NMPT KIDS – Ki menti meg 2000-es évek gyerekeit?

GERINCSÉRVES GYEREK?

De hát a gerincsérv az a felnőttek betegsége!?

Volt, egészen mostanáig…
Ma már sajnos nem ritka, hogy
kamasz gyerekeknek fájdalmas tünetekkel járó gerincsérvük alakul ki,
de találkoztunk már 8 éves gerincsérvessel is.


De mi történik itt?
Mitől lesz a mai gyerekeknek gerincproblémája?

Láttad már a gyerekedet így ülni?

  

Vagy láttad már ilyen helyzetben? 

És ilyenben?

Te láttad már, hogy

Megújult a Gyógyítsd meg az
ágyéki porckorongsérved oktatócsomag?

Ez A TELJES MEGOLDÁSRENDSZERÜNK ÁGYÉKI (DERÉKTÁJI) PORCKORONGSÉRVESEKNEK

 

Ha a fenti kérdésekre igennel válaszoltál, akkor sajnos jó úton haladtok efelé: 

 

SMS nyak gyereknél

 

És ez sajnos nem vicc.

Modern kori civilizációnk kényelmi funkciói és technikai vívmányai – amellett, hogy egyértelműen segítik és megkönnyítik az életünket, – nagyon károsak is tudnak lenni, ha nem megfelelően használjuk őket. 

Az emberi idegrendszer kiskorunkban egy rendkívül intelligens szoftvert alakít ki, mely mérnöki pontossággal tudja, hogyan kell a mozgásszervrendszert működtetnie ahhoz, hogy a rábízott, két lábon járó humanoid sokáig egészséges maradjon. A baj az, hogy az eredeti szoftver nem az ülésre és a monitor bámulásra lett programozva.

Vagyis például, ha egy gyerek folyamatosan előre helyezve tartja a fejét (mert bámulja a monitort, a telefont, vagy unatkozva ül a padban), bizonyos izmok, szalagok, kötőszövetek túlnyúlnak, míg mások megrövidülnek a testében, így a szoftver is kénytelen ehhez alkalmazkodva lassan átprogramozni magát. Ennek következtében az izmok az új terheléshez igazodva már nem akkor, nem úgy, nem abban a sorrendben fognak bekapcsolódni, aminek az eredménye kő kemény túlterhelés az ízületeken. Ezt NMPT instruktorként úgy mondjuk, hogy felborul a természetes tartás és mozgásminta.

Ha még ehhez társul az, hogy a gyerek nem mozog eleget, nem hintázik, kúszik, mászik, fut, labdázik, és esetleg még ki van téve pszichés stresszhatásoknak is (pl. családi problémák, iskolai teljesítmény kényszer, szorongás, félelem, stb.) akkor fokozódik az esélye arra, hogy korai gerincproblémák alakuljanak ki nála.


GYERMEKKORI STRESSZ ÉS AZ NMPT KIDS: 

 

“Ugyan már, mitől lenne stresszes a gyerekem?” Nos, a teljesség igénye nélkül íme néhány példa, amelyek a gyermekekben feszültséget, stressz tüneteket, szorongást válthatnak ki: 

 • CSALÁDI PROBLÉMÁK

Azt nem kell ecsetelni, hogy mekkora feszültséget kelthet egy gyerekben, ha a családjában rendszeresek a viták, netalán az erőszak, vagy a szóbeli bántalmazás. Ezekre a szervezet (a gyermeké is!) teljes természetességgel védekező reakciókat mutat: az izmok megfeszülnek, a kortizol szint megemelkedik, a fájdalomküszöb csökken. Ezek ma már tudjuk, hogy egyenes utak a későbbi gerinces tünetekig. Most remélhetőleg sokan azt gondoljuk, hogy a mi családunkban szerencsére nincs ilyen. Sajnos azonban nem kell ennyire messzire menni. Stresszhatás lehet a gyereknek már csupán a szeretetlenség vagy a szülői figyelem hiánya is. De adott esetben még a legnagyobb szeretetben is komoly stresszként élheti meg egy gyerek, ha testvére születik, ha a szülei elválnak, vagy ha haláleset történik a családban. 

 • ISKOLAI TELJESÍTMÉNYKÉNYSZER 

Az iskolai magas óraszámok mellett rengeteg külön foglalkozásra járatjuk a gyerekeket, hiszen “töltse hasznosan a napot”, “délután nem tudunk rá vigyázni, mert estig dolgozunk”, különben is  “legyen ő a legjobb az osztályban”. Ezzel természetesen még több terhet rakunk a nyakukba. A megfelelési kényszer egyre csak növekszik bennük, mindenhol jól szeretnének teljesíteni, hiszen minden felnőtt ezt várja el tőlük.

 • VERSENYSPORT 

A különóraként kínált sportfoglalkozások többsége versenycentrikus. A szülő a legnagyobb jó szándékkal viszi a gyereket ezekre a foglalkozásokra,  “valamit mozogjon az a gyerek”, hiszen a sport és a mozgás fontos. Csakhogy a legtöbb sportfoglalkozás teljesítmény orientált, a hétvégi versenyeken a csapatnak jól kell teljesítenie. Vagyis itt megint nem a felhőtlen, játékos mozgáson van a hangsúly, hanem szintén valaminek meg kell felelni. Ráadásul ha valaki nem akar versenyezni, akkor ezeken az edzéseken könnyen lekerül róla a figyelem, ami megint csak  feszültséget, önértékelési problémákat eredményezhet. A fókusz a versenysportban – egyébként teljesen érthető módon – a sportági mozdulatok elsajátításán és nem a helyes tartás és mozgásminta megőrzésén van. Fontos leszögezni, hogy nem a versenysporttal van a baj, hanem azzal, hogy ezen kívül nem nagyon van más, úgynevezett hobbi- és egészségmegőrző mozgásfoglalkozás.


NMPT KIDS: EGY EGÉSZSÉGES MOZGÁSFORMA, AHOL A GYERMEK GYERMEK LEHET, EGY TÚLTERHELT VILÁGBAN


Az NMPT KIDS pont erre kínál lehetőséget. Ez a foglalkozás a felhőtlen mozgásról szól, ahol a gyerekek felszabadultan, de megfelelő, szakértő keretek között tudnak egy szeretetteljes, boldog, vidám légkörben mozogni. Itt amellett, hogy játékosan ki tudják engedni a gőzt és a felgyülemlett feszültséget, minden pillanat és minden mozdulat az egészségük megőrzését, a helyes mozgásminta megtartását és fejlesztését szolgálja – ami ma a civilizációs gerincbetegségek elkerülésének ( is) az egyik kulcsa.

 

 

Az NMPT KIDS-t azért hoztuk létre, hogy a mai gyerekek lelke megpihenhessen és feltöltődhessen, miközben egy olyan mozgás végez, ahol a mozgásrendszerének minden pontját a helyes minta felé tereljük. Így tudjuk a legtöbbet tenni az ellen, hogy a gyerek derékfájós kamasz, vagy gerincbeteg fiatal, majd később felnőtt legyen. 

Hiszünk benne, hogy egy olyan mozgásformát és óratípust alakítottunk ki, ami a túlfeszített közegében élő gyerekek számára nem csak kiemelkedően egészséges tevékenység, hanem egy olyan sziget tud lenni, amiben megkönnyebbülhetnek a felnőttek rohanó világának rájuk eső terhei alól.    

 

NMPTKID'S

 

……………………………………………………………………………………………..

A cikk szerzői:

Amin Váci Virág
Dániel Nikoletta
Kuti Krisztina
Zsilák Judit
Pánczél Éva

Az NMPT KID’s módszer Csiki Mariann-nak, a Gyermekeink Mozgásáért Alapítvány tulajdonosának és Bene Máténak, a porckorong.hu alapítójának a közös kezdeményezése annak érdekében, hogy az egyre rosszabb tartású, egyre terheltebb közegben élő ma gyerekek el tudják kerülni a menetrendszerű fiatal felnőttkori degeneratív gerincproblémákat. Oktatóink képzett, rutinos instruktorok, akik nem csak a gyerek mozgásrendszerével foglalkoznak kiemelt lényeglátással, hanem menet közben a lelkükre is figyelnek.

OKTATÓINK:

Amin-Váczi Virág és
Dániel Nikoletta (felváltva)
– DUNAKESZI:

Szerda délután  16:30
Vivéka Jóga Stúdió
2120 Dunakeszi, Fóti út 69.
nmptniki@gmail.com
06209560399

Kuti Krisztina – BUDAÖRS:

1. Szerda 17.00-17.45 Budaörs Kossuth L.u.51

2. XI.ker. Vőfély u.1 időpont egyeztetés alapján
– telefon: 06-70/6046992
– email cím: krisztina.qti@gmail.com

 

Pánczél Éva – VÁC:

KOMPL-X Mozgásközpont, Vác, Széchnyi u. 25. HÉTFŐ 17:00 NMPT KIDS
Body & Mind Stúdió Vác, Deákvári Főút 63. KEDD 16:00 NMPT KIDS
+36 20 499 6977
panczelevatrainer@gmail.com


Kocza István – III. kerület: 

BSK Crossfight, 1033  Budapest, Szentendrei út 89-95
Szombati napokon 09-10-ig
+36703410491   Bejelentkezés szükséges!


Schandl Anna – II. kerület: 

SCHANANDA Balance Yoga Center
1028 Budapest, Szamorodni utca 25/a
+36 30 3434221
anna@schananda.hu   Bejelentkezés szükséges!


Tormássy Ákos – GYŐR:

Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola
9025 Győr, Simor János püspök tere 16.
iskolás munkanapokon keddenként 17:30-19:00
+36308135085
akos.tormassy@gmail.com

 

Kolozsváriné Nagy Judit – SOLYMÁR:

Magam jógaműhely
2083 Solymár, Hóvirág u. 42.
Csütörtök: 17:00-18:00
+36305237678
njudit@gmail.com

 

Molnár Zsófia – MEZŐKÖVESD: 

Mozgásműhely, Mátyás király út 10.

610 Shares

“NMPT KIDS – Ki menti meg 2000-es évek gyerekeit?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kedves Instruktorok!

  Szeretném megkérdezni,hogy ezt a módszert egy gyógytestnevelő diplomával is rendelkező tanító megtanulhatja-e.

  Üdvözlettel:

  Demény Ferencné Ibolya

  Válasz
  • Kedves Ibolya!

   Köszönjük az érdeklődést!
   Természetesen!
   Edzőket, tesitanárokat, gyógytornászokat, jógaoktatókat, orvosokat és gyógytestnevelőket várunk elsősorban.

   Üdvözlettel:
   m.

   Válasz
 2. 3 éves korú gyermeknél lehetnek e tartásproblémák ?Miről lehet észrevenni?Unokámnak babaúszást ajánlottak de a vírus első hulláma miatt abbamaradtak a foglalkozások. Pécsen hol lehet NMPT KIDS foglalkozásokhoz jutni? Szüksége lehet erre 3 éves korban?Illik megkérdezni az óvónőket hogy munkájukba be szokták e építeni ezt? mennyire elterjedt ez a fajta továbbképzés? Köszönettel várom válaszukat

  Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .