Derekas nap 3.0 – január 28

Ha porckorongsérved / derékproblémád van, és úgy érzed, hogy a kezeléseid nem biztos, hogy elég lényeglátóak, akkor ez a nap Neked szól! 

 

Az elmúlt 20 évben a tudomány óriásit lépet a gerincre vonatkozó ismereteket illetően. Porckorongsérves embereket kezelő terapeutaként szinte mindent újra kellett gondolnunk, tanulnunk, és illett volna ehhez igazítani azt is, ahogy kezelünk.

DE!

Sajnos az oktatásunk nem követte ezeket a robbanásszerűen fejlődő ismeretanyagot, ezért a derékproblémákat kezelő terápiás módszereink jó része a – legjobb szándékunk ellenére is – a 40-es, 50-es, 60-as évekből származik.

Konkrétan abból a korszakból, amikor még nem tudtuk pontosan, hogy a gerinc mitől stabil / mitől működik jól / mire való a felépítése / mitől marad egészséges. És ez erős hátrányt okoz a derékfájós emberek számára.

Ezért ezen a napon a szokásos porckorong.hu-s érthetőséggel, de a legmodernebb ismereteket bemutatva vezetlek végig azon, hogyan működik a gerinc, hogyan rontjuk el, és természetesen azt is megmutatom, mit érdemes tenni, hogy

a.) ne betegedjen meg a gerinced   
b.) milyen szemlélettel és egyszerű elveket betartva érdemes nekiállni annak, hogy tartósan ki tudj másszni a derékfájásodból – akár sérv okozza, akár más degeneratív probléma!

Részletekért olvasd el a bejegyzést!


A január 28-án megtartásra kerülő képzésen a szokásos porckorong.hu-s érhető és lényegre törő stílusban megnézzük:

 • hogyan működik a gerincünk – ez az, amiről azt hittük, hogy tudjuk. ( tévedtünk )
 • hogyan tesszük tönkre – itt sok újdonságot fogsz hallani az ülő munkán kívül is.
 • mikortól tud ártani akár a hétköznapi mozgás is, és miért?
 • miért kezeltük eddig néha rosszul, és miért vétettünk hibákat a mozgásterápiában.
  ( pl. amikor mindenáron erősíteni akartuk betegeink hát és hasizmait, vagy rengeteg homorítást akartunk csinálni velük akkor is, amikor ez rosszul esett… )  
 • elmesélem azt is, hogy anno miben tévedtem a saját módszerem, az autodekompresszió hatásmechanizmusát illetően.
 • Aztán belemegyünk abba, hogy hogyan érdemes visszaterelni a gerincünket az egészséges útra, ahol újra egészségesen képes működni, anélkül, hogy az egyik szakasz rontaná a másik, vagy a szomszédos ízületek állapotát.
 • Megnézünk pár nagyon hasznos autodekompressziós gyakorlatot, és pár tipikus probléma elkerülési lehetőségét.

 

Részletesen megmutatom: 

 

 • hogyan érdemes elindulni kifelé a nehéz állapotokból.
 • hogyan lehet fenntartani az elért eredményeket.
 • mik a legfontosabb autodekompressziós gyakorlatok, melyekkel el lehet indulni az egészséges gerinchez vezető úton. Ezeket bemutatjuk, elmagyarázzuk a fontos paramétereiket, így otthon rögtön gyakorolhatók lesznek.
 • és ezen túl beszélünk arról, hogy mi az, ami ezen túl is nélkülözhetetlen az egészséges gerinchez.  (nem, nem csak az ergonómiai kiegészítők. sajnos ennél azért több kell… 😉 )

 

Kiket várunk:

 

A képzésen kb. egy évnyi lényeglátó gyakorolni, életmódba építeni valót szeretnék adni azoknak  résztvevőknek, akik hajlandók tenni is a gerincükért. Azokat várom, akik ilyesmit keresnek.

Azt tapasztalom, hogy ma ha az ember meg akar ismerni egy területet, egyre könnyebb dolga van. A net segítségével hozzáférünk a legújabb információkhoz, a világ távoli pontjain élő kutatók/szakértők ismereteihez, és már nem kell beérnünk azzal, amit a picit lemaradó oktatásban elénk tesznek. Az ember kereshet, kutathat, és találhat modern, pragmatikus utakat és el tud kezdeni felelősséget vállalni az egészségért is. Ez a képzés egy ilyen utat ajánl.

Azt szeretném, hogy aki eljön, átlássa és megértse, hogy hogyan működik a gerince, annak érdekében, hogy pontosan tudja majd, hogy hogyan kell vigyázni rá. ( sport, munka, hétköznapi élet közben) Azokat az embereket várom, akik szeretnek így gondolkodni, és egy erős, letisztult módszert keresnek ehhez.

 

Kiknek kevésbé való ez a képzés:

 

 •  Nem egy varázspirulát, hanem egy komoly gyakorolni / betartani való anyagot fogok adni. Semmilyen gyors csodát hozó dolog nem hangzik majd el – meggyőződésem, hogy a gerincproblémák terén ilyen nem létezik –  hanem munkát, odafigyelést, némi tudatosságot igényel majd az anyag gyakorlása. De ha erre hajlandó vagy, akkor szeretni fogod a céltudatosságát…

 

 • Kollégák számára sem ezt a képzést javaslom. A szakmai oldalamon, a gerinc.hu-n találhatók a szakmai képzéseink, többek közt az első autodekompressziós terapeuták kiképzéséről szóló felhívás. Ez a rendezvény elsősorban “betegeknek” szól, így a limitált létszám miatt kollégák számára inkább a szakmai képzéseket, esetleg a kórházi szakmacsoportos képzéseimet javaslom. Ott a mi tárgyi tudásunkra építkezve, terapeuta szemszögből nézzük át a témát, így érdemes ott tájékozódni. Szeretettel várlak Titeket a gerinc.hu-n!
 • Mivel 4 órát – rövid szünetekkel – ülni fogunk, akut állapotban lévő betegeknek nagyon kimerítő lehet egy ilyen képzés. Nekik inkább az ebookot javaslom, amit fekve, részleteiben is fel lehet dolgozni. Akkor tudod a legjobban kiélvezni a képzést, ha már dolgozol/jössz-mész/elvagy a sérveddel, de teljesen és végleg meg akarod oldani a dolgot.

 

Várunk szeretettel!
Jelentkezni itt alul az űrlapon tudsz!

 

Időpontja: 2017 január 28 10-14 óráig
Helyszíne: Budapest VI. kerület Oktogon közelében
( a helyszínen már nincs fizetési/jelentkezési lehetőség, így a pontos helyszínt a résztvevőknek  a visszaigazoló emailben küldjük el.)
Itt szerepelt a jelentkezési űrlap, de sajnos a képzésre egyelőre elkelt minden hely.
Jelenleg a jelentkezők részételi díjainak beérkezését várjuk.
Ha esetleg valaki nem utalja el időre a jelentkezési díjat, és így üresedés támad, akkor három nappal a képzés előtt újra megnyitom a jelentkezési lehetőséget.  Mi történik az űrlap kitöltése után?

 • Ha lenyomod a “jelentkezem” gombot, akkor két percen belül küldünk egy visszaigazoló emailt, amiben megtalálható a derekas nap pontos címe, a részvételi díj utalásához szükséges számlaszám.
 • Ha nem érkezne meg, legtöbbször az emailcím elgépelése okozza a problémát, esetleg a spam mappába került a levél. Ha így sincs meg, írj egy emailt az info@porckorong.hu-ra, és segítünk.
 • Az űrlap kitöltésével a résztvevő elfogadja az alábbi képzési szerződést.
  Képzési szerződés Derekas nap 3.0 2017 január 28.
  A résztvevő garantálja, hogy a képzésen a saját felelősségére, a helyszín, az Eötvös 10 Kulturális színtér házirendjét betartva vesz részt a képzésen. Az szervező ( Bene Máté Zoltán szül. 1981 06.27 ) garantálja, hogy a képzést az adott napon megtartja. A tananyag tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvosi diagnózist és kezeléseket.  A szervező garantálja, hogy a jelentkező adatait bizalmasan kezeli, és soha nem adja ki harmadik személynek. Ez alól kivételt csak a hatósági vizsgálatok esete jelenthez kivételt. A résztvevő az elállási szándékát hét héttel a rendezvény előtt jelezve a befizetett részvételi díj teljes összegét, a kezdéstől számított két héten belül  jelezve az elállási szándékot a részvételi díj 50%-át kérheti vissza. Egy héttel a rendezvény előtt a részvételi díj visszautalására a limitált létszám miatt már nincs lehetőség. A résztvevő a jelentkezési lap kitöltésével kijelenti, hogy az állapota megengedi a négy órás előadás széken történő meghallgatását. 

 

 

Bene Máté

Gerincspecialista fizioterapeuta, az autodekompressziós gerincterápia (ADT) kidolgozója. A porckorong.hu alapítója, aki a saját módszerével gyógyult meg a nyaki porckorongsérvéből.

Kérdésed vagy véleményed van? Kattints ide és írd meg kommentben!
Králikné Varga Katalin - 2017-01-10 Válaszolok

Azt szeretném kérdezni, hogy vérhstó e esetleg vidéken is ilyen képzés? Pl.Kecskemétem?

Králikné Varga Katalin - 2017-01-10 Válaszolok

Azt szeretném kérdezni, hogy várható e esetleg vidéken is ilyen képzés? Pl.Kecskemétem?

A megjegyzésedet írd a dobozba!