Milyen vizsgálatokra számíthatok, ha orvoshoz megyek?

A legfontosabb, hogy mihamarabb orvoshoz menjen a derékfájós ember, hiszen minél korábban kap pontos diagnózist, annál nagyobb esélye van a gyors gyógyulásnak. A statisztika szerint a legtöbb sérves ember egy- három évvel az első tüntetek jelentkezése után fordul orvoshoz, akkor, amikor a fájdalmak már jelentősek.


Ha orvoshoz mész, valószínűleg ezek közül a vizsgálati módszerek közül fogsz átesni néhányon, és minden bizonnyal egyik sem lesz fájdalmas.


Kikérdezés:

Amikor először látogatsz el egy orvoshoz, kérdéseket fog feltenni Neked arról, hogyan kezdődött, hogy folytatódott a hátfájások története, ill. hogy milyen erős a fájdalmad. Kíváncsi lesz arra, melyek azok a tevékenységek, testhelyzetek és tényezők, melyek enyhítik, és melyek provokálják a fájdalmadat. Ha nem ez az első eseted, akkor kíváncsi lesz arra, milyen terápiákat kaptál már, és azok mennyit segítettek.


Fizikális tesztek:

A kérdések után minden bizonnyal egy asztalra kell feküdnöd, amin a lábadat fogja mozgatni az orvos, tesztelve, mely mozdulatok okoznak, vagy nem okoznak fájdalmat. A csigolyáidat fogja nyomkodni, esetleg megkér rá, hogy hajolj előre, vagy mozgasd a törzsed balra jobbra, vagy csavarodj el.


Röntgen:

A röntgen kimutathatja a csontok törését, vagy sérülését, az ízületi felszínek kopását, fertőzést, a csonttömeg csökkenését, vagy tumort. Mivel a lágy részeket, többek közt a porckorongot nem mutatja, annak állapotára esetleg csak a csigolyák helyzetéből lehet következtetni RTG alapján.


CT és MRI:

A CT és a MRI pontosan megmutatja a porckorongok állapotát, és számos egyéb gerincproblémára is rámutathat. Az MR jobban ábrázolja a porckorongot, és a lágyrészeket, a CT a kisízületeket, és a csontokat mutatja meg jobban. Az MRI nagyon tiszta képet mutat a hát minden egyes részéről, az izmokról, szalagokról és a csigolyákról. Ezek a képalkotó eljárások fertőzéses és tumoros elváltozásokat is megmutatnak.


Ezen információk birtokában legtöbbször fájdalomcsillapítót, fizikoterápiát, gyógytornát írnak fel, melyek a hivatalos verzió szerint segítenek is.


Ha megvan a pontos orvosi diagnózisod, akkor javasoljuk, nézd meg a rendelőnk leírását!Bene Máté Zoltán

Gyógyítsd meg a porckorongsérved - INGYEN!


Gyógyítsd meg a porckorongsérved


Iratkozz fel Bene Máté Zoltán "Gyógyítsd meg a porckorongsérved" c. ingyenes e-mail tanfolyamára, melyben megosztjuk Veled azokat az ismereteket, amiket egy sérves embernek mindenképp tudnia kell, ha a valódi gyógyulás útjára akar lépni!

A leckékben található ismereteket azonnal használhatod

  • gerinced állapotának javítására,
  • fájdalmaid csökkentésére,
  • az állapotod rosszabbodásának megelőzésére.

A leckék segítségével hatékonyabbá teheted a kezeléseket, melyeken épp részt veszel, és választ kaphatsz a porckorongsérvvel kapcsolatos összes kérdésedre!


Feliratkozás a hírlevélre:

Név:*


E-mail:*
Mindig szeretettel ajánlom gerincsérves ismerőseimnek a porckorong.hu tudásanyagát. Ilyen logikus és könnyen követhető anyagot ma nehéz találni "gerinces témában".

Pártos Csilla

Pártos Csilla
Előadóművész, Chili jóga alapító
porckorongsérv kezelés, gyógyítás


wg-starter