikák elterjesztésére. Rendszeresen adok elő kollégáimnak szóló szakmacsoportos képzéseken kórházakban és egyetemek továbbképzésein, és tanítom / terjesztem a módszerem is.

Ennek részként került sor arra is, hogy elkészítsük a “Porckorongsérv – gyógyítsd meg autodekompresszióval!” című oktatóanyagot, mely rengeteg olyan tudnivalót tartalmaz, amit véleményem szerint a sérves embereknek feltétlenül tudniuk kell(ene), hogy a gyógyulás könnyebbé válhasson. 

Miért érdemes rendelned?

Azt gondolom, hogy rengeteg bajtól meg tud óvni ez az anyag. Szerencsére egyre kevesebb a flegma, ijesztgető szakember, de még most is rengeteg felesleges drámakeltésbe fut bele egy gerincsérves ember. Az internet tele van téves információkkal, kétes végzettségű „szakemberek” üzeneteivel. Az oktatóanyag egy pontos, letisztult, tudományos és egyben gyakorlatias kiutat mutat a problémából, és nagyon sok bizonytalanságot el tud oszlatni.

Azt gondolom, hogy az egészséget nem lehet pénzben mérni, de ha kiszámolnád, hogy, mennyibe került eddig a porckorongsérved, akkor lehet, hogy egy ijesztő számot kapnál. Azt gondolom, hogy ez az anyag nagyon sok kiesett munkaórát, a hosszadalmas kezelésekre kivett fizetés nélküli szabadságot, zsebbe csúsztatott borítékot, és sok fájdalomcsillapító borsos árát tudja megspórolni… De a lényeg nem ez. A lényeg az, hogy lehetőleg sose kelljen olyan helyzetbe kerülnünk, ahol a mozgásod  nem teljesen fájdalommentes és szabad, vagy ha ebbe beleestünk, akkor mielőbb - a lehető legzökkenőmentesebben jöjjünk ki belőle. 


Fem3 Café - Lumbágó - Bene MátáA „Gyógyítsd meg autodekompresszióval!” anyagban bemutatott korrekciós mozgásprogram komoly segítséget adhat ahhoz, hogy javulásnak indulhasson a gerinced állapota, ami reményeim szerint szükségtelenné teheti a fenti kiadásokat és fájdalmak jó részét.

Ha téged is érdekel a módszer, amivel perceken belül a kezedbe veheted a gerinced egészségéhez vezető anyagot, rendeld meg a “Gyógyítsd meg az ágyéki porckorongsérved” című elektronikus oktatócsomagot 12970 Ft-ért.

Mi történik, ha kitöltöd a megrendelési űrlapot?

A sok éve használt utalásos megoldásunk helyett végre áttértünk egy gyorsabban működő bankkátyás fizetésre, így már nem kell várnod rá, amíg a kollégám manuálisan kiküldi az anyagot, hanem pillanatok alatt továbbítja Neked az automata rendszerünk.

A dolog teljesen biztonságos, az OTP Simple rendszeren keresztül fut, így a dolog semmivel sem kockázatosabb, mintha egy boltban fizetnél kártyával.

A rendelés utána egy számlát és egy emailt küldünk, amiben be tudod állítani a saját jelszavad, és onnantól már nézheted / olvashatod is az anyagot.

Ha pedig bármi gond adódna - ez ritka - akkor csak írj az info@porckorong.hu-ra és egy munkanapon belül segítünk. 


 

Mi lesz az anyagban?

 • check
  Minden információ, amit egy porckorongsérves embernek tudnia kell annak érdekében, hogy megállíthassa a folyamat rosszabbodását, köztük egy sor olyan is, ami ma még nem szerepel az orvosok és a gyógytornászok egyetemi – főiskolai képzésének anyagaiban.
 • check
  A sérv emberi nyelven megfogalmazott elméleti háttere. Ennek megtekintése után pontosan tudni fogod, mit szabad, és mit nem szabad csinálnod a sérveddel, legyen az házimunka, szabadidő vagy versenysport.
 • check
  Azt, hogy mi minden társul egy sérvhez, amivel nem nagyon foglalkoznak – pedig nagyon kéne, mert a kiújulások megelőzése ezeken a tényezőkön múlik.
 • check
  Az a biztonságos, és oki szintű mozgásprogram – az autodekompressziós gyakorlatsor – amivel egyszerre tudsz hatni a kiboltosult porckorongrészre, és visszakapcsolni / újraprogramozni a gerincet stabilizáló izomfűzőt, hogy ezzel elindulhasson a gyógyulás. Ezt igyekeztem annyira rövidre és céltudatosra fogni, amennyire csak lehet, hogy a lehető legkevesebb időt vegye el a napodból, és a legkönnyebben megtanulhasd.  

Mi van, ha nem azt kapom, amire számítok?

A célom itt a porckorong.hu-n az, hogy mindenki gerince egészséges lehessen, és ebben annyit segítsünk, amennyit csak lehet, így ha az anyag elolvasása és megtekintése után úgy érzed, hogy nem azt adtam Neked, amire számítottál, akkor megköszönöm, hogy adtál egy lehetőséget a „Gyógyítsd meg a porckorongsérvedet autodekompresszióval !” anyagnak, és minden kekeckedés nélkül visszautalom Neked az árát!

Insert Image

Ⓒ 2020 | Porckorong.hu | Bene Máté Zoltán
Adatkezelés tájékoztató | ÁSZF