Sikertörténeteinkből

Gábor 36 éves üzletkötő. Nagy kiterjedésű porckorongsérvvel érkezett hozzánk, a dereka kb. 8 éve fájt kisebb nagyobb mértékben. A súlyosabb fájdalmai két éve, egy komolyabb ízületi tok becsípődéssel kezdődött (ezt hívják tévesen idegbecsípődésnek), aminek következtében két hétig szinte csak négykézláb tudott közlekedni a lakásában, és minden mozdulat kemény fájdalmat okozott számára. Megkapta a "szokásos" kezeléseket, elektroterápia, masszázs, ultrahang, melyek nem segítettek sokat, majd egy kórházi infúziós kezeléssorozat egy jó időre elmulasztotta a fájdalmait. Sajnos a sérves "szabályokat" nem mondta el Neki senki a kórhában, ezért ahogy az általában lenni szokott, fél év múlva ismét becsípődött a dereka.

Főnöke ajánlására kipróbált egy csontkovácsot, akinek a kezelése után Gábornak hamarosan már lábba sugárzó fájdalmai is lettek. Gábor sajnos a rossz jel ennek ellenére folytatta a csontkovács kezeléseket (a csontkovács arra a kérdésre, hogy rendjén van-e a kezelés hatására kialakult lábzsibbadás azt válaszolta, hogy "természetesen, hiszen arra megy ki a fájdalom a derékból…" Valójában ez a fájdalom a nagy erejű rotációs mozgásoknak köszönhetően kialakult ideggyök érintettség miatt jelentkezik.) Sérv esetén -bár nem a legfájdalmasabb- de az egyik legrosszab tüntet a lábba sugáró fájdalom, mert ez mutatja az ideggyök érintettségét.)

Amikor komolyan rosszabbodni kezdett a helyzet, Gábor abbahagyta a csontkovács kezeléseket, és neten olvasott tanácsok alapján hasizom edzésbe kezdett. Ettől persze még jobban zsibbadni kezdett a lába. (a blogon részletesen leírom, hogyan lehet hasizmot erősíteni úgy, hogy az a gerincnek is jó legyen)

Gábor ebben a stádiumban jött el a Gerincszervízbe. A terápiáját egy hosszú beszélgetéssel kezdtük: részletesen elmagyaráztam Neki, mi okozhatta a betegségét, és mik azok a tényezők és tevékenységek, melyekkel árt magának.

Elvem szerint a porckorongsérv gyógyulásához futószalagmunka nem vezethet el. Bár a porckorongsérvet okozó mechanikai tényezők/ általában mindenkinél azonosak (a csigolyatestek tartósan fennálló statikus helyzete komprimálja a porckorongot a gerinccsatorna felé), ezt azonban minden embernél más tevékenység alakítja ki.

A kezelés első fázisa a Gerincszervízben mindig abból áll, hogy rájövünk, mi a beteg életében az a fő tényező, ami a sérvet kialakítja, majd közösen kidolgozzuk azokat a stratégiákat, melyek segítségével ezek az erők kiiktathatók.

Gábor esetében kivételesen könnyű volt megtalálni a kiváltó tényezőket. A fiatalember két autót használt: egy céges Suzukit, mellyel napi szinten sok száz kilométert vezetett le, és egy kis sportkocsit, amivel hétvégenként kirándulni szokott a párjával, szintén órákat töltve az autóban. Az ülőpozíció, amit ezekben az járművekben felvett, tökéletesen megfelelt annak a sérvet okozó tartásnak, amiről az autós cikkben írtam. (itt olvashatod el: Sokat vezetsz, és már fáj a derekad?) Megmutattam Neki a gyári ülések korrekciójának a lehetőségét, és ezzel már nagy lépést tettünk az egészséges gerinc elérésének az útján.

Megmutattam Neki, miért ront az állapotán a sportokkal, amiket gyakorol, így már Ő is be tudta látni, hogy a biciklizés, és az a fajta hasizomtréning, melyet folytat, nem a legalkalmasabb mozgásforma számára.

A korrekciós mozgásprogramot, melyet kiteszteltünk számára, valószínűleg sportmúltja miatt nagyon hamar sajátította el, és kb. két hét múlva számolt be róla, hogy panaszai kb. 80%-ot csökkentek… Ekkor valami számomra érthetetlen oknál fogva visszaromlott az állapota 50%-ra, majd újabb két hét gyakorlás után tünetmentessé vált.

Kezelése óta 2 év telt el. Azóta nem volt sem újabb becsípődése, sem lábba sugárzó fájdalma…

Bene Máté Zoltán

Gyógyítsd meg a porckorongsérved - INGYEN!


Gyógyítsd meg a porckorongsérved


Iratkozz fel Bene Máté Zoltán "Gyógyítsd meg a porckorongsérved" c. ingyenes e-mail tanfolyamára, melyben megosztjuk Veled azokat az ismereteket, amiket egy sérves embernek mindenképp tudnia kell, ha a valódi gyógyulás útjára akar lépni!

A leckékben található ismereteket azonnal használhatod

  • gerinced állapotának javítására,
  • fájdalmaid csökkentésére,
  • az állapotod rosszabbodásának megelőzésére.

A leckék segítségével hatékonyabbá teheted a kezeléseket, melyeken épp részt veszel, és választ kaphatsz a porckorongsérvvel kapcsolatos összes kérdésedre!


Feliratkozás a hírlevélre:

Név:*


E-mail:*
Mindig szeretettel ajánlom gerincsérves ismerőseimnek a porckorong.hu tudásanyagát. Ilyen logikus és könnyen követhető anyagot ma nehéz találni "gerinces témában".

Pártos Csilla

Pártos Csilla
Előadóművész, Chili jóga alapító
porckorongsérv kezelés, gyógyítás


wg-starter