Nyaki porckorongsérv torna – autodekompressziós irány.

A videóban a nyaki gerincsérv megelőzéséhez és kezeléséhez kaphattok ötleteket, és megmutatok pár hibás, esetleg veszélyes mozgásirányt, amit érdemes elkerülni.

Címkék: , , ,

« vissza a főoldalra

Kedves Olvasó!

Mielőtt hozzászólnál, kérlek olvasd el az alábbiakat:

 • A blogon az elmúlt 3 évben szinte mindennel foglalkoztunk, ami a porcokrongsérvvel kapcsolatban fontos lehet, így mielőtt kérdezel, kérlek nézz szét! Szinte biztos, hogy megtalálod a választ a kérdésedre. Az már elhangzott kérdések ismétlése tárgytalan kérdésnek számítanak.
 • A hozzászólás csak a saját név vállalása mellett lehetséges. Ez egy ilyen fórum, kérlek ezt tartsd tiszreletben.
 • Ha találsz olyan területet, ami nem fordult elő, akkor kérdezz bátran. Pár nap múlva jönni fog a válasz! :)

Kellemes böngészést!

7 hozzászólás “Nyaki porckorongsérv torna – autodekompressziós irány.” bejegyzésre

 1. Péch Éva szerint:

  Kedves Máté, van ötleted, hogyan tudok ilyen gyakorlatot a kezek segítsége nélkül jól csinálni? Épp most vizsgálnak ki alagút szindrómára, nem terhelhetem a kezeimet.

  • Máté szerint:

   Kedves Éva!

   A kéz ebben a gyakorlatban max. 2%-ot segít, erőt nem fejt ki, inkább irányt mutat, úgy, mint a konditerembe a segítő haver, aki kb. két ujjal segíti a kigyúrt barátját. 🙂 Ami fontos: az alagút szindrómák többségének szintén a tartás zavara az oka, ami így irritációkat okoz a helytelen tartás miatt zsugorodott területeken áthúzódó lágyrészeken, idegeken. Ezt fel kell oldani. Egy szakértő gyógytornászt lenne érdemes megkeresni, mert a lokális terápiák átmeneti eredményeket tudnak elérni a legtöbbször.
   üdvözlettel:m.

 2. Zajíček Ildkó szerint:

  Kedves Máté
  4 éve találtam az oldadra, akkor vásároltam meg a “gyógyíts meg a porckoronsérved. c. könyvedet a gyakorlatokkal. A férjem akkor gerincmütét előtt állt, egy 11mm -es gericsérvvel, amire szerencsére 2 hónapot kellett várni. Mivel ngyon nem akarta mütetni magát, / de nagyon komoly fájdamai voltak/ megbeszéltük, hogy addig is elkezd a könyved segítségével tornázni. Nagyon becsületesen csinálta, használta a denevérpadot is az utasításaid alapján. A vége az lett, hogy mire müteni kellett volna, elmúltak a fájdalmai, nem lett mütét, és azóta is MINDEN NAP tornázza a gyakorlatokat, használja a denevérpadot. Mára mr tünetmentes, nincsenek fájdalmai, MRI-t nem csináltatott, nem tudjuk mekkora most a sérve, de nem ez a fontos, hanem az eredmény. Szeretném megköszöni a segítséget, amit a könyved és a videók nyújtottak. Haa nem velünk történik ez talán el sem hiszem, de mindenkinek elmondjuk, akiknek hasonló problémái vannak és felétek irányítjuk öket.
  További sikeres munkát kivánunk.
  Üdvözlettel Zajíček Ildikó

 3. Aleksandar szerint:

  Kedves Máté,
  Képzelj el egy fogtechnikust , asztalnál dolgozni 8-10órát. Én fogorvos vagyok a két ikerlányom pedig fogtechnikus. A hideg kiráz amikor nézem őket hogy ülnek az asztalnál. Mivel hogy én asztalossággal is foglalkozom , lekoppintottam egy Olasz profi asztalt ,ÉS AZON VAN ALSÓKAR TÁMASZTÓ DESZKÁK- kb.olyan hosszúk mint az alkar -könyékig…,erősen az asztallal színtbe erősítve . Szerintem ez nagyon megkönnyíti az agész kar súlya tartását a válnak és ezáltal a nyaki gerinc és a Plexus brachialis szabadon múködését is. NEM AKARJÁK HASZNÁLNI …mindkettőnek folyton zsibbadnak a tenyerei …főleg a N. ulnaris beidegződési területén …de néha szélesebben is. Mi a véleményed ???
  Kérlek , ha megírod az honlapodon is , ezenkívül nekem is írd meg a todnado@stcable.net E-mail címre is. Előre is köszönöm . Dr. Laluja Sánodor(Alekszandar) . Én már a problémáimat szorgalmasan kijavítottam – neked köszönve -NAGYON KÖSZÖNÖM AZ UTASÍTÁSAIDAT , SOKSZOR MEGKAPOM , de most rá szeretnék erősíteni a lányaimnál a tudásod értékelésére .

 4. Mezei György szerint:

  Megpróbálom a javasolt gyakorlatokat is.

 5. Mezei György szerint:

  Kedves Máté!
  Jó pár éve a reumatológus doktornő ( ő sajnos már nem él) száraz akasztást írt ki nekem a nyaki és gerinc fájdalmaimra. Ez úgy működött, hogy széken ülve, az állam alatt kalodába zárva egy kötél segítségével felfelé
  húztak, és használt.A mostani doktor akihez járok ezt nem ismeri.Érdekelne a véleményed.Előre is köszönöm.

 6. Kürti Gábor szerint:

  Nagyon szeretem az anyagaidat, de jo lenne ha a hang minosegen tudnatok javitani, hogyne legyen visszhangos, esetleg egy direkt mikrofonnal. Tudom, hogy nem ez a lenyeg, de sokat dobna az osszessegen.
  Tisztelettell
  Gabor

Bejegyzések (RSS) és Hozzászólások (RSS).

Bene Máté Zoltán

Gyógyítsd meg a porckorongsérved - INGYEN!


Gyógyítsd meg a porckorongsérved


Iratkozz fel Bene Máté Zoltán "Gyógyítsd meg a porckorongsérved" c. ingyenes e-mail tanfolyamára, melyben megosztjuk Veled azokat az ismereteket, amiket egy sérves embernek mindenképp tudnia kell, ha a valódi gyógyulás útjára akar lépni!

A leckékben található ismereteket azonnal használhatod

 • gerinced állapotának javítására,
 • fájdalmaid csökkentésére,
 • az állapotod rosszabbodásának megelőzésére.

A leckék segítségükkel hatékonyabbá teheted a kezeléseket, melyeken épp részt veszel, és választ kaphatsz a porckorongsérvvel kapcsolatos összes kérdésedre!


Feliratkozás a hírlevélre:

Név:*


E-mail:*

Adatkezelési Tájékoztató

porckorongsérv kezelés, gyógyítás


wg-starter