Derekas nap 2.0 – képzés az egészséges derékért.

0 Shares

gerincképzésGerincsérved, derékproblémád van?

A gerincsérves emberek jó esetben egy olyan terápiát kapnak, ami a sérvre fókuszál.
Ez természetesen így van jól, viszont tudni kell, hogy a sérv sok hosszú év hibás gerincfunkciójának a következménye, ami az esetek döntő többségében nem “csak” egy /több sérvet, hanem egy sor más egyéb elváltozást, diszbalanszot, eltérést, is létrehoz a gerincben és a szomszédos ízületek alkotóelemeiben.

A terápia gyakran megoldja a sérv kérdését, de legtöbbször ezeket az “ottmaradt” kóros reflexeket, hibás funkciókat, mozgásmintákat nem javítja meg. Pedig ezek a rossz reflexek, kóros mozgásminták, az idővel felvett kompenzáló mechanizmusok lehetnek felelősek a gerincbetegségek ismételt jelentkezéséért, a teljesen jól sikerült műtétek utáni kiújulásokért, a terápiák sikertelenségéért, esetleg a hasonló területen jelentkező, de más jellegű fájdalmakért.

Ezt a képzés azért csináltam, hogy ne “csak” sérvet, hanem ezeket is meg tudd oldani, és így tartósan egészséges tudj lenni!

A teljes megoldás érdekében hitem szerint nagyon fontos ezeket a tényezőket megismerni, de a rendelésen a gerincproblémák hátterét ilyen mélységben képtelenség átbeszélni, ezért tartom nagyon fontosnak ezt a napot!

A porckorong.hu következő szeptember 26-i rendezvényén nem “csak” a sérv és a szegment instabilitás kezelése, hanem ezeknek a leépítése, a derék tartós és TOTÁLIS RENDEZÉSE a cél…

 

 

idegbecsípődés

Ennek érdekében pontról pontra haladva következő témákon fogunk végigmenni:

 • Hogyan alakul ki csecsemőkortól a gerincünk formája, miért lesz olyan amilyen, és a természetes közegünkben hogyan használnák a szerkezetet?

( nem, itt most nem arról lesz szó, hogy a derekad lordotikus – ezt már pontosan tudod – hanem arról, hogyan vezetik el a gerinc alkatrészei a rá ható erőket, és hogyan használja fel ezeket saját maga tehermentesítésére. Meglepő dolgokat fogsz megtudni, pl. azt, hogy döntően nem is a lábaddal jársz, hanem a gerinceddel, és ha ezt rosszul csinálod, azt az L4-L5, L5-S1 porckorongod nagyon megsínyli).

 • Aztán végignézzük annak az útját, hogy hogyan megy tönkre a gerinc. Ez egy elég sztereotipikus történet, ami hosszú évekig teljes mértékben tünetmentes, de jól látható folyamat.
  Hogy megtudjuk, hol is állunk ezen az úton, elvégzünk pár öntesztet.
 • Majd megbeszéljük ennek az útnak a két végállapotát, a ránk jellemző gerinc két leggyakoribb degeneratív problémát: a sérvet és a szegmentinstabilitást.

( mire őket “kitermeled”, már jó hosszú utat tettél meg, és a gerinced ezeken túl egy csomó minden rosszul csinál, mint mindenképp rendezni kell!!!)

 • Ezután megnézzük, hogy ez a két problémakör miért jár szinte MINDIG kéz a kézben, miért nehezítik meg egymás gyógyulását, az együtthatásuk miért felelős a műtét/konzervatív gyógyulás utáni kiújulásokért, miért eredményezik, hogy a másnak hatékony terápiás formák peches esetben rosszabbodást okoznak, és hogyan kell “kicseleznünk” ez a folyamatot.
 • majd módszeresen elindulunk “kifelé” az elég összetett problémakörből:1016268_704047079645846_1358379824_n
  – megmutatom a porckorong.hu-s dekompressziós mozdulatok legújabb változatát
  – majd hatékony megoldásokat nézünk a degeneratív problémákra, átbeszéljük, hogy melyik terápia melyik helyzetben miért tud kudarca fulladni, és amikor a tünetek elmúltak, akkor elkezdjük leépíteni a kóros mozgásmintákat.


Magyarul tartósan megoldjuk a problémát.

Miért gyere el:

 • Azért érdemes eljönni, mert ennyi információt képtelenség bármilyen rendelésen átadni viszont hiszek benne, hogy ezek nélkül – a megértés nélkül – nagyon nehéz tartós eredményt elérni.
 • Az előadás a gerinc témának egy picit bonyolultabb és összetettebb kérdéskörét feszegeti, mint amivel eddig a porckorongon találkozhattál, de nagyon egyszerűen és érthetően fogom megmutatni a folyamatot, így az előadás végére pontosan látni fogod, hogy milyen hatásoknak van kitéve a gerinced, és mit kell tenni, hogy ezeket semlegesítsd…
 • A képzés végére egy pontos tervet és térképet fogsz kapni ahhoz, hogy a derekad végleg és teljesen rendezésre kerüljön. Bármilyen terápiát is használsz, az itt elhangzó információk nagyon sokat fognak segíteni abban, hogy hatékony és tartósan eredményes legyen.- megmutatom az ágyéki dekompressziós gyakorlatok legújabb változatát, amit otthon azonnal elkezdhetsz gyakorolni.
  – és adok egy tervet a helyzet tartós rendezésére.

Mi nem lesz a képzésen:

– Ha egy ideje már követed a porckorongot, akkor tudod, hogy semmiféle “funkció nélküli okoskodástól” nem kell tartani: érthető, logikus, lényeglátó programot fogunk átadni. Abban is biztos lehetsz, hogy semmilyen “gerincvacakot” nem akarunk rádsózni: a tananyag 100%-a eszköz nélkül gyakorolható. Egyedül a szabadidődből fog igényelni napi néhány percet, de látni fogod azt is, hogy miért éri meg mihamarabb elkezdeni ezt a programot – mert lehet éveket nyersz vele.

Szeretettel várunk!

A képzés helye:
XIII. kerület Belváros ( a pontos címet a regisztráltaknak küldjük el)

Ára: 
7800Ft.

Időpontja:
Szeptember 26
Szombat 10-14 h.

Jelentkezni itt, az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

 

Itt szerepelt a jelentkezési űrlap, de sajnos a képzés már betelt. 🙁

Mi történik az űrlap kitöltése után?

 • A rendszerünk automatikusan küld Neked egy visszaigazoló emailt, amiben minden benne van, amit tudni kell a továbbiakhoz: pontos cím, hová kell utalni az anyagi vonzatot, hányra kell jönni, mit kell hozni stb…
 • Ha két percen belül nem érkezett meg az email, akkor előfordulhat, hogy elgépelted az email címed. Ebben az esetben érdemes még egyszer kitölteni az űrlapot. Ha így is gubanc lenne, küld el a fenti adatokat az info@porckorong.hu-ra “jelentkezés” tárggyal, és kiküldöm manuálisan a levelet.
0 Shares
Kérdésed vagy véleményed van? Kattints ide és írd meg kommentben!

A megjegyzésedet írd a dobozba!

0 Shares
Share
Pin