Derekas nap 2.0 – képzés az egészséges derékért.

gerincképzésGerincsérved, derékproblémád van?

A gerincsérves emberek jó esetben egy olyan terápiát kapnak, ami a sérvre fókuszál.
Ez természetesen így van jól, viszont tudni kell, hogy a sérv sok hosszú év hibás gerincfunkciójának a következménye, ami az esetek döntő többségében nem “csak” egy /több sérvet, hanem egy sor más egyéb elváltozást, diszbalanszot, eltérést, is létrehoz a gerincben és a szomszédos ízületek alkotóelemeiben.

A terápia gyakran megoldja a sérv kérdését, de legtöbbször ezeket az “ottmaradt” kóros reflexeket, hibás funkciókat, mozgásmintákat nem javítja meg. Pedig ezek a rossz reflexek, kóros mozgásminták, az idővel felvett kompenzáló mechanizmusok lehetnek felelősek a gerincbetegségek ismételt jelentkezéséért, a teljesen jól sikerült műtétek utáni kiújulásokért, a terápiák sikertelenségéért, esetleg a hasonló területen jelentkező, de más jellegű fájdalmakért.

Ezt a képzés azért csináltam, hogy ne “csak” sérvet, hanem ezeket is meg tudd oldani, és így tartósan egészséges tudj lenni!

A teljes megoldás érdekében hitem szerint nagyon fontos ezeket a tényezőket megismerni, de a rendelésen a gerincproblémák hátterét ilyen mélységben képtelenség átbeszélni, ezért tartom nagyon fontosnak ezt a napot!

A porckorong.hu következő szeptember 26-i rendezvényén nem “csak” a sérv és a szegment instabilitás kezelése, hanem ezeknek a leépítése, a derék tartós és TOTÁLIS RENDEZÉSE a cél…

 

 

idegbecsípődés

Ennek érdekében pontról pontra haladva következő témákon fogunk végigmenni:

 • Hogyan alakul ki csecsemőkortól a gerincünk formája, miért lesz olyan amilyen, és a természetes közegünkben hogyan használnák a szerkezetet?

( nem, itt most nem arról lesz szó, hogy a derekad lordotikus – ezt már pontosan tudod – hanem arról, hogyan vezetik el a gerinc alkatrészei a rá ható erőket, és hogyan használja fel ezeket saját maga tehermentesítésére. Meglepő dolgokat fogsz megtudni, pl. azt, hogy döntően nem is a lábaddal jársz, hanem a gerinceddel, és ha ezt rosszul csinálod, azt az L4-L5, L5-S1 porckorongod nagyon megsínyli).

 • Aztán végignézzük annak az útját, hogy hogyan megy tönkre a gerinc. Ez egy elég sztereotipikus történet, ami hosszú évekig teljes mértékben tünetmentes, de jól látható folyamat.
  Hogy megtudjuk, hol is állunk ezen az úton, elvégzünk pár öntesztet.
 • Majd megbeszéljük ennek az útnak a két végállapotát, a ránk jellemző gerinc két leggyakoribb degeneratív problémát: a sérvet és a szegmentinstabilitást.

( mire őket “kitermeled”, már jó hosszú utat tettél meg, és a gerinced ezeken túl egy csomó minden rosszul csinál, mint mindenképp rendezni kell!!!)

 • Ezután megnézzük, hogy ez a két problémakör miért jár szinte MINDIG kéz a kézben, miért nehezítik meg egymás gyógyulását, az együtthatásuk miért felelős a műtét/konzervatív gyógyulás utáni kiújulásokért, miért eredményezik, hogy a másnak hatékony terápiás formák peches esetben rosszabbodást okoznak, és hogyan kell “kicseleznünk” ez a folyamatot.
 • majd módszeresen elindulunk “kifelé” az elég összetett problémakörből:1016268_704047079645846_1358379824_n
  – megmutatom a porckorong.hu-s dekompressziós mozdulatok legújabb változatát
  – majd hatékony megoldásokat nézünk a degeneratív problémákra, átbeszéljük, hogy melyik terápia melyik helyzetben miért tud kudarca fulladni, és amikor a tünetek elmúltak, akkor elkezdjük leépíteni a kóros mozgásmintákat.


Magyarul tartósan megoldjuk a problémát.

Miért gyere el:

 • Azért érdemes eljönni, mert ennyi információt képtelenség bármilyen rendelésen átadni viszont hiszek benne, hogy ezek nélkül – a megértés nélkül – nagyon nehéz tartós eredményt elérni.
 • Az előadás a gerinc témának egy picit bonyolultabb és összetettebb kérdéskörét feszegeti, mint amivel eddig a porckorongon találkozhattál, de nagyon egyszerűen és érthetően fogom megmutatni a folyamatot, így az előadás végére pontosan látni fogod, hogy milyen hatásoknak van kitéve a gerinced, és mit kell tenni, hogy ezeket semlegesítsd…
 • A képzés végére egy pontos tervet és térképet fogsz kapni ahhoz, hogy a derekad végleg és teljesen rendezésre kerüljön. Bármilyen terápiát is használsz, az itt elhangzó információk nagyon sokat fognak segíteni abban, hogy hatékony és tartósan eredményes legyen.- megmutatom az ágyéki dekompressziós gyakorlatok legújabb változatát, amit otthon azonnal elkezdhetsz gyakorolni.
  – és adok egy tervet a helyzet tartós rendezésére.

Mi nem lesz a képzésen:

– Ha egy ideje már követed a porckorongot, akkor tudod, hogy semmiféle “funkció nélküli okoskodástól” nem kell tartani: érthető, logikus, lényeglátó programot fogunk átadni. Abban is biztos lehetsz, hogy semmilyen “gerincvacakot” nem akarunk rádsózni: a tananyag 100%-a eszköz nélkül gyakorolható. Egyedül a szabadidődből fog igényelni napi néhány percet, de látni fogod azt is, hogy miért éri meg mihamarabb elkezdeni ezt a programot – mert lehet éveket nyersz vele.

Szeretettel várunk!

A képzés helye:
XIII. kerület Belváros ( a pontos címet a regisztráltaknak küldjük el)

Ára: 
7800Ft.

Időpontja:
Szeptember 26
Szombat 10-14 h.

Jelentkezni itt, az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

 

Itt szerepelt a jelentkezési űrlap, de sajnos a képzés már betelt. 🙁

Mi történik az űrlap kitöltése után?

 • A rendszerünk automatikusan küld Neked egy visszaigazoló emailt, amiben minden benne van, amit tudni kell a továbbiakhoz: pontos cím, hová kell utalni az anyagi vonzatot, hányra kell jönni, mit kell hozni stb…
 • Ha két percen belül nem érkezett meg az email, akkor előfordulhat, hogy elgépelted az email címed. Ebben az esetben érdemes még egyszer kitölteni az űrlapot. Ha így is gubanc lenne, küld el a fenti adatokat az info@porckorong.hu-ra “jelentkezés” tárggyal, és kiküldöm manuálisan a levelet.

Bene Máté

Gerincspecialista fizioterapeuta, az autodekompressziós gerincterápia (ADT) kidolgozója. A porckorong.hu alapítója, aki a saját módszerével gyógyult meg a nyaki porckorongsérvéből.

Kérdésed vagy véleményed van? Kattints ide és írd meg kommentben!
Szöllősiné Zeke Judit - 2015-09-01 Válaszolok

Szia Máté!

Nagyon szeretnék elmenni a 2015.09.26-i rendezvényetekre,
de ugyan ezen a napon szakmai tovább képzésen leszek.
Kérdésem: mikor terveztitek hasonló témájú-tematikájú rendezvényt?
Köszi a választ

Üdv. Judit

  Bene Mate - 2015-09-01 Válaszolok

  Szia Judit!

  Hú, sajnálom, hogy nem tudsz jönni, és köszi az érdeklődést!
  Alapértelmezetten inkább szeretek mindig új témákat keresni, de ez a derék annyira tipikus és mindenkit érintő terület, hogy biztos visszatér majd valamilyen formában. Hasonló témában, bár picit más nézőpontból kb. másfél éve már volt egy előadás, úgyhogy biztosan lesz még.
  Ugyanígy jó előre szólni fogok.

  Üdv.Máté

  Gonda Istvánné - 2015-09-03 Válaszolok

  Kedves Máté!

  Nagyon szeretnék elmenni a 2015.09.26-i rendezvényetekre,de éppen külföldön leszek. Nagyon fontosnak és érdekesnek találom a munkádat, így továbbra is figyelni fogom az értesítéseket, és a következő tanfolyamon szívesen részt vennék.
  Üdvözlettel: Szilvi

Péch Éva - 2015-09-02 Válaszolok

Kedves Máté!

Jelentkeztem a rendezvényre, de szeretném megkérdezni, hogy a nyaki
gerinc/sérv témája is érintve lesz-e benne, illetve lesz-e esetleg konkrétan
erre fókuszáló szeminárium a közelebbi jövőben?
Sajnos mindkét témában érintve vagyok.

  Bene Mate - 2015-09-03 Válaszolok

  Kedves Éva!

  Köszönöm az érdeklődést!
  Sajnos ezen a képzésen inkább csak érinteni fogjuk a nyaki témát – mert a rendezése valamilyen szintem elkerülhetetlen a derék helyzetének beállításához – de a korrektség jegyében muszáj kihangsúlyoznom, hogy nem ezen lesz a fő fókusz. Szerintem lesz majd nyakas is, de ígérni azért egyelőre nem szeretném.

  Üdvözlettel:
  máté

Kis Anna - 2015-09-04 Válaszolok

Kedves Máté!

A szeptember 26-i rendezvényre szerettem volna jelentkezni +1 fővel.
Több e-mailcímmel is próbálkoztam a jelentkezési lapon szeptember 1-jén (ahogy javasolták), és egyikre sem érkezett válasz. A megadott e-mailcímre küldött levelemet pedig hibaüzenettel visszadobta a rendszer. Az lenne a kérdésem, milyen módon kell jelentkezni, hogy kapjak visszaigazoló mailt a részletekkel együtt?

Üdvözlettel:
Anna

  Bene Mate - 2015-09-04 Válaszolok

  Kedves Anna!

  Elnézését kérem! Úgy látom tökéletes volt a regiszrációja – két email címmel is látom a jelentkezését – a rendszerünk szerint mindkettőre kiment a válaszlevél, de valami gubanc lehet a rendszerrel. Pár percen belül kiküldöm mindkettőre a visszaigazoló emailt, amiben benne vannak a paraméterek és tudnivalók. Kérem ha bármi gond lenne, itt jelezzen.

  Köszönettel:
  m.

  ui: ha itt ír, csak akkor jelenik meg az üzenete, ha láttam már, mert elég sok spamrobot akar kikerülni ide, így először minden levél előzetes moderációra vár.

Ottó - 2015-09-06 Válaszolok

Szia Máté!
Érdekel a rendezvény de szeretném tudni, hogy a háti sérvre ill. –
kisizületi kopásra lesz-e segítség valamilyen formában?

Üdv: Ottó

  Bene Máté - 2015-09-06 Válaszolok

  Szia Ottó!

  Kisízületi kopással sokat fogunk foglalkozni – a képzés magába foglalja,
  hogy miért jár szinte mindig együtt a sérvekkel. A háti sérveket nem
  érintjük, viszont hátfájásokról nagyon sok szó lesz.

  Üdvözlettel:
  máté

Józsiné Gimesi Andrea - 2015-09-06 Válaszolok

Kedves Máté!

Érdeklődni szeretnék,hogy gyógytornászoknak ajánlod-e ezt a rendezvényt?

Üdvözlettel: Andrea

  Bene Mate - 2015-09-06 Válaszolok

  Kedves Andrea!

  Köszi a bizalmat!
  Érdekes kérdés, ezen még nem gondolkodtam. Szerintem ezen a képzésen sok új infó lehet akár kollégák számára is, viszont mivel elsősorban betegek szemszögéből szól, lehet Nektek egy másik ea. izgalmasabb lenne: szintén szeptemberben tartok eü. szakdolgozóknak is egy kötelező szakmacsoportos képzést elég hasonló témában, lehet érdemes oda jönni, mert ott “több latinnal” fog elhangzani egy nagyon hasonló témákat feszegető előadás.

  Üdv:
  m.

   Józsiné Gimesi Andrea - 2015-09-06 Válaszolok

   Köszönöm a válaszod Máté,ennek a kötelező szakmacsoportos képzés-
   nek az időpontjáról hol tudok tájékozódni??

   Szép estét: Andi

    Bene Mate - 2015-09-08 Válaszolok

    Kedves Andi!

    Most beszéltem Esztergommal, és sajnos lehet, hogy elmarad a
    képzés, mert nem sok szakdolgozó jelentkezett. Az 17-én lett
    volna/lesz. Ha ez esetleg elmarad, akkor volt szó arról,
    hogy a Pécsi Egyetem szervezésében tartok még egy ilyet Tatán
    a kórházban, ott nem tudom mi a helyzet most.
    Utánanézek, és ha én leszek, akkor kiírom ide. Oda amúgy
    gyógytornászokat várnak elsősorban, úgyhogy ha én adok elő,
    akkor szeretettel várlak Titeket.

    Üdv:
    m.

Takácsné Éva - 2015-09-06 Válaszolok

Kedves Máté!
Nagyon köszönöm az értesítést a 26-i rendezvényetekre. Nagyon szeretnék elmenni
mivel érintett vagyok, de sajnos nem tudom megoldani, mivel Bp. nekem kissé
messze van. Vas megyében élek, és azért is írok, mert nagyon sokan szeretnénk,
ha egyszer Szombathelyen is tartanál egy ilyen előadást.
Gondold meg kérlek! Szeretettel várunk!
Üdvözlettel:
éva

  Bene Mate - 2015-09-06 Válaszolok

  Kedves Éva!

  Köszönöm!!!
  Idővel ki fogjuk találni a módját, hogy Hozzátok és egyre több helyre eljusson az anyag!
  Üdvözlettel:
  máté

Simon Györgyné - 2015-09-07 Válaszolok

Kedves Máté!
Először is jobbulást kívánok neked! Én szeretnék menni erre az előa-
dásodra, de Békéscsabáról mennék föl. Nem tudom igazából, mennyi idő
és mivel tudnék a helyszínre jutni könnyen a Keletiből? Ha ez gyors és
egyszerű, akkor belevágnék. Nem tudom a pontos címet, mert még nem
jelentkeztem, de pont az odajutás kérdése lényeges most számomra. Ha
lehet, jelezd ezt részemre,hogy könnyebben tudjak dönteni. Azt gondo-
lom, hogy Békéscsabára sincs tervbe véve, hogy eljönnél előadást
tartani a közeljövőben? Várom válaszod! Köszönettel és üdvözlettel: Ani

Ottó - 2015-09-07 Válaszolok

Kedves Máté!
Lehet furcsa a kérdés de mennyit kell egy helyben ülni ezen a 4 órás
előadáson? Azért kérdezem mert 7 éve kell ékpárnát használnom és kb fél-
óránként fel kell állnom az ágyéki és háti sérvek ill az ülőideg érin-
tettség miatt. Az utóbbi egy-két évben már a lábam / talp, térd / is meg-
fájdul ha többet kell állnom vagy gyalogolnom. Tényleg érdekel a téma de
abban segíts már légy szíves, hogy az előadást ajánlod inkább vagy az e-
book megvásárlását esetleg egy gerincszervizes találkozót. Egyébként
alapesteben nincs fájdalmam csak huzamosabb ülés vagy állás esetén.
Köszönettel: Ottó

  Bene Mate - 2015-09-08 Válaszolok

  Kedves Ottó!

  Egyáltalán nem furcsa kérdés – a mi “szakmánkban” sajnos elég
  természetes az ilyesmi. A képzésen 4 órát folyamatosan ülni kell, de úgy
  szoktuk csinálni ezt, hogy
  – teljes a lazaság, és bármikor “ki lehet állni” pár percre
  – le van terítve pár jógaszőnyeg, amire le is lehet dőlni,
  – és természetesen az ékpárnát, vagy a megszokott “cuccot” is be lehet
  hozni.

  Azt, hogy előadás v. ebook, az attól függ, hogy melyik típus vagy:
  aki olvasni szeret ( én inkább ez szoktam lenni)
  vagy aki meghallgatni az anyagot

  Az ebooknak az az előnye, hogy amikor átírom, akkor mindig kiküldöm az
  olvasóknak az újat, így kb.”élethosszig” elkísér, az előadásnak pedig az,
  hogy egyszerre kapsz egy nagy löketet. Nem tudom megmondani, melyik a
  hasznosabb. A gerincszerviz sajnos most pár hétig nem üzemel, azt
  elsősorban akkor javaslom, ha nagy a gond, és a műtét elkerülése a cél.

  Üdv:
  máté

Mérei Anita - 2015-09-09 Válaszolok

Kedves Máté!

Évekkel ezelőtt (kb. hat éve) voltam Nálad a gerinc-szervizben. Jártam
azóta megint Japánban (ezt azért mondom, mert így talán tudod, kiről van szó). A gyakorlatok, melyeket mutattál nagyon segítettek!RENDBEJÖTTEM!!!!
Csak rendszeresen csinálni kell, hogy ez így is maradjon. 🙂
Most harmadik gyermekemmel vagyok itthon, és megint nagyon rossz állapotba került a derekam. Rendszeresen jógáztam, ülni nem ülök, mert nincs időm a gyerekekkel, rengeteget mozgok,… úgyhogy kétségbeejtő: nem tudom mit kéne még tennem…. S most ért el hozzám az infó, hogy tertod ezt az előadást, el szeretnék mindenképpen menni!!! Talán ez lesz a megmentőm. Kérdés: vihetem magammal a babát? Sokat szopizik, nem tudok nélküle menni, 4 óra hosszú neki anya nélkül.
Köszönettel, Üdvözlettel, Mérei Anita

  Bene Mate - 2015-09-09 Válaszolok

  Kedves Anita!

  Persze, hogy emlékszem! 🙂
  Igen. Az előadást pont hasonló okokból akartam megtartani: egyre jobban látom, hogy sajnos a gyakorlás “csak” a sérv elmulasztásához elég, de egy szintű javulás után a gerincnek már sokkal inkább az kell, hogy az a funkciót kapja, amire való: a természetben természetes mozgást. Ezt semmilyen sport és torna nem tudja helyettesíteni, de fel kell építeni a rossz gerincet annyira, hogy ez már javítani/ tartósítani tudja a jó állapotát. Ezt, és az ehhez vezető utat szeretném megtanítani, és a leírásod alapján szerintem ez Neked most tényleg baromi hasznos lenne.

  Gyertek nyugodtan a babával, egyetlen kérésem lenne: az fontos, hogy a többieket ne zavarja, ha az “utánpótlás” sír. Erre találjunk ki valamilyen megoldást. Bármire nyitott vagyok, esetleg hozz el valakit, aki ki tudja vinni és meg tudja nyugtatni ha gond adódna.Ha ez megoldható, akkor szeretettel várlak Titeket! 🙂

  Üdvözlettel:
  máté

A megjegyzésedet írd a dobozba!