Tensegrity – amikor a porckorongsérv kiújul, nyakfájásként, vállfájásként, térdfájásként tér vissza – és az edzés sem úgy hat, ahogy kellene…

 

Ez a videó kivételesen a már kicsit “haladóbb” porckorong.hu-soknak szól. Ők az orvosi várókban hallott beszélgetések vagy és a netes fórumokon látott kommentek alapján biztosan észrevették már, hogy a ha egy ágyéki szakaszon jelentkező porckorongsérv meggyógyul, akkor nem ritka, hogy idővel kiújul a nyaki szakaszon. (Aztán ha az is meggyógyult, akkor később lesz belőle vállfájás, térdfájás, majd egy idő után az eredeti probléma helyén is újra megjelenik a “vándorfájdalom”.)

A fenti tensegrity – tartáselmélet videóban ennek az okát keressük és nézzük át.

Ha először jársz a porckorong.hu-n, akkor most kivételesen azt javaslom, hogy ne rögtön ezzel a videóval, hanem a tudástár ülés szabályait tartalmazó információival, és a “zöld videó” megnézésével kezd a témába való belemélyedést. Ha viszont a helyes ülés szabályai már a második természetedet jelentik, akkor megismerheted belőle, hogy:

 • hogyan függenek össze a mozgásszervrendszer eddig különállónak kezelt részei.
 • mi az oka a “vándorfájdalomnak”
 • hogyan tudod kiküszöbölni azt, és hogyan tudsz úgy sportolni, mozogni, hogy szép lassan visszatérjen a tested strukturális egyensúlya,
 • ill. hogyan kerülheted el, hogy az edzés épp a rossz mozgásmintákra erősítsen rá.

Hamarosan ebben a témában bővebben is írok cikkeket, addig is érdemes végignézni a videót.
( a gerincgyakorlatok megint a legvégén vannak…:) )

0 Shares

“Tensegrity – amikor a porckorongsérv kiújul, nyakfájásként, vállfájásként, térdfájásként tér vissza – és az edzés sem úgy hat, ahogy kellene…” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Kedves Máté!

  Nyugtalanít a következő mondat a nyaki mr leleten:
  A C 5 korong magasságában kifejezett mediális, a durazsákon és a myelonon is kis benyomatot okozó korong protrusio látható.
  Mit jelenhet ez a gerincvelői érintetség?
  Hogyan védhetem ki a kompressziót?

  Köszönettel: Lukács Katalin Brigitta

 2. KÖSZÖNÖM AZ ÚJRA JELENTKEZÉST VÁROM A TOVÁBBI E-MAILEKET!KÖSZÖNETTEL:SCHMIDT LÁSZLÓ

 3. Üdvözlöm Máté,
  a köszöneten (ebook, gyakorlatok, videók, blogbejegyzések és válaszok) túl itt
  szolgálati témában jelentkezem csak: regisztráció, visszaigazolás, sms
  rákérdezés ellenére nem kapom az emailes tanfolyam anyagait.
  Kérném ezúton az email címemre a küldeményeket.
  Üdvözlettel
  Sári István

  • Kedves István!

   Eddig úgy volt beállítva a rendszer, hogy aki megrendeli az ebookot és vele együtt a klubszoba anyagait, azoknak már nem megy az ingyenes email sorozat, mert sokkal több van az oktatóanyagban, így nem akartam terhelni az email fiókjukat. Viszont annyian mondják, hogy továbbra is szeretnék a sorozatot, hogy át fogom állítani. Kellemes meglepetés ez a porckorongos információigény!:)

   Üdvözlettel:
   máté

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..