Derekas nap 2.0 – képzés az egészséges derékért.

gerincképzésGerincsérved, derékproblémád van?

A gerincsérves emberek jó esetben egy olyan terápiát kapnak, ami a sérvre fókuszál.
Ez természetesen így van jól, viszont tudni kell, hogy a sérv sok hosszú év hibás gerincfunkciójának a következménye, ami az esetek döntő többségében nem “csak” egy /több sérvet, hanem egy sor más egyéb elváltozást, diszbalanszot, eltérést, is létrehoz a gerincben és a szomszédos ízületek alkotóelemeiben.

A terápia gyakran megoldja a sérv kérdését, de legtöbbször ezeket az “ottmaradt” kóros reflexeket, hibás funkciókat, mozgásmintákat nem javítja meg. Pedig ezek a rossz reflexek, kóros mozgásminták, az idővel felvett kompenzáló mechanizmusok lehetnek felelősek a gerincbetegségek ismételt jelentkezéséért, a teljesen jól sikerült műtétek utáni kiújulásokért, a terápiák sikertelenségéért, esetleg a hasonló területen jelentkező, de más jellegű fájdalmakért.

Ezt a képzés azért csináltam, hogy ne “csak” sérvet, hanem ezeket is meg tudd oldani, és így tartósan egészséges tudj lenni!

A teljes megoldás érdekében hitem szerint nagyon fontos ezeket a tényezőket megismerni, de a rendelésen a gerincproblémák hátterét ilyen mélységben képtelenség átbeszélni, ezért tartom nagyon fontosnak ezt a napot!

A porckorong.hu következő szeptember 26-i rendezvényén nem “csak” a sérv és a szegment instabilitás kezelése, hanem ezeknek a leépítése, a derék tartós és TOTÁLIS RENDEZÉSE a cél…

 

 

idegbecsípődés

Ennek érdekében pontról pontra haladva következő témákon fogunk végigmenni:

 • Hogyan alakul ki csecsemőkortól a gerincünk formája, miért lesz olyan amilyen, és a természetes közegünkben hogyan használnák a szerkezetet?

( nem, itt most nem arról lesz szó, hogy a derekad lordotikus – ezt már pontosan tudod – hanem arról, hogyan vezetik el a gerinc alkatrészei a rá ható erőket, és hogyan használja fel ezeket saját maga tehermentesítésére. Meglepő dolgokat fogsz megtudni, pl. azt, hogy döntően nem is a lábaddal jársz, hanem a gerinceddel, és ha ezt rosszul csinálod, azt az L4-L5, L5-S1 porckorongod nagyon megsínyli).

 • Aztán végignézzük annak az útját, hogy hogyan megy tönkre a gerinc. Ez egy elég sztereotipikus történet, ami hosszú évekig teljes mértékben tünetmentes, de jól látható folyamat.
  Hogy megtudjuk, hol is állunk ezen az úton, elvégzünk pár öntesztet.
 • Majd megbeszéljük ennek az útnak a két végállapotát, a ránk jellemző gerinc két leggyakoribb degeneratív problémát: a sérvet és a szegmentinstabilitást.

( mire őket “kitermeled”, már jó hosszú utat tettél meg, és a gerinced ezeken túl egy csomó minden rosszul csinál, mint mindenképp rendezni kell!!!)

 • Ezután megnézzük, hogy ez a két problémakör miért jár szinte MINDIG kéz a kézben, miért nehezítik meg egymás gyógyulását, az együtthatásuk miért felelős a műtét/konzervatív gyógyulás utáni kiújulásokért, miért eredményezik, hogy a másnak hatékony terápiás formák peches esetben rosszabbodást okoznak, és hogyan kell “kicseleznünk” ez a folyamatot.
 • majd módszeresen elindulunk “kifelé” az elég összetett problémakörből:1016268_704047079645846_1358379824_n
  – megmutatom a porckorong.hu-s dekompressziós mozdulatok legújabb változatát
  – majd hatékony megoldásokat nézünk a degeneratív problémákra, átbeszéljük, hogy melyik terápia melyik helyzetben miért tud kudarca fulladni, és amikor a tünetek elmúltak, akkor elkezdjük leépíteni a kóros mozgásmintákat.


Magyarul tartósan megoldjuk a problémát.

Miért gyere el:

 • Azért érdemes eljönni, mert ennyi információt képtelenség bármilyen rendelésen átadni viszont hiszek benne, hogy ezek nélkül – a megértés nélkül – nagyon nehéz tartós eredményt elérni.
 • Az előadás a gerinc témának egy picit bonyolultabb és összetettebb kérdéskörét feszegeti, mint amivel eddig a porckorongon találkozhattál, de nagyon egyszerűen és érthetően fogom megmutatni a folyamatot, így az előadás végére pontosan látni fogod, hogy milyen hatásoknak van kitéve a gerinced, és mit kell tenni, hogy ezeket semlegesítsd…
 • A képzés végére egy pontos tervet és térképet fogsz kapni ahhoz, hogy a derekad végleg és teljesen rendezésre kerüljön. Bármilyen terápiát is használsz, az itt elhangzó információk nagyon sokat fognak segíteni abban, hogy hatékony és tartósan eredményes legyen.- megmutatom az ágyéki dekompressziós gyakorlatok legújabb változatát, amit otthon azonnal elkezdhetsz gyakorolni.
  – és adok egy tervet a helyzet tartós rendezésére.

Mi nem lesz a képzésen:

– Ha egy ideje már követed a porckorongot, akkor tudod, hogy semmiféle “funkció nélküli okoskodástól” nem kell tartani: érthető, logikus, lényeglátó programot fogunk átadni. Abban is biztos lehetsz, hogy semmilyen “gerincvacakot” nem akarunk rádsózni: a tananyag 100%-a eszköz nélkül gyakorolható. Egyedül a szabadidődből fog igényelni napi néhány percet, de látni fogod azt is, hogy miért éri meg mihamarabb elkezdeni ezt a programot – mert lehet éveket nyersz vele.

Szeretettel várunk!

A képzés helye:
XIII. kerület Belváros ( a pontos címet a regisztráltaknak küldjük el)

Ára: 
7800Ft.

Időpontja:
Szeptember 26
Szombat 10-14 h.

Jelentkezni itt, az alábbi űrlap kitöltésével lehet:

 

Itt szerepelt a jelentkezési űrlap, de sajnos a képzés már betelt. 🙁

Mi történik az űrlap kitöltése után?

 • A rendszerünk automatikusan küld Neked egy visszaigazoló emailt, amiben minden benne van, amit tudni kell a továbbiakhoz: pontos cím, hová kell utalni az anyagi vonzatot, hányra kell jönni, mit kell hozni stb…
 • Ha két percen belül nem érkezett meg az email, akkor előfordulhat, hogy elgépelted az email címed. Ebben az esetben érdemes még egyszer kitölteni az űrlapot. Ha így is gubanc lenne, küld el a fenti adatokat az info@porckorong.hu-ra “jelentkezés” tárggyal, és kiküldöm manuálisan a levelet.

« vissza a főoldalra

Kedves Olvasó!

Mielőtt hozzászólnál, kérlek olvasd el az alábbiakat:

 • A blogon az elmúlt 3 évben szinte mindennel foglalkoztunk, ami a porcokrongsérvvel kapcsolatban fontos lehet, így mielőtt kérdezel, kérlek nézz szét! Szinte biztos, hogy megtalálod a választ a kérdésedre. Az már elhangzott kérdések ismétlése tárgytalan kérdésnek számítanak.
 • A hozzászólás csak a saját név vállalása mellett lehetséges. Ez egy ilyen fórum, kérlek ezt tartsd tiszreletben.
 • Ha találsz olyan területet, ami nem fordult elő, akkor kérdezz bátran. Pár nap múlva jönni fog a válasz! :)

Kellemes böngészést!

21 hozzászólás “Derekas nap 2.0 – képzés az egészséges derékért.” bejegyzésre

 1. Mérei Anita szerint:

  Kedves Máté!

  Évekkel ezelőtt (kb. hat éve) voltam Nálad a gerinc-szervizben. Jártam
  azóta megint Japánban (ezt azért mondom, mert így talán tudod, kiről van szó). A gyakorlatok, melyeket mutattál nagyon segítettek!RENDBEJÖTTEM!!!!
  Csak rendszeresen csinálni kell, hogy ez így is maradjon. 🙂
  Most harmadik gyermekemmel vagyok itthon, és megint nagyon rossz állapotba került a derekam. Rendszeresen jógáztam, ülni nem ülök, mert nincs időm a gyerekekkel, rengeteget mozgok,… úgyhogy kétségbeejtő: nem tudom mit kéne még tennem…. S most ért el hozzám az infó, hogy tertod ezt az előadást, el szeretnék mindenképpen menni!!! Talán ez lesz a megmentőm. Kérdés: vihetem magammal a babát? Sokat szopizik, nem tudok nélküle menni, 4 óra hosszú neki anya nélkül.
  Köszönettel, Üdvözlettel, Mérei Anita

  • Kedves Anita!

   Persze, hogy emlékszem! 🙂
   Igen. Az előadást pont hasonló okokból akartam megtartani: egyre jobban látom, hogy sajnos a gyakorlás “csak” a sérv elmulasztásához elég, de egy szintű javulás után a gerincnek már sokkal inkább az kell, hogy az a funkciót kapja, amire való: a természetben természetes mozgást. Ezt semmilyen sport és torna nem tudja helyettesíteni, de fel kell építeni a rossz gerincet annyira, hogy ez már javítani/ tartósítani tudja a jó állapotát. Ezt, és az ehhez vezető utat szeretném megtanítani, és a leírásod alapján szerintem ez Neked most tényleg baromi hasznos lenne.

   Gyertek nyugodtan a babával, egyetlen kérésem lenne: az fontos, hogy a többieket ne zavarja, ha az “utánpótlás” sír. Erre találjunk ki valamilyen megoldást. Bármire nyitott vagyok, esetleg hozz el valakit, aki ki tudja vinni és meg tudja nyugtatni ha gond adódna.Ha ez megoldható, akkor szeretettel várlak Titeket! 🙂

   Üdvözlettel:
   máté

 2. Ottó szerint:

  Kedves Máté!
  Lehet furcsa a kérdés de mennyit kell egy helyben ülni ezen a 4 órás
  előadáson? Azért kérdezem mert 7 éve kell ékpárnát használnom és kb fél-
  óránként fel kell állnom az ágyéki és háti sérvek ill az ülőideg érin-
  tettség miatt. Az utóbbi egy-két évben már a lábam / talp, térd / is meg-
  fájdul ha többet kell állnom vagy gyalogolnom. Tényleg érdekel a téma de
  abban segíts már légy szíves, hogy az előadást ajánlod inkább vagy az e-
  book megvásárlását esetleg egy gerincszervizes találkozót. Egyébként
  alapesteben nincs fájdalmam csak huzamosabb ülés vagy állás esetén.
  Köszönettel: Ottó

  • Kedves Ottó!

   Egyáltalán nem furcsa kérdés – a mi “szakmánkban” sajnos elég
   természetes az ilyesmi. A képzésen 4 órát folyamatosan ülni kell, de úgy
   szoktuk csinálni ezt, hogy
   – teljes a lazaság, és bármikor “ki lehet állni” pár percre
   – le van terítve pár jógaszőnyeg, amire le is lehet dőlni,
   – és természetesen az ékpárnát, vagy a megszokott “cuccot” is be lehet
   hozni.

   Azt, hogy előadás v. ebook, az attól függ, hogy melyik típus vagy:
   aki olvasni szeret ( én inkább ez szoktam lenni)
   vagy aki meghallgatni az anyagot

   Az ebooknak az az előnye, hogy amikor átírom, akkor mindig kiküldöm az
   olvasóknak az újat, így kb.”élethosszig” elkísér, az előadásnak pedig az,
   hogy egyszerre kapsz egy nagy löketet. Nem tudom megmondani, melyik a
   hasznosabb. A gerincszerviz sajnos most pár hétig nem üzemel, azt
   elsősorban akkor javaslom, ha nagy a gond, és a műtét elkerülése a cél.

   Üdv:
   máté

 3. Simon Györgyné szerint:

  Kedves Máté!
  Először is jobbulást kívánok neked! Én szeretnék menni erre az előa-
  dásodra, de Békéscsabáról mennék föl. Nem tudom igazából, mennyi idő
  és mivel tudnék a helyszínre jutni könnyen a Keletiből? Ha ez gyors és
  egyszerű, akkor belevágnék. Nem tudom a pontos címet, mert még nem
  jelentkeztem, de pont az odajutás kérdése lényeges most számomra. Ha
  lehet, jelezd ezt részemre,hogy könnyebben tudjak dönteni. Azt gondo-
  lom, hogy Békéscsabára sincs tervbe véve, hogy eljönnél előadást
  tartani a közeljövőben? Várom válaszod! Köszönettel és üdvözlettel: Ani

 4. Takácsné Éva szerint:

  Kedves Máté!
  Nagyon köszönöm az értesítést a 26-i rendezvényetekre. Nagyon szeretnék elmenni
  mivel érintett vagyok, de sajnos nem tudom megoldani, mivel Bp. nekem kissé
  messze van. Vas megyében élek, és azért is írok, mert nagyon sokan szeretnénk,
  ha egyszer Szombathelyen is tartanál egy ilyen előadást.
  Gondold meg kérlek! Szeretettel várunk!
  Üdvözlettel:
  éva

 5. Józsiné Gimesi Andrea szerint:

  Kedves Máté!

  Érdeklődni szeretnék,hogy gyógytornászoknak ajánlod-e ezt a rendezvényt?

  Üdvözlettel: Andrea

  • Kedves Andrea!

   Köszi a bizalmat!
   Érdekes kérdés, ezen még nem gondolkodtam. Szerintem ezen a képzésen sok új infó lehet akár kollégák számára is, viszont mivel elsősorban betegek szemszögéből szól, lehet Nektek egy másik ea. izgalmasabb lenne: szintén szeptemberben tartok eü. szakdolgozóknak is egy kötelező szakmacsoportos képzést elég hasonló témában, lehet érdemes oda jönni, mert ott “több latinnal” fog elhangzani egy nagyon hasonló témákat feszegető előadás.

   Üdv:
   m.

   • Józsiné Gimesi Andrea szerint:

    Köszönöm a válaszod Máté,ennek a kötelező szakmacsoportos képzés-
    nek az időpontjáról hol tudok tájékozódni??

    Szép estét: Andi

    • Kedves Andi!

     Most beszéltem Esztergommal, és sajnos lehet, hogy elmarad a
     képzés, mert nem sok szakdolgozó jelentkezett. Az 17-én lett
     volna/lesz. Ha ez esetleg elmarad, akkor volt szó arról,
     hogy a Pécsi Egyetem szervezésében tartok még egy ilyet Tatán
     a kórházban, ott nem tudom mi a helyzet most.
     Utánanézek, és ha én leszek, akkor kiírom ide. Oda amúgy
     gyógytornászokat várnak elsősorban, úgyhogy ha én adok elő,
     akkor szeretettel várlak Titeket.

     Üdv:
     m.

 6. Ottó szerint:

  Szia Máté!
  Érdekel a rendezvény de szeretném tudni, hogy a háti sérvre ill. –
  kisizületi kopásra lesz-e segítség valamilyen formában?

  Üdv: Ottó

  • Bene Máté szerint:

   Szia Ottó!

   Kisízületi kopással sokat fogunk foglalkozni – a képzés magába foglalja,
   hogy miért jár szinte mindig együtt a sérvekkel. A háti sérveket nem
   érintjük, viszont hátfájásokról nagyon sok szó lesz.

   Üdvözlettel:
   máté

 7. Kis Anna szerint:

  Kedves Máté!

  A szeptember 26-i rendezvényre szerettem volna jelentkezni +1 fővel.
  Több e-mailcímmel is próbálkoztam a jelentkezési lapon szeptember 1-jén (ahogy javasolták), és egyikre sem érkezett válasz. A megadott e-mailcímre küldött levelemet pedig hibaüzenettel visszadobta a rendszer. Az lenne a kérdésem, milyen módon kell jelentkezni, hogy kapjak visszaigazoló mailt a részletekkel együtt?

  Üdvözlettel:
  Anna

  • Kedves Anna!

   Elnézését kérem! Úgy látom tökéletes volt a regiszrációja – két email címmel is látom a jelentkezését – a rendszerünk szerint mindkettőre kiment a válaszlevél, de valami gubanc lehet a rendszerrel. Pár percen belül kiküldöm mindkettőre a visszaigazoló emailt, amiben benne vannak a paraméterek és tudnivalók. Kérem ha bármi gond lenne, itt jelezzen.

   Köszönettel:
   m.

   ui: ha itt ír, csak akkor jelenik meg az üzenete, ha láttam már, mert elég sok spamrobot akar kikerülni ide, így először minden levél előzetes moderációra vár.

 8. Péch Éva szerint:

  Kedves Máté!

  Jelentkeztem a rendezvényre, de szeretném megkérdezni, hogy a nyaki
  gerinc/sérv témája is érintve lesz-e benne, illetve lesz-e esetleg konkrétan
  erre fókuszáló szeminárium a közelebbi jövőben?
  Sajnos mindkét témában érintve vagyok.

  • Kedves Éva!

   Köszönöm az érdeklődést!
   Sajnos ezen a képzésen inkább csak érinteni fogjuk a nyaki témát – mert a rendezése valamilyen szintem elkerülhetetlen a derék helyzetének beállításához – de a korrektség jegyében muszáj kihangsúlyoznom, hogy nem ezen lesz a fő fókusz. Szerintem lesz majd nyakas is, de ígérni azért egyelőre nem szeretném.

   Üdvözlettel:
   máté

 9. Szöllősiné Zeke Judit szerint:

  Szia Máté!

  Nagyon szeretnék elmenni a 2015.09.26-i rendezvényetekre,
  de ugyan ezen a napon szakmai tovább képzésen leszek.
  Kérdésem: mikor terveztitek hasonló témájú-tematikájú rendezvényt?
  Köszi a választ

  Üdv. Judit

  • Szia Judit!

   Hú, sajnálom, hogy nem tudsz jönni, és köszi az érdeklődést!
   Alapértelmezetten inkább szeretek mindig új témákat keresni, de ez a derék annyira tipikus és mindenkit érintő terület, hogy biztos visszatér majd valamilyen formában. Hasonló témában, bár picit más nézőpontból kb. másfél éve már volt egy előadás, úgyhogy biztosan lesz még.
   Ugyanígy jó előre szólni fogok.

   Üdv.Máté

  • Gonda Istvánné szerint:

   Kedves Máté!

   Nagyon szeretnék elmenni a 2015.09.26-i rendezvényetekre,de éppen külföldön leszek. Nagyon fontosnak és érdekesnek találom a munkádat, így továbbra is figyelni fogom az értesítéseket, és a következő tanfolyamon szívesen részt vennék.
   Üdvözlettel: Szilvi

Bejegyzések (RSS) és Hozzászólások (RSS).

Bene Máté Zoltán

Gyógyítsd meg a porckorongsérved - INGYEN!


Gyógyítsd meg a porckorongsérved


Iratkozz fel Bene Máté Zoltán "Gyógyítsd meg a porckorongsérved" c. ingyenes e-mail tanfolyamára, melyben megosztjuk Veled azokat az ismereteket, amiket egy sérves embernek mindenképp tudnia kell, ha a valódi gyógyulás útjára akar lépni!

A leckékben található ismereteket azonnal használhatod

 • gerinced állapotának javítására,
 • fájdalmaid csökkentésére,
 • az állapotod rosszabbodásának megelőzésére.

A leckék segítségükkel hatékonyabbá teheted a kezeléseket, melyeken épp részt veszel, és választ kaphatsz a porckorongsérvvel kapcsolatos összes kérdésedre!


Feliratkozás a hírlevélre:

Név:*


E-mail:*

Adatkezelési Tájékoztató

porckorongsérv kezelés, gyógyítás


wg-starter