Lajos gyógyulása a gerincsérvből – autodekompressziós terápia ( ADT) a gyakorlatban.

Szia Máté!

Ezzel a levelemmel szeretném megköszönni a segítséged!

Valamikor áprilisban járhattam Nálad(nem emlékszem pontosan)10 mm-es sérvvel, néhány gyakorlatot állítottál össze számomra. Akkoriban mindennapos fájdalmaim voltak a derekamban és a jobb lábamban sőt a jobb lábam zsibbadt is rendszeresen. Azóta kisebb-nagyobb intenzitással végeztem a gyakorlatok egy részét(ami fájt azt elhagytam). Az autó ülését is beállítottam.

A torna kezdetétől számítva körülbelül a második héten már el tudtam hagyni a fájdalomcsillapítókat. Ez egyébként napi 1-3 V50-es Cataflam volt, február végétől.Hétről hétre egyre kevésbé fájt a derekam és a lábam, a zsibbadás 4-5 héttől megszűnt. Júniusra a fájdalmak is majdnem teljesen elmúltak.(Hogy átláthatóbb legyen:a legrosszabb állapotom legyen 100%) Júliusban a fájdalom már csak a bokám hátsó részén érződött 5-8% a napi tevékenységeimtől függően. Ezen már nem tudtam javítani, bár igencsak hanyagoltam a tornát, mivel jobban éreztem magam. Most vásároltam egy gravitációs állványt. Két napja használom napi 3x10min. Pillanatnyilag a fájdalom indexem 0-1% a mozdulataimtól függően. Jelzem, hogy este 8 óra van és ma szinte egész nap dolgoztam, vezettem, bringáztam.

Márciusban, mikor orvosról orvosra jártam(még kamu gyógyásznál is aki valami lézerrel piszmogott 30mp-ig 7000-ért és ebből 7-8 alkalmat szeretett volna)nem bíztam már csak a műtétben. Legalább 6-7 helyen voltam, de sehol nem töltöttem a rendelőben 2-3 percnél többet.A legborzasztóbb a sebész volt, aki azt kérdezte tudom-e mozgatni a lábam és azt mondta, ha van 8 hetem megműt..Ez kb 50mp volt.

Megtisztelnél, ha az oldaladon közzé tennéd levelem, hogy másoknak is erőt adjak és azzal segíthessek.

Szeretnék még focizni is valamikor!

Köszönettel: Á. Lajos 37 év

Elérhetőségem: 70/……………

 

Lajos esete nem ritka. Az autodekompressziós kollégáim annyi ideig foglalkoznak a beteggel, amíg szükséges.  Kizárólag gyógytornász- fizioterapeuta és orvos végzettséggel rendelkeznek. Megválaszolják a kérdéseid, megbeszélik veled, hogy mire kell figyelned, majd kitesztelik a korrekciós technikát, amit csinálni kell, hogy a porckorongsérved gyógyulásnak indulhasson. Nem hívnak vissza, csak annyiszor, ahányszor feltétlen muszáj. Ez rossz esetben is általában max. két alkalmat jelent. Ezt azért tudjuk megtenni, mert nem piszmogunk a tünetekkel, hanem megkeressük a “kulcs a zárba” mozdulatot, amivel a sérv is centralizálható, és a stabilizáló izomfűző kiesett működése is egyben korrigálható.

 

 

 

Hogy ez hogyan működik, azt hadd mondják el a betegeink, ismerőseink, kollégáink, tanítványaink:
(pár komment a fb oldalunkról )

 

 

 

« vissza a főoldalra

Kedves Olvasó!

Mielőtt hozzászólnál, kérlek olvasd el az alábbiakat:

  • A blogon az elmúlt 3 évben szinte mindennel foglalkoztunk, ami a porcokrongsérvvel kapcsolatban fontos lehet, így mielőtt kérdezel, kérlek nézz szét! Szinte biztos, hogy megtalálod a választ a kérdésedre. Az már elhangzott kérdések ismétlése tárgytalan kérdésnek számítanak.
  • A hozzászólás csak a saját név vállalása mellett lehetséges. Ez egy ilyen fórum, kérlek ezt tartsd tiszreletben.
  • Ha találsz olyan területet, ami nem fordult elő, akkor kérdezz bátran. Pár nap múlva jönni fog a válasz! :)

Kellemes böngészést!

Hozzászólások lezárva.

Bejegyzések (RSS) és Hozzászólások (RSS).

Bene Máté Zoltán

Gyógyítsd meg a porckorongsérved - INGYEN!


Gyógyítsd meg a porckorongsérved


Iratkozz fel Bene Máté Zoltán "Gyógyítsd meg a porckorongsérved" c. ingyenes e-mail tanfolyamára, melyben megosztjuk Veled azokat az ismereteket, amiket egy sérves embernek mindenképp tudnia kell, ha a valódi gyógyulás útjára akar lépni!

A leckékben található ismereteket azonnal használhatod

  • gerinced állapotának javítására,
  • fájdalmaid csökkentésére,
  • az állapotod rosszabbodásának megelőzésére.

A leckék segítségükkel hatékonyabbá teheted a kezeléseket, melyeken épp részt veszel, és választ kaphatsz a porckorongsérvvel kapcsolatos összes kérdésedre!


Feliratkozás a hírlevélre:

Név:*


E-mail:*

Adatkezelési Tájékoztató

porckorongsérv kezelés, gyógyítás


wg-starter