Nyújtó gyakorlatok az egészséges gerincért:

gerinces nyújtások

gerinces nyújtások

A tartásunk kialakítása nagyon bonyolult folyamat, melyet rengeteg tényező befolyásol: öntudatlanul ható feltétlen reflexek, az aktuális hangulatunk, az izmaink ereje, a napszak és még egy sor minden. Egyetlen dolog biztos vele kapcsolatban: ha a test fontos pontján található ízületeink körül a lágyrészeink zsugorodni kezdenek, akkor elhúzzák őket az ideális statikai helyzetből, és ez keresztül húz mindent, ami a jó tartáshoz kell:

  • A zsugorodott lágyrészek ellenoldalán kénytelen lesz az izom túlnyúni, de közben jobban is feszülni. Ez  önmagában fájdalmak forrása lehet. Ahogy ez a túlnyújtott, de mégis feszülni kényszerülő izom irritálja a tapadásánál a csonthártyát, ahogy a keringése és az izomrostok között húzódó kötőszövetek anyagcseréje romlik, az komoly kellemetlenségeket tud okozni.
  • A zsugorodások miatt az ízületek elmondulnak az optimális helyzetünből, így a test kitér a súlyvonalából is. Ez azzal jár, hogy a gravitációval már kevésbé elegyedünk, a testrészeink távolabb kerülnek a centrumtól, így szintén több izomfeszültség kell majd az egyensúlyunk megőrzéséhez.
  • A sok pluszfeszültség következménye pedig tartósan sok degeneráció és kopás, ami baromira nem hiányzik senkinek.Ez okból csináltam egy rövid, könnyen elvégezehető nyújtó sorozatot, ami teljesen gerincbarát, és preventív jelleggel tökéletes lehet. Nem mondom azt, hogy mindent megold a dolog, viszont azt el lehet vele érni, hogy legalább ne biztosan induljunk el a mozgásszervrendszer lejtőjén – hiszen ha ezek a zsugorodások kialakulnak, akkor ez idővel szinte biztossá válik.

gerinces nyújtások

gerinces nyújtások

« vissza a főoldalra

Kedves Olvasó!

Mielőtt hozzászólnál, kérlek olvasd el az alábbiakat:

  • A blogon az elmúlt 3 évben szinte mindennel foglalkoztunk, ami a porcokrongsérvvel kapcsolatban fontos lehet, így mielőtt kérdezel, kérlek nézz szét! Szinte biztos, hogy megtalálod a választ a kérdésedre. Az már elhangzott kérdések ismétlése tárgytalan kérdésnek számítanak.
  • A hozzászólás csak a saját név vállalása mellett lehetséges. Ez egy ilyen fórum, kérlek ezt tartsd tiszreletben.
  • Ha találsz olyan területet, ami nem fordult elő, akkor kérdezz bátran. Pár nap múlva jönni fog a válasz! :)

Kellemes böngészést!

Hozzászólások lezárva.

Bejegyzések (RSS) és Hozzászólások (RSS).

Bene Máté Zoltán

Gyógyítsd meg a porckorongsérved - INGYEN!


Gyógyítsd meg a porckorongsérved


Iratkozz fel Bene Máté Zoltán "Gyógyítsd meg a porckorongsérved" c. ingyenes e-mail tanfolyamára, melyben megosztjuk Veled azokat az ismereteket, amiket egy sérves embernek mindenképp tudnia kell, ha a valódi gyógyulás útjára akar lépni!

A leckékben található ismereteket azonnal használhatod

  • gerinced állapotának javítására,
  • fájdalmaid csökkentésére,
  • az állapotod rosszabbodásának megelőzésére.

A leckék segítségükkel hatékonyabbá teheted a kezeléseket, melyeken épp részt veszel, és választ kaphatsz a porckorongsérvvel kapcsolatos összes kérdésedre!


Feliratkozás a hírlevélre:

Név:*


E-mail:*

Adatkezelési Tájékoztató

porckorongsérv kezelés, gyógyítás


wg-starter