Gerinctábor Toszkánában: a nyugalom maga – miközben Madonna személyi szakácsa főz Rád…2017 május 15-21


Gondolkodtál már azon, mennyire jó lenne :

 • Elvonulni, és kicsit magaddal – ill. a gerinceddel – foglalkozni, a munkád, a családod hisztijei, a telefonod, az emailjeid, és a napi rohanás nélkül?
 • Mindezt úgy, hogy minden reggel Bene Máté segítségével dolgozol  egy kicsit a gerinceden ( NMPT, ADT korrekciók, stb…) hogy ezzel egy hét alatt akkora lendületet kapjon a hátad állapota, ami otthon a pörgésben hónapok alatt sem történhetne meg…
 • …külföldön kikapcsolt mobillal időzni, miközben naponta háromszor Madonna személyi szakácsa főz Rád?
 •  Ha szeretnél Toscana legszebb tájain kirándulni  / egyenetlen talajon / ha kedved támad elmenni Firenzébe, Siennába, gyógyfürdőzni egyet a természetben, vagy csak relaxálni és járkálni a festői toszkán tájban, akkor olvass tovább!!!

A 2017 május 15-21-es Gerinctábor helyszíne:

Három éve az első magyar csoportként avattuk fel ezt a tökéletes helyet, ami maga a nyugalom. Az ételek alapanyagait biokertben termelik, melyet Madonna egykori privát szakácsa varázsol az asztalra. A hely ( La Chiara di Prumiano) egy toszkán birtok, zöld dimbek-dombokkal amerre látsz.

Töltődésre, relaxációra, önmagaddal foglalkozásra, a legjobb lehetőség.

 

Programok:

 • minden reggel a porckorong.hu-s gerincgyakorlatok Mátéval (ADT, NMPT )
  Ezek a porckorong.hu korrekciós és tartás/mozgásminta korrekciós gyakorlatai. Az autodekompresszióval a sérvek és a degeneratív gerincproblémákat kezeljük, az NMPT mozgásrendszere pedig a sérv “után” maradó rossz mozgásminták “kipucolására”, így a kiűjulások és újabb problémák elkerülésére valók. Az NMPT akkor is nagyon hasznos, ha valaki “még” nem gerincbeteg, mert iszonyatos lényeglátással segít a testben visszaalakítani azokat a természetes mozgás és tartásmintákat, melyek ennek az esélyét minimalizálják. Akit érdekel, először pár percben elmondom ennek az elméletét, aztán minden reggel ezekkel a gyakorlatokkal fogunk dolgozni az ép gerinc érdekében.  ) Az NMPT gyakorlatok “mellékhatása” egy nagyon erős pocaktáji alakformálódás a haránt hasizom állandó aktivitása miatt.
 • autentikus, de mégis kényelmes szállás (2-3 ágyas, tágas szobákban)
 • közösen/önállóan szerveződő kirándulások Firenzébe  és Sienába, San Gimignanoba
  ( a világ egyik legjobb fagyijának a kóstolása)
 • eszméletlenül finom ételek napi 3x – Madonna volt személyi szakácsától
 • kikapcsolódás, töltődés, madárcsicsergés, olasz vendégszeretet
 • lehetőség Bagni di Petriolo misztikus fürdőjének meglátogatására Siena-ban.
 • hihetetlen szépségű táj a májusi virágok színeivel és illatával tarkítva
 • borkóstoló igény szerint ( ha már a Chianti térségében lakunk 😉 ) 
 • Az Amasole jógastúdió gerinc + módszerével tartott jógaóra
 • Fakultatív relaxációk

 

Részvételi díj:

Ha március 26-ig jelentkezel, akkor a 750 € helyett 580 €/ fő 7 napra
(hétfőtől vasárnapig), mely tartalmazza a szállást, all inclusive ellátást és a foglalkozásokat.

 • Napi 3x fő étkezést ( makrobiotikus ételek helyben termesztett, bio alapanyagokból elkészítve) valamint egész nap tea, kávé, víz, gyümölcsök.
 • Medence használatot.
( nem utazási iroda, hanem a porckorong.hu és az Amasole jógastúdió vagyunk, így a szállás és a programok tekintetében rejtett költségektől, vagy ott kiderülő járulékos költségektől nem kell tartani. Egyetlen dolognak van pluszköltsége, ha glutén v. laktózmentes kajára  van szükséged. Ebben az esetben a konyhának külön kell főznie, amit 25 euró/hétért tudnak biztosítani. A spontán szerveződő toszkán kirándulások jelenthetnek még minimális plusszköltségeket – a buszjegy, belépő, benzinpénz, fagyi erejéig. Külön ételre biztosan nem lesz szükség, mert a konyha nagyon bőséges, és elképesztően finom ellátást biztosít.) 


Utazás
 :

(ezt a részvételi díj nem tartalmazza)
A szállása május 15-én 16 óráig kell megérkezni. Több lehetőség van a szállás megközelítésére.  Javasoljuk az évek óta jól bevált telekocsi rendszerben autóval utazást. ( Sokan jönnek autóval, akik szívesen hoznak valakit benzinpénz – autópályadíj megosztással. ) Budapesttől a szállás 1000 km, kb. 10 óra autóút.

Ha nincs kedved autókázni, jöhetsz repülővel is a Ryanairnek van Bp-Pisa járata ( ez oda-vissza most 30E Ft) , vagy Bp-Milano Wizzairrel, és onnan vonatozva Firenzébe.

Fontos: A jelentkezés után írd meg, hogyan érkezel, és a lejutás összeszervezésében szívesen segítünk.  ( A telekocsik összehozásában is. )

 


Házigazdák és oktatók:

 • Jakab Adrienn (az Amasole Jógastúdió szakmai vezetője, évek óta a toszkánai tábor fő szervezője, olasz tolmácsunk, gerinc+ , Yin jóga)
 • Bene Máté Zoltán (porckorong.hu – ADT, NMPT )

Szállás:

A La Chiara Prumiano egy jellegzetes és gyönyörű toszkán birtok. ( lsd. fotók )
Az elhelyezés 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban.
A szobák tágasak, autentikus toszkán stílusúak.

Májusban nagyon kellemes idő van, medence jó eséllyel már rendelkezésre áll.

 

Kiket várunk:

A tábor 110%-ban a kikapcsolódásról, a nyugalomról és a gerinc egészségéről szól, de ahhoz, hogy maradéktalanul jól érezd magad, fontos, hogy már egy ideje ne legyél akut állapotban, mert itt a prevencióval, a mozgásminták korrekciójával, és az aktív pihenéssel fogunk foglalkozni, tehát inkább a rehabilitáció, a feltöltődés, a helyes minták kialakítása a cél, nem terápia.

Akkor érdemes jönni, ha a sérveddel “elvagy”, és már nem akadályoz a hétköznapi életedben. Viszonylag zavartalanul sportolsz, dolgozol, csak “ki akarod maxolni” a gerinced egészségét, és ehhez keresel egy nyugodt, de aktív hetet.

 

FONTOS : Jelentkezni a kedvezményes 580 Eurós áron csak március 26-ig lehet!!! 

Helyfoglalás 30%  – 175 Euró előleg befizetésével lehetséges.
( ez része a teljes díjnak, abból a helyszínen levonásra kerül)

Ha az online nem tudsz devizautalást bonyolítani, a számlavezető bankodban az ügyintéző tud segíteni. Esetleg az is működik, ha az előleget behozod az AmaSole jógastúdióba. Ilyenkor adunk egy átvételi elismervényt, és végső esetben meg tudjuk csinálni Neked az utalást.

Itt állt a jelentkezési űrlap, de sajnos a tábor betelt. 
Egyelőre a jelentkezők előlegeit várjuk. Ha esetleg lenne üresedés, először a várólistásoknak szólunk.  Köszönjük a türelmet! 

Mi történik, ha kitöltöd a jelentkezési  lapot?

Öt percen belül küldünk egy visszaigazoló emailt, amiben minden fontos paramétert megtalálsz a jelentkezésed véglegesítéséhez. ( Hová kell utalni, hol érsz el minket, hová tudsz írni ha bármilyen kérdés adódik, mikorra és hová kell megérkezni, stb…)

 

Kérdés esetén írj nyugodtan az info@porckorong.hu-ra, vagy méginkább az adri@amasolejoga.hu-ra, mert ő ismeri jobban a helyi viszonyokat.

Jelentkezz most, mert a helyek száma limitált, és ha tetszik a gerinctábor gondolata, oszd meg az infót a barátaiddal is!

Szeretettel várunk!

 

 

 

ÁSZF 2017 május 15-21 Toszkánai tábor

Az űrlap kitöltésével a jelentkező résztvevőként elfogadja az alábbi feltételeket:

 • A szerződés létrejön Gerincszerviz Kft (1031 Bp. Varsa u. 5) és Girasoli Bt. (1035 Bp. Szél u. 3-5) – továbbiakban szervezők- és a jelentkező, továbbiakban résztvevő között. A résztvevő garantálja, hogy az úton és a táborban a saját felelősségére vesz részt, a helyszín házirendjét betartja, annak berendezési tárgyaira és eszközeire a sajátjaként vigyáz. Az szervezők garantálják, hogy a gerinctábort a hirdetésben szereplő módon (La Chiara di Prumiano, 2017 május 15-21, napi 3x étkezés, napi min. 1. gerincóra, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobák) megtartják. A tábor gyakorlatanyaga nem helyettesíti az orvosi diagnózist és kezeléseket, a résztvevő a jelentkezési űrlap kitöltésével nyilatkozza, hogy egészségi állapota lehetővé teszi az utazást és a táborban való részvételt. A táborban a résztvevő a saját felelősségére vesz részt, az előforduló sérülésekért, egészségügyi problémákért a szervező nem felel.  A szervező garantálja, hogy a jelentkező adatait bizalmasan kezeli, és nem adja ki harmadik személynek. Ez alól kivételt csak a hatósági vizsgálatok esete jelenthet. A résztvevő vállalja, hogy a befizetett előleg visszamondás esetén nem jár vissza. Az tábor fennmaradó összegét a résztvevő a tábor első napján készpénzben vagy bankkártyával rendezi. A szervezők nem felelnek a résztvevő eljutásáért a tábor helyszínére, egyedül a telekocsi szervezésében vállalják a segítségnyújtást. Az igénybe vett közlekedési eszközök menetrendjeinek eltéréséért, késéseiért a szervező nem tud felelősséget vállalni. A résztvevő az elállási szándékát két héttel a rendezvény előtt jelezve a részvételi díj további 70%-át nem kell megfizetnie. A résztvevő igényének megfelelően utasbiztosítást köthet. ( ajánlott) Kérdéses esetekben a felek a nyílt, win-win kommunikáció szellemében egyeztetnek. 

 

 

Bene Máté

Gerincspecialista fizioterapeuta, az autodekompressziós gerincterápia (ADT) kidolgozója. A porckorong.hu alapítója, aki a saját módszerével gyógyult meg a nyaki porckorongsérvéből.

Kérdésed vagy véleményed van? Kattints ide és írd meg kommentben!
Garancsi Éva - 2017-03-20 Válaszolok

Kedves Bene Zoltán!

A tábor gondolata is fantasztikus, de nincs lehetőségem elmenni. Csak azért jelzek vissza,hogy köszönetet mondjak, amiért az az Ön által megküldött gyakorlatok segítségével sikerült tünetmentessé tennem a kiszakadt gerincsérvemet. Tudom, hogy bármikor visszatérhet a probléma, de az Ön által javasolt változásokkal éltem a mindennapok során és megpróbálok tudatosabban vigyázni a gerincem egészségére.
Kívánok Önnek és lelkes csapatának jó egészséget és minden táborozónak feledhetetlen perceket.

ÜdvözletteL.
Garancsi Éva

Perge Józsefné - 2017-03-22 Válaszolok

Tisztelt Bene Úr!
Nálam is diagnosztizálták a “kizáródott” gerincsérvet. Különböző tornákra
a és masszázsokra küldtek,de mitsem használt.
Elkezdtem a “Bene tornát” ( sikerült megszerezni) és nagyon sokat
segített.
Jelenleg is végzem és egészen jól elvagyok.
Nagyon jó ez a toszkánai program, gondolkodom rajta.
Üdvözlettel: Perge Józsefné

Csere Erzsebet - 2017-03-25 Válaszolok

Kedves Mate,
nagyon erdekelne a tabor.
Amennyiben lenne meg uresedes en mennek,Londonban elek.
Szep napot!
Erzso

Vadòcz Orsolya - 2017-03-28 Válaszolok

Kedves Màtè,
nagyon köszönöm az èrtesìtést, sajnos most lemaradtam. Fantasztikus program, gyönyörű környezetben. Kellemes kikapcsolòdàst kìvànok,
ha a jövőben lesz mèg ilyen kezdemènyezès, szeretnèk rèszt venni.
Tovàbbi sikeres munkàt kìvànok!
Tisztelettel: Vadòcz Orsolya

Varga Árpi - 2017-03-29 Válaszolok

Az idén drága feleségem hezitálása miatt lemaradtam, de legközelebb tutti, hogy megyek. Toszkánát imádom! Máté gyakorlataitól pedig meggyógyultam. Jó kikapcsolódást kívánok mindenkinek RP

A megjegyzésedet írd a dobozba!